Ingrediente pentru remedii naturiste

Cicoarea

Cicoarea

Cicoarea, cel mai popular înlocuitor al cafelei

Cicoarea este folosită de mulți ani pe post de înlocuitor fără cofeină al cafelei. Cafeaua de cicoare nu numai că nu conține cofeină, însă are nenumărate beneficii pentru sănătate - iată despre ce este vorba!

Semințe de chia

Semințe de chia

Semințe de chia - ingredientul principal dintr-o dietă sănătoasă

Semințele de chia au devenit un ingredient prezent în dieta celor ce caută rețeta unei vieți sănătoase. Consumate crude sau prăjite, întregi sau măcinate, în amestecuri de salate, cu cereale și cu lapte sau cu sucuri naturale, aceste semințe sunt o sursă excelentă de fibre, sunt bogate în proteine, bogate în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, antioxidanți, aminoacizi, vitamine și minerale.

Miere de salcâm

Miere de salcâm

Mierea de salcâm – cea mai pură formă de sănătate

Mierea de salcâm este un excelent tonic atât pentru copii, cât și pentru convalescenți. De asemenea, este recomandată pentru consum și femeilor însărcinate. Dintre toate tipurile de miere, mierea de salcâm calmează tusea și este folosită cu succes în tratarea asteniilor și nevrozelor.

Miere polifloră

Miere polifloră

Mierea polifloră este recomandată pentru terapiile naturiste, datorită nectarului provenit dintr-o mare varietate de plante medicinale, care îi sporesc efectele curative.

Ceară de Albine

Ceara de albine și beneficiile acesteia

Folosită încă din Antichitate, ceara de albine, datorită compoziției bogate de nutrienți are un efect pozitiv asupra circulaţiei sangvine şi asupra întregului organism, fiind considerată un remediu împotriva îmbătrânirii. De asemenea, ceara de albine este utilizată pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice.

Tinctură de propolis

Tinctură de propolis

Tinctură de propolis – Beneficii și utilizări

Tinctura de propolis se utilizează în special pentru întărirea sistemului imunitar, fiind un bun tonic și fortifiant pentru organismul uman. De asemeni extractul de propolis are și rol antiviral, antibacterian, previne răceala și gripa, previne infecțiile, vindecă rănile, ajută digestia, bun pentru hipertensiune,...

Argint coloidal

Argint coloidal

Argintul coloidal și beneficiile recunoscute ale acestuia

Argintul coloidal este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta a fost utilizat pentru tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice, fiind considerat un remediu antic. Compoziția lui chimică este formată din prezența unei suspensii de particule de argint într-o substanță lichidă, particule ce nu pot fi eliminate nici măcar în urma procesului de filtrare.

Miere de tei

Miere de tei

Mierea de tei - un calmant natural

Mierea de tei împrumută din proprietățile curative ale florilor de tei și este ideală pentru calmarea emoțiilor, fiind prescrisă în afecțiunile sistemului nervos, în insomnii, pentru oboseală și stres.

Semințe de pin

Semințe de pin

Semințele de pin, o adevărată sursa de vitamine și minerale, de proteine și grăsimi sănătoase

Semințele de pin, o adevărată sursa de vitamine și minerale, de proteine și grăsimi sănătoase, încă din cele mai vechi timpuri, grecii obișnuiau sa le consume ca și afrodiziac.

Oțet de mere

Oțet de mere

Oțetul de mere și numeroasele lui beneficii asupra sănătății

Oțetul de mere este un remediu popular folosit încă de secole pentru capacitățile acestuia de ameliorare a unei game largi de probleme de sănătate. Efectele antimicrobiene și antioxidante și chiar și scăderea în greutate sau reducerea zaharului din organism, dar și multe altele se află pe lista beneficiilor oțetului de mere

Chimen

Chimen

Chimenul: Vastele beneficii pe care le are asupra organismului

Chimenul este utilizat pentru probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, balonare, gaze, pierderea poftei de mâncare și spasme ușoare ale stomacului și intestinelor. Uleiul de chimen este de asemenea folosit pentru că îmbunătățește tractul urinar și ucide bacteriile din organism.

Cătina

Cătina

Cătina, cea mai bogată sursă de polivitamine

Este o bombă energizantă și un redutabil remediu în multe boli. Aproape nu există vitamină, oligoelement sau mineral esențial care să lipsească din fructul acru-astringent al cătinei, cel mai puternic concentrat de energie pe care natura ni-l pune la dispoziție. Cătina poate fi utilizată în scopuri medicinale atât intern, cât și extern, având un rol extrem de benefic asupra organismului.

Propolis

Propolis

Propolis – Leacul din stupul albinelor

Considerat ‘’farmacia albinelor’’, propolisul este un produs apicol cunoscut și utilizat încă din antichitate. Este dovedit că poate combate nu mai puțin de 30 de tipuri de viruși, 21 de bacterii și 9 ciuperci parazite. Se poate utiliza cu succes în peste 70 de afecțiuni.

Măceșe

Măceșe

Măceșele, aliatele sistemului imunitar

Măceșele sunt fructe bogate în vitamine și substanțe nutritive, ce au multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizate atât în scopuri medicinale, anume în îmbunătățirea sistemului imunitar și în prevenirea cancerului ori a bolilor cardio-vasculare, cât și în cosmetică, îmbunătățind aspectul pielii, dar și în bucătărie, datorită aromei specifice.

Soc

Soc

Socul, băutură vindecătoare

Socul este o plantă bogată în vitamine și nutrienți, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat în scopuri medicinale, anume în tratarea gripelor și răcelilor, sau în detoxifiere, cât și în cosmetică, tratând diverse afecțiuni ale pielii.

Nucşoară

Nucşoară

Nucșoara, “filtrul dragostei”

Nucșoara (“filtrul dragostei”) este un condiment bogat în vitamine și substanțe nutritive, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și în prevenirea afecțiunilor cardio-vasculare, cât și în cosmetică sau ca ingredient, în alimentația de zi cu zi, datorită aromei dulcege și iuțelii specifice.

Clorura de magneziu

Clorura de magneziu

Clorura de magneziu (Sarea Nigari) beneficii pentru sănătate

Ușor de asimilat de organism, sarea nigari este o sare a magneziului care combate deficitul acestui mineral din organism, prevenind astfel afecțiuni precum diabetul de tip 2, colesterolemia, ateroscleroza sau depresia. Este potrivită pentru uz intern cât și extern, în băi terapeutice, cu efecte benefice asupra întregului organism.

Susan

Susan

Susanul și proprietățile sale terapeutice

Susanul este o plantă cultivată pentru calitățile sale terapeutice și elementele nutritive. Găsim o multitudine de vitamine și minerale în susan, cum ar fi Vitamina B, E, cupru, mangan, magneziu, fier, fosfor, calciu sau omega-6. De la susan se utiliează semințele și uleiul obținut din acestea și sunt folosite în alimentație, tratamente cosmetice sau detoxifierea organismului.

Tapioca

Tapioca

Tapioca, sfaturi și recomandări pentru sănătate

Cunoscută și sub denumirile cassava, madioca, yuca, kappa sau manioc („cartoful continentului negru”), tapioca este aliment un bogat in amidon, plasandu-se pe locul al treilea ca sursa de hrana si aport de calorii, dupa orez si porumb. Tapioca se obține din rădăcinile sub formă de tuberculi ale unui arbust tropical și se comercializează sub formă de fulgi, perle sau făină.

Piper

Piper

Piperul, regele mirodeniilor

Piperul, regele mirodeniilor, este un condiment bogat în vitamine și substanțe nutritive, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în prevenirea cancerului, în îmbunătățirea sistemului digestiv și a celui nervos, cât și ca ingredient, în alimentația de zi cu zi, datorită aromei și iuțelii specifice.

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka: proprietăți, clasificare, întrebuințări pentru sănătate

Mierea de Manuka este produsă din vremuri străvechi de albinele care polenizează arbuștii de Manuka, originari din Noua Zeelandă. Această miere are beneficii dovedite științific pentru sănătate: este antibacteriană, antiinflamatoare, calmantă, regeneratoare. Cu proprietăți unice în lume, mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist a multor afecțiuni.

Cuișoare

Cuișoare

Cuișoarele și beneficiile acestora

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuișoare, un arbust ce se poate confunda cu vița-de-vie. Mugurii acestui arbust se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de cui, de unde și denumirea.

Muguri de brad

Muguri de brad

Mugurii de brad și beneficiile lor

Mugurii de brad sunt acele părți noi ale bradului care cresc primăvara la capătul crenguțelor și pot fi remarcați cu ușurință datorită culorii verde crud pe care o au. Ei sunt recunoscuți pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, digestive și renale.

Muguri de pin

Muguri de pin

Mugurii de pin și beneficiile lor

Mugurii sunt partea nouă a pinului de culoare verde deschis. Ei tratează un număr mare de afecțiuni datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Folosește-i pentru afecțiuni respiratorii, sinuzite, tuse, bronșite, răceli, anemie, migrene, iritații ale pielii sau dureri articulare.