Păstura
Păstura, numită și pâinea albinei, este un produs apicol derivat din polen ce constituie una din rezervele de hrană ale albinelor. Polenul este colectat de albinele lucrătoare de pe plante și depozitat în celulele fagurelui. Ulterior este presat și îmbogățit cu enzime și acoperit cu un strat subțire de miere. În decurs de trei luni au loc numerose transformări biochimice prin fermentare care asigură conservarea și mai buna digestibilitate a pasturii. Păstura are culoare cafenie închisă cu gust dulce-amar-acrișor datorită procesului de fermentare. Păstura este un aliment bogat în carbohidrați, proteine, vitamine, aminoacizi și acid lactic pentru hrana albinei. Păstura în fagure – în forma ei naturală, constă din bugăți de fagure ale căror celule sunt umplute la 1/3 sau 1/2 din volumul lor. Se păstrează la loc uscat și răcoros, putând fi ușor atacată de viermele de păstură. Pastă de păstură - păstură amestecată cu ceară, de obicei se dă prin mașina de tocat și se amestecată cu miere. Se păstrează bine datorită mierii. Păstura granulată - granule de păstură în forma de hexagon alungit, curățate de ceară și boștină. Se păstrează în congelator, ferite de lumină, în vase închise ermetic. Datorită faptului că anterior a fost curățată se consumă cu plăcere.
Comentarii
Evaluează acest ingredient:
Nu există comentarii