Ridiche albă

Ridichea albă – beneficii pentru sănătatea ta

Ridiche albă

Ridichea albă este o legumă cu calități terapeutice deosebite, având efect detoxifiant și este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, are efect antiviral și antiinflamatoriu. Întâlnită mai rar decât ridichea neagră, varietatea de ridiche albă este gustoasă și bine tolerată de organism.

Ridichea albă este întâlnită în supermarketuri că formă lunguiaţă şi mai rar, în formă rotundă. Este gustoasă şi mai fragedă decât ridichea neagră. Are o aromă dulce şi proaspătă, iar frunzele tinere pot fi folosite în salate sau gătite. Beneficiile ridichii albe ajută organismul și păstrează sănătatea și tinerețea. De aceea ridichea albă este o legumă care nu trebuie să va lipsească din dietă zilnică.

Valori nutriționale ridiche albă ( 100 gr)

Valori nutriționale

- Apă: 95.37 g
- Aport caloric / Energic total: 14 kcal
- Carbohidraţi (total): .63 g
- Fibre (total): 1.4 g
- Lipide / Grăsimi total: 0.1 g
- Proteine: 1.1 g

Vitamine

- B1 / Tiamină: 0.03 mg
- B2 / Riboflavină: 0.02 mg
- B3 (vit. PP) / Niacină: 0.3 mg
- B5 / Acid pantotenic: 0.184 mg
- B6: 0.075 mg
- C: 29 mg

Minerale

- Calciu: 27 mg
- Cupru: 0.099 mg
- Fier: 0.8 mg
- Fosfor: 28 mg
- Magneziu: 9 mg
- Mangan: 0.033 mg
- Potasiu: 280 mg
- Seleniu: 0.7 µg
- Sodiu: 16 mg

Beneficii ridiche albă

Ridichea albă detoxifică organismul

Ridichea albă este binecunoscută pentru proprietăţile de eliminare a toxinelor, la nivelul stomacului şi a ficatului. Curaţă și ajuţă la eliminarea elementelor nocive din organism, reglează funcionarea ficatului. Ridichea albă stimulează procesul de oxidare în organism prin sporirea aportului de oxigen proaspăt. De asemenea, ridichea albă previne distrugerea celulelor roşii din sânge şi ajută la metabolismul sângelui.

Ridichea albă lupta contra constipației și e un bun diuretic

O dietă cu ridiche albă ajută contra constipației și a hemoroizilor. Ridichea albă este bogată în fibre și ajută că adjuvant în reglarea digestiei. Ridichea are și proprietăți remarcabile de diuretic. Dacă aveți nevoie de tratament al problemelor tractului urinar, consumul de ridiche albă ajută la menținerea sănătății vezicii urinare, previne infecțiile și elimina toxinele.

Ridichea albă conține multă vitamina C

Ridichile albe conțin vitamina C, flavonoide şi acid folic, fiind benefice ca adjuvant în diferite boli grave- tumori, cancer, tulburări ale inimii. Datorită conţinutului ridicat în vitamina C, stimulează sistemul imunitar și previne apariția tumorilor.

Ridichea reglează tensiunea arterială

Fiind bogată în potasiu, ridichea albă este benefică în menținerea normală a tensiunii arteriale.Are efect calmant asupra vaselor de sânge și ajută la menţinerea fluxului sanguin normal și implicit la controlul hipertensiunii arteriale şi a simptomelor neplăcute asociate acesteia.

Ridichea ajută la hidratarea organismului

Ridichea albă este bogată în apă, ceea ce ajută la menţinerea corpului hidratat și a umidității pielii. În plus,are un efect de răcire asupra organismului, datorită conţinutului ridicat de apă.

Ridichea albă ameliorează problemele respiratorii

Sucul de ridiche sau siropul vindecă bronşita, astmul, alergiile şi pneumoniile. Dacă aveți probleme legate de cavitatea sinusurilor, ridichea albă este un bun descongestionant.

Ridichea tratează înţepături de insecte

Probleme precum mușcături de insecte, înțepături de viespi și albine se pot remedia cu ajutorul ridichii albe. Ridichea este un bun anti-inflamator, reduce durerea și scade umflăturile cauzate de înțepături de insecte.

Contraindicații ridiche albă

Sucul de ridiche alb este contraindicat pentru persoanele suferind de ulcer gastric, ulcer duodenal; Nu se recomandă femeilor în timpul sarcinii și alăptării. Ridichea albă trebuie administrată cu prudență celor suferinzi de insuficientă renală sau boli cardiace severe.

Cum se consumă ridichea albă

Ridichea albă se poate servi în salate, rasă fin, fiind delicioasă și alături de preparate cu carne, fripturi și tocane. Este ușor de digerat și poate fi conservată prin uscare, fără să se piardă calitățile nutritive. Consumul regulat de ridiche albă, în cantități rezonabile, ajută la sănătatea organismului.

Proprietăți benefice ridiche albă

 Bun detoxifiant, bogată în fibre
 Eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, efect antiviral și antininflamatoriu
 Benefică pentru sistemul digestiv
 Reglează tensiunea arterială
 Are efecte diuretice, depurative, antibacteriene

Comentarii

Evaluează acest ingredient:

4+5, 02/03/2023

Ridichea albà ,ceapa verde ,ceapa rosie,si ceaiul de busuioc sunt minuni pt sànatatea organismului .
M-am vindecate de tensiune ,tuse ,Dar crude .În salatà ,cu ce và place.
Eu am mîncat ridichea albà si asa ,ceapa verde,si chiar face minuni .
Nu uitàti o canà de ceai de busuioc .

(0) (0)
06/01/2023

Cel mai gust sirop pt tuse din copilărie ❤️

(0) (0)