Afecțiuni/boli și cum pot fi tratate acestea prin remedii naturiste

Limba albicioasă sau saburală

Limba albicioasă sau saburală

Afecțiuni stomatologice

Limba încărcată, albicioasă (saburală) - Ce boli poate ascunde?

Limba are un rol important ca organ gustativ datorită papilelor gustative care sunt uniform repartizate pe suprafața limbii, dar tot ea indică nivelul de sănătate al corpului, precum și starea emoțională. Atunci când limba își schimbă culoarea sau se pătează, ea avertizează că lucrurile nu funcționează normal, că organismul are diverse carențe sau se confruntă cu diverse probleme.

Gastrită

Gastrită

Afecțiuni digestive

Vindecă rapid gastrita prin remedii naturiste

Gastrita e o boală foarte comună ce poate afecta deopotrivă adulții și copiii. Ea trebuie combătută rapid, în mod contrar, îți poate afecta viața ani de zile. O poți trata prin regim alimentar adecvat și mai ales prin administrarea unor remedii naturiste care acționează ca pansamente gastrice, antiinflamatorii și neutralizante.

Insomnie

Insomnie

Afecțiuni neurologice

Remedii naturiste pentru combaterea insomniei

Somnul are un rol esențial în viețile noastre, iar lipsa lui creează nu doar probleme de sănătate, ci și tulburări emoționale. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva metode pentru a trata și preveni insomniile într-o manieră 100% naturistă.

Constipație

Constipație

Afecțiuni digestive

Constipația cauze și cum poate fi combătută prin remedii naturiste

Dificultatea sau frecvența prea rară a golirii intestinelor (mai puțin de trei ori pe săptămână) sunt cunoscute sub numele de constipație. Problema constipației poate să apară la toate vârstele, ea având cauze multiple care, de foarte multe ori, pot fi remediate cu ușurință.

Reumatism

Reumatism

Afecțiuni reumatologice

Reumatismul și cum poate fi ameliorat prin remedii naturiste

Reumatismul este o boală inflamatorie cronică și dureroasă, care afectează oasele, mușchii, articulațiile, tendoanele, ligamentele, inclusiv organele interne.

Steatoza hepatică

Steatoza hepatică

Afecțiuni hepatice

Steatoza hepatică (ficatul gras) - Cauze și remedii naturiste

Atunci când grăsimea se acumulează în ficat mai mult de cât normal putem ajunge la boala ficatului gras sau obez, numită în termeni medicali: steatoză hepatică. Diagnosticul este dat atunci când grăsimea intrahepatică reprezintă cel puțin 5% din greutatea ficatului. Netratarea ficatului gras, poate duce la complicații (inflamație, leziuni, fibroză), și de aceea trebuie să știi că există numeroase remedii naturiste și metode de prevenire a dezvoltării acestei boli a ficatului gras.

Negi și alunițe

Negi și alunițe

Afecțiuni dermatologice

Negi (veruci/papiloame) vs. nevi (alunițe) și sfaturi naturiste pentru combaterea lor

Negii (verucile, papiloamele) și nevii (alunițele) sunt mici excrescențe cutanate. Negii sunt noncanceroși, dar contagioși, fiind cauzați de o infecție cu HPV, în copilărie sau la maturitate. Alunițele sunt pete pigmentare produse de excesul de melanină, pot fi canceroase și apar la naștere sau ulterior. Verucile și nevii benigni pot fi tratați de către medicul specialist sau prin apelul la metode ad-hoc, naturiste.

Tuse

Tuse

Afecțiuni respiratorii

Tipuri de tuse și combaterea lor prin metode naturiste

Tusea este un simptom a numeroase boli și identificarea corectă a tipului de tuse te poate ajuta să o tratezi acasă sau să apelezi la sfatul medicului. Cauza tusei se determină în funcție de caracteristicile, durata și severitatea acesteia. Principalele două tipuri de tuse sunt cea uscată și cea productivă/expectorantă.

Hernia de disc

Hernia de disc

Afecțiuni neurologice

Hernia de disc: cauze, simptome și tratament non-chirurgical

Hernia de disc apare cel mai des în zona lombară a coloanei, fiind o formă de discopatie. Ea se manifestă prin contracții musculare, dureri cronice și ascuțite, amorțeală și furnicături ale spatelui, cefei, brațelor și picioarelor. Tratamentul este rar unul chirurgical, fiind preferate fizioterapia, kinetoterapia, acupunctura și remediile naturiste.

Diabet

Diabet

Afecțiuni metabolice și endocrine

Diabetul zaharat – cauze, simptome și remedii naturiste cu care poate fi ținut sub control

Considerat un flagel la nivel mondial, diabetul este cea mai răspândită afecțiune metabolică. Este o boală cronică ce se instalează atunci când nivelul mare al glucozei din sânge nu mai poate fi reglat cu ajutorul insulinei. Chiar dacă nu poate fi tratat complet, diabetul non insulino-dependent poate fi ținut sub control cu ajutorul remediilor naturiste care reglează glicemia din sânge.

Tartru

Tartru

Afecțiuni stomatologice

Remedii naturiste pentru a preveni tartrul

Tartrul este o acumulare întărită de placă bacteriană pe dinți și poate fi îndepărtat doar la dentist, prin detartraj. Dar îl putem preveni, cu ajutorul unei igiene dentare zilnice riguroase, prin reducerea consumului de alimente care pătează dinții și apelând la diverse remedii naturiste la îndemână.

Trigliceride crescute

Trigliceride crescute

Afecțiuni circulatorii

Trigliceridele crescute: cauze, simptome și remedii naturale

Trigliceridele sunt cel mai comun tip de grăsimi din corpul uman și se regăsesc în sânge. Organismul convertește toate caloriile din mâncare de care nu are nevoie în trigliceride, pe care le depozitează în celulele grase și le eliberează între mese, când îi trebuie energie. Dacă trigliceridele se acumulează în exces în corp, provoacă hipertrigliceridemie.

Colesterolul mărit

Colesterolul mărit

Afecțiuni circulatorii

Totul despre colesterolul mărit: nivel normal, cauze și remedii naturale

Colesterolul mărit apare când ai în sânge prea mult colesterol – substanță grasă care, în exces, poate crește riscul de boli de inimă. Acest nivel ridicat este cauzat de alimentație, lipsa sportului, moștenirea genetică, kilogramele în plus, alcool și fumat. Pentru a-ți scădea colesterolul, poți să umbli la dietă, să faci mișcare și să te tratezi cu medicamente sau remedii naturiste.

Herpes

Herpes

Afecțiuni sistem imunitar

Herpesul: forme ale infecției, cauze și tratamente naturiste

Virusul Herpes simplex este răspunzător de infecții caracterizate prin umflături apoase și dureroase, pe piele. Cu manifestări sub două forme (oral sau genital), infecția este extrem de contagioasă, mai ales în timpul erupției. Boala HSV nu se vindecă și va recidiva constant, odată contractat virusul, având o frecvență foarte mare de infectare, cu multiple reactivări pe parcursul vieții.

Alopecia

Alopecia

Afecțiuni dermatologice

Căderea părului – ce este și cum se poate trata prin remedii naturiste

Căderea părului, cunoscută în lumea medicală ca alopecie reprezintă pierderea accelerată a unui număr mai mare de fire de păr decât este normal. Ea poate afecta atât femeile cât și bărbații și poate fi un episod temporar sau o afecțiune permanentă. Căderea părului poate fi contracarată cu ajutorul remediilor naturiste care regenerează podoaba capilară și o întăresc.

Retenția de apă

Retenția de apă

Afecțiuni wellness

Retenția de apă: cauze, simptome și metode de tratament prin remedii naturiste

Retenția de apă în organism apare atunci când corpul nu reușește să elimine apa în exces, acumulând lichid la nivelul țesuturilor. Acest proces care apare de obicei pe fondul deshidratării sau al unor afecțiuni renale se manifestă cel mai adesea prin umflarea extremităților. Remediile naturiste bogate în potasiu și cu proprietăți diuretice pot ameliora simptomele retenției de apă.

Ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului

Afecțiuni dermatologice

Ciuperca piciorului sau unghiei: cauze, prevenție, remedii naturiste

Ciuperca/micoza piciorului sau unghiei este o infecție contagioasă. Există 3 tipuri, cu manifestări diverse, pe regiuni diferite ale pielii, remarcându-se prin simptome neplăcute, ce afectează stilul de viață. Tratamentul este unul îndelungat, include remedii naturiste și, dacă este amânat, complicațiile pot da dureri și disconfort. Există posibilitatea de recidivă.

Parodontoza

Parodontoza

Afecțiuni stomatologice

Parodontoza: cauze, factori de risc și remedii naturiste

Parodontoza este o afecțiune stomatologică de tip inflamator, cauzată de bacteriile care îmbolnăvesc aparatul de susținere al dinților. Igiena orală precară și alți factori de risc favorizează boala, care poate distruge țesuturile dentare și gingiile. Evoluția necontrolată poate duce la pierderea dinților; dar – dacă este diagnosticată la timp – poate fi tratată.

Rinita alergică

Rinita alergică

Afecțiuni alergii

Rinita alergică: ce este, simptome, cauze și tratamente diverse

Rinita alergică are mai multe simptome care pot afecta stilul de viață, deseori confundate cu răceala sau conjunctivita. Rinita este un răspuns al sistemului imunitar în fața alergenilor, se manifestă ca o inflamație a mucoasei nazale, iar simptomele includ scurgeri nazale, ochi înroșiți, strănut, mâncărimi. Există diverse metode de tratament, la fel de variate precum cauzele.

Răceală și gripă

Răceală și gripă

Afecțiuni sistem imunitar

Răceala și gripa: diferențe, cauze și simptome, remedii naturiste

Cele mai des întâlnite afecțiuni virale ale sistemului respirator, răceala și gripa, au simptome comune și pot fi ușor confundate între ele. Totuși, simptomele gripei sunt mai severe și pot apărea complicații la nivel pulmonar. Remediile naturiste ajută la ameliorarea simptomelor din răceală și gripă și grăbesc vindecarea.

Indigestie

Indigestie

Afecțiuni digestive

Indigestia: cauze, simptome și tratamente

Indigestia se manifestă prin disconfort în abdomenul superior și se mai numește dispepsie. Afecțiunea digestivă se manifestă prin senzația neplăcută că ești prea plin și apare, de obicei, după o masă copioasă. Dar poate fi și consecința unor boli sau un efect advers al medicamentelor. Tratamentele vizează atât eliminarea cauzei, cât și ameliorarea simptomelor.

Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori

Afecțiuni digestive

Bacteria Helicobacter Pylori – ce este, cauze, cum se tratează prin remedii naturiste

Helicobacter Pylori este o bacterie care se dezvoltă la nivelul stomacului și poate duce la afecțiuni grave: este responsabilă de gastrita cronică sau ulcer. Prezentă la peste jumătate din populația globului, diagnosticarea se face în baza testelor, când se manifestă simptome specifice infecției. Pentru tratament, se recomandă antibioticul sau o variantă naturistă.

Hemoroizi

Hemoroizi

Afecțiuni circulatorii

Hemoroizii: ce sunt, simptome, cauze, tratamente naturiste și prevenire

Un subiect oarecum tabu, hemoroizii pot trece neobservați, pentru că uneori simptomele lipsesc sau sunt ignorate. Pe cât de serioasă, pe atât de reală, boala hemoroidală afectează mai mult de jumătate dintre persoanele din lume și este de 4 tipuri. Din fericire, tratamentele sunt accesibile.

Varice

Varice

Afecțiuni circulatorii

Varicele – cauze, simptome și metode de tratament prin remedii naturiste

Varicele sunt o problemă de sănătate a aparatului circulator, întâlnită în special la femeile gravide sau persoanele supraponderale. Sunt localizate cel mai adesea la nivelul gambelor. Simptomele asociate varicelor pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul remediilor naturiste.