Ingrediente pentru remedii naturiste

Roiniţă

Roiniţă

Aliatul tău natural pentru menținerea sănătății tractului gastrointestinal

Roinița, cunoscută și sub numele de melisa sau Melissa officinalis este o plantă perenă cu un miros intens de lămâie, chiar dacă provine din aceeași familie cu menta. Roinița menține sănătatea tractului gastrointestinal, are efect antiinflamator, ameliorează stresul, reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, ajută la relaxarea mușchilor și îmbunătățește somnul.

Apilarnil

Apilarnil

Apilarnil / Lapte de buhai

Apilarnilul este un produs apicol care a stârnit interesul datorită compoziției sale impresionante, și anume un număr uriaș de celule sexuale, peste 10 milioane de spermatozoizi, care au multiple beneficii asupra organismului, de la tratarea disfuncțiilor sexuale, creșterea masei musculare, regenerarea ficatului,... până la reglarea sistemului hormonal.

Maca

Maca

Maca planta afrodisiac

Maca este cunoscuta drept planta afrodisiac care stimulează funcția sexuală, creste libidoul, creste spermatogeneza și fertilitatea, îmbunătățește funcția erectilă, amplifică ovulația și apetitul sexual, revitalizant, regenerant, adaptogen.

Sparanghel

Sparanghel

Sparanghelul - hrana regilor

În Antichitate sparanghelul era consumat pentru efectele sale afrodisiace, însă cu timpul au fost descoperite și alte efecte benefice. Beneficiile sparanghelului asupra sănătății sunt nenumărate, în special datorită conținutului de saponine, flavonoide, vitamine și minerale. Această legumă a devenit apreciată datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare și antiîmbătrânire.

Rozmarin

Rozmarin

Rozmarinul – planta aducerii aminte

Rozmarinul, o plantă folosită încă din vremurile antice, conține compuși care stimulează creierul, îmbunătățește memoria și starea de spirit, reduce stresul și anxietatea, crește fluxul de sânge, reduce inflamația, întărește sistemul imunitar și ajută digestia. Având proprietăți importante de stimulare și îmbunătățire a memoriei, rozmarinul a mai fost numit si planta aducerii aminte.

Sfecla roșie

Sfecla roșie

Sfecla roșie – un antioxidant puternic cu numeroase beneficii pentru sănătate

Sfecla roșie este unul dintre cei mai puternici antioxidanți astfel se numără printre cele mai sănătoase legume pe care le poți consuma. Este un depozit de vitamine, minerale și alți nutrienți, iar folosirea ei în alimentație are și virtuți medicale.

Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera - „Elixirul tinereții” sau "Esența vieții”

Cu peste 200 de compuși activi, Aloe vera este o plantă cu numeroase beneficii și aplicații în medicină și în cosmetică. Tonic general, întărește sistemul imunitar, previne îmbătrânirea prematură și ajută la refacerea și vindecarea mai rapidă a organismului.

Mărar

Mărar

Mărarul: campion la nutrienți, nivel scăzut în calorii

Plantă aromatică larg utilizată în special în bucătărie, deopotrivă pe post de condiment și conservant, mărarul are o multitudine de efecte terapeutice. Datorită numeroșilor nutrienți, mărarul are proprietăți digestive, antiseptice, antioxidante, este un diuretic natural, adjuvant și prevenind apariția unor boli. Are un conținut scăzut de calorii și este o sursă excelentă de vitamine, cum ar fi vitamina C și vitaminele din complexul B..

Lăptișor de matcă

Lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă - Elixirul tinereții

Lăptișorul de matcă, datorită compoziției sale ușor asimilabilă de către organism, bogat în minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide, acizi esențiali, antioxidanți, colagen,... are numeroase efecte și proprietăți terapeutice printre care cea de tonic, energizant și revitalizant general. De aceea, încă din cele mai vechi timpuri, grecii și egiptenii antici l-au considerat elixirul tinereții, care le va permite o viață fără să îmbătrânească.

Păpădie

Păpădie

Păpădia, principalul detoxifiant natural

Păpădia (Taraxacum Officinale) supranumită ”remediu oficial pentru boli”, a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale curative și a fost utilizată pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, având acțiune detoxifiantă, depurativă, remineralizantă, hepatică, sedativă, calmantă.

Busuioc

Busuioc

Busuiocul – o plantă sacră și vindecătoare

Busuiocul este o plantă aromată, folosită pentru condimentarea preparatelor culinare. Pe lângă gustul foarte plăcut, busuiocul are și foarte multe beneficii pentru sănătate. Proprietățile busuiocului sunt date de conținutul de substanțe active pe care le conține, astfel că utilizările medicinale ale acestei plante sunt multiple.

Clorura de magneziu

Clorura de magneziu

Clorura de magneziu (Sarea Nigari) beneficii pentru sănătate

Ușor de asimilat de organism, sarea nigari este o sare a magneziului care combate deficitul acestui mineral din organism, prevenind astfel afecțiuni precum diabetul de tip 2, colesterolemia, ateroscleroza sau depresia. Este potrivită pentru uz intern cât și extern, în băi terapeutice, cu efecte benefice asupra întregului organism.

Cicoarea

Cicoarea

Cicoarea, cel mai popular înlocuitor al cafelei

Cicoarea este folosită de mulți ani pe post de înlocuitor fără cofeină al cafelei. Cafeaua de cicoare nu numai că nu conține cofeină, însă are nenumărate beneficii pentru sănătate - iată despre ce este vorba!

Semințe de chia

Semințe de chia

Semințe de chia - ingredientul principal dintr-o dietă sănătoasă

Semințele de chia au devenit un ingredient prezent în dieta celor ce caută rețeta unei vieți sănătoase. Consumate crude sau prăjite, întregi sau măcinate, în amestecuri de salate, cu cereale și cu lapte sau cu sucuri naturale, aceste semințe sunt o sursă excelentă de fibre, sunt bogate în proteine, bogate în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, antioxidanți, aminoacizi, vitamine și minerale.

Miere de salcâm

Miere de salcâm

Mierea de salcâm – cea mai pură formă de sănătate

Mierea de salcâm este un excelent tonic atât pentru copii, cât și pentru convalescenți. De asemenea, este recomandată pentru consum și femeilor însărcinate. Dintre toate tipurile de miere, mierea de salcâm calmează tusea și este folosită cu succes în tratarea asteniilor și nevrozelor.

Miere polifloră

Miere polifloră

Mierea polifloră este recomandată pentru terapiile naturiste, datorită nectarului provenit dintr-o mare varietate de plante medicinale, care îi sporesc efectele curative.

Ceară de Albine

Ceara de albine și beneficiile acesteia

Folosită încă din Antichitate, ceara de albine, datorită compoziției bogate de nutrienți are un efect pozitiv asupra circulaţiei sangvine şi asupra întregului organism, fiind considerată un remediu împotriva îmbătrânirii. De asemenea, ceara de albine este utilizată pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice.

Tinctură de propolis

Tinctură de propolis

Tinctură de propolis – Beneficii și utilizări

Tinctura de propolis se utilizează în special pentru întărirea sistemului imunitar, fiind un bun tonic și fortifiant pentru organismul uman. De asemeni extractul de propolis are și rol antiviral, antibacterian, previne răceala și gripa, previne infecțiile, vindecă rănile, ajută digestia, bun pentru hipertensiune,...

Argint coloidal

Argint coloidal

Argintul coloidal și beneficiile recunoscute ale acestuia

Argintul coloidal este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta a fost utilizat pentru tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice, fiind considerat un remediu antic. Compoziția lui chimică este formată din prezența unei suspensii de particule de argint într-o substanță lichidă, particule ce nu pot fi eliminate nici măcar în urma procesului de filtrare.

Miere de tei

Miere de tei

Mierea de tei - un calmant natural

Mierea de tei împrumută din proprietățile curative ale florilor de tei și este ideală pentru calmarea emoțiilor, fiind prescrisă în afecțiunile sistemului nervos, în insomnii, pentru oboseală și stres.

Semințe de pin

Semințe de pin

Semințele de pin, o adevărată sursă de vitamine și minerale, de proteine și grăsimi sănătoase

Semințele de pin, o adevărată sursă de vitamine și minerale, de proteine și grăsimi sănătoase, încă din cele mai vechi timpuri, grecii obișnuiau sa le consume ca și afrodiziac.

Oțet de mere

Oțet de mere

Oțetul de mere și numeroasele lui beneficii asupra sănătății

Oțetul de mere este un remediu popular folosit încă de secole pentru capacitățile acestuia de ameliorare a unei game largi de probleme de sănătate. Efectele antimicrobiene și antioxidante și chiar și scăderea în greutate sau reducerea zaharului din organism, dar și multe altele se află pe lista beneficiilor oțetului de mere

Chimen

Chimen

Chimenul: Vastele beneficii pe care le are asupra organismului

Chimenul este utilizat pentru probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, balonare, gaze, pierderea poftei de mâncare și spasme ușoare ale stomacului și intestinelor. Uleiul de chimen este de asemenea folosit pentru că îmbunătățește tractul urinar și ucide bacteriile din organism.

Cătina

Cătina

Cătina, cea mai bogată sursă de polivitamine

Este o bombă energizantă și un redutabil remediu în multe boli. Aproape nu există vitamină, oligoelement sau mineral esențial care să lipsească din fructul acru-astringent al cătinei, cel mai puternic concentrat de energie pe care natura ni-l pune la dispoziție. Cătina poate fi utilizată în scopuri medicinale atât intern, cât și extern, având un rol extrem de benefic asupra organismului.