Semințele de pin sunt folosite din cele mai vechi timpuri atât ca remedii în scop terapeutic cât și în scop culinar, fiind o sursa bogata de proteine și grăsimi bune (Omega 9 și Omega 3), vitamine (bogate în vitamina A, K) și minerale (bogate în magneziu).
Grecii, obișnuiau sa le conserve în miere de albine și le foloseau ca și afrodiziac.
Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K;
Minerale: fosfor, magneziu, mangan, calciu, fier, cupru, mangan, zinc, potasiu.
Vitamina E: 30 de grame de semințe de pin = 3 miligrame de vitamina E (20% din doza zilnica recomandată).
Vitamina K: 30 de grame de semințe de pin = 16 micrograme de vitamina K (13% pentru bărbaţi / 18% pentru femei din doza zilnica recomandată).
Datorita unei cantități mari de vitamina A și luteină (antioxidant esențial pentru prevenirea degenerescenței maculare), consumul de semințe de pin contribuie semnificativ la îmbunătățirea vederii.
Conținutul mare de magneziu ajută la înlăturarea oboselii și a stresului.
Seminţele de pin asigură cantităţi generoase de vitamine E şi K, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K permite coagularea sângelui pentru a preveni hemoragia după o leziune mai gravă, în timp ce vitamina E ajută organismul să producă globule roşii, esenţiale pentru transportul oxigenului în sânge.
Pentru că sunt dulci şi au o uşoară aromă de unt, ele oferă o savoare deosebită salatelor, preparatelor din orez, quinoa, pastelor şi produselor de patiserie.
Comentarii