Argint coloidal

Argintul coloidal și beneficiile recunoscute ale acestuia

Argint coloidal

Argintul coloidal este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta a fost utilizat pentru tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice, fiind considerat un remediu antic. Compoziția lui chimică este formată din prezența unei suspensii de particule de argint într-o substanță lichidă, particule ce nu pot fi eliminate nici măcar în urma procesului de filtrare.

Argintul coloidal este termenul folosit pentru a descrie particule de argint care sunt cuprinse într-o compoziție lichidă. Având în vedere dimensiunile lor atât de mici, acestea nu pot fi eliminate nici măcar prin procesul de filtrare. Mărimea particulelor de argint care sunt cuprinse în argintul coloidal poate varia, însă multe dintre ele pot fi cunoscute și sub denumirea de ”nanoparticule”, fapt ce face trimitere la dimensiunea lor care se află sub pragul de 100nm și desigur, nu pot fi vizibile cu ochiul liber.

Utilizarea argintului – de la istorie până în prezent

Argintul a fost unul dintre puținele tratamente anti-microbiene disponibile înainte de descoperirea medicamentelor antibiotice. Până în anii 1800, azotatul de argint era folosit pentru tratarea rănilor și a ulcerelor cutanate. În 1852 s-a descoperit faptul că utilizarea firelor fine de argint pentru coasere, ajută la vindecarea rănilor deschide aflate la nivelul pielii și repară zona într-un mod benefic.

Este cunoscut faptul că în urmă cu mii de ani, cei mai bogați obișnuiau să folosească pahare, pocale, tacâmuri și veselă din argint datorită proprietăților terapeutice pentru care acesta era cunoscut. În Vechiul Vest american, monedele de argint erau aruncate în butoaie de apă potabilă pentru protecție împotriva bolilor transmise de aceasta. În timpul Războiului Civil, argintul a fost folosit pentru tratarea sifilisului. Ulterior, în anii 1880, a fost introdusă utilizarea azotatului de argint pentru nou-născuților cu scopul de a preveni infecțiile ce apăreau după naștere. Argintul coloidal a fost descoperit pentru prima dată în anii 1890.

Astfel, până în anii 1930, argintul coloidal era alegerea preferată a medicilor pentru întărirea sistemului imunitar și susținerea procesului de vindecare al organismului. Argintul a fost folosit pentru tratarea infecțiilor pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, dar utilizarea medicamentoasă a argintului a scăzut odată cu apariția antibioticelor la scurt timp după aceea.

Înainte de dezvoltarea antibioticelor moderne, argintul coloidal a fost folosit ca remediu universal pentru diferite infecții și boli. Recent, a cunoscut o revigorare a popularității - unele persoane susținând faptul că poate înlocui antibioticele sau alte terapii medicale pentru tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice. Argintul coloidal este utilizat pentru infecții, febră, probleme ale pielii și multe alte afecțiuni, iar în ultimele decenii au fost efectuate și studii în laborator pentru a aduce dovezi științifice concrete care să susțină utilizările sale.

Cei care folosesc argint coloidal îl iau ca supliment alimentar sau îl aplică direct pe pielea lor. Soluția poate fi găsită în diverse concentrații, în funcție de cantitatea de argint pe care o conține.

Un bun exemplu de concentrație eficientă ar fi cea de la 10 părți/milion până la 80 părți/milion ca soluție apoasă cu microparticule de argint încărcate cu sarcină pozitivă. Fiind considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, acesta are efect împotriva a peste 650 de organisme patogene. Numeroase teste realizate în laborator au avut drept rezultat faptul că argintul coloidal are proprietatea de a omorî majoritatea bacteriilor, fungilor, paziților și a virusurilor în 2-6 minute de la contact.

Electroliza și concentrarea în vid sunt tehnologiile de ultimă generație care generează argint coloidal de calitate ce poate fi găsit în farmacii sau plafare. Acesta poate fi utilizat sub diverse forme - de la apă de gură, până la spray-uri pentru dureri în gât, pansamente pentru răni sau creme cu rezultate benefice.

Tipuri de argint coloidal

În urmă cu aproape o sută de ani, argintul coloidal nu reprezenta un mjloc accesibil tuturor de tratare a diverselor afecțiuni. Odată cu trecerea timpului și cu dezvoltarea industriei farmaceutice, acesta a devenit treptat o modalitate destul de comună de tratare pentru persoanele care cunosc beneficiile argintului. Astfel, în zilele noastre există pe piață patru tipuri diferite de argint coloidal sau derivate ale acestuia:

  • Argint electrocoloidal – 3-5 părți/milion -> ajunge până la 100 (forma autentică)
  • Argint proteic ușor – 20-40 părți/milion (concentrație formată din molecule și particule fine, microscopice de argint)
  • Praf de argint – 100-500 părți/milion (se găsește în creme)
  • Săruri de argint – 50-500 părți/milion (solubile în apă)

Modul de administrare al argintului coloidal

Argintul coloidal poate fi administrat în două moduri: intern și extern. În cazul în care vrei să îl administrezi intern, va trebui să îl bei pur și simplu, fiind o soluție lichidă. Pentru modul de administrare extern ai la dispoziție două variante și anume: fie să îl pulverizezi (dacă alegi spray cu argint coloidal), fie să ungi zonele afectate (dacă vei masa creme sau unguente).

Doza de argint coloidal recomandată pentru administrare

Argintul nu este o vitamină sau un mineral care apare în mod natural în organism. Așadar, înainte de administrare, trebuie să te asiguri care este doza adecvată de argint coloidal pentru tine. În plus, este recomandat să faci și demersurile necesare pentru a afla dacă este potrivit sau nu să îți expui corpul la consumul acestuia.

O diagramă de referință de dozare creată de Environmental Protection Agency (EPA) sugerează că expunerea zilnică la argint coloidal, nu trebuie să depășească 5 micrograme pentru fiecare kilogram pe care îl cântărești.

Doza adecvată de argint coloidal depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta utilizatorului, starea de sănătate și alte câteva condiții. În acest moment nu există suficiente informații științifice pentru a determina un interval adecvat de doze pentru argintul coloidal. Reține faptul că produsele naturale nu sunt întotdeauna neapărat sigure și dozele pot fi importante. Trebuie să urmezi instrucțiunile specifice de pe etichetele produselor și să te asiguri că te vei consulta cu farmacistul, medicul sau alt profesionist din domeniul sănătății înainte de utilizarea argintului coloidal. Citește cu atenție prospectul înainte de administrare, iar dacă apar diverse efecte adverse solicită ajutorul unui specialist și oprește imediat administrarea.

Pot fi și cazuri în care persoanele ce administrează argintul coloidal să nu observe efecte secundare imediate. Interesul majorității este îndreptat către consecințele pe termen lung ale utilizării argintului coloidal. Particulele acestuia se acumulează treptat și se încorporează în organe și țesuturi, dar mai ales în piele. Totul, însă, se va întâmpla în timp!

În timp, acest lucru poate duce la o stare permanentă, numită argirie în care țesuturile capătă o culoare cenușiu-albăstruie. Gingiile sunt de obicei afectate primele, urmate de piele, ochi, unghii și straturi de țesut localizate mai adânc. De asemenea, există șanse să apară și durerile de cap, oboseală acută și convulsiile mioclonice grave.

Beneficiile recunoscute ale argintului coloidal

Cei care produc argint coloidal îl promovează către utilizatori ca fiind potrivit să stimuleze sistemul imunitar și în același timp să ajute organismul să se vindece oarecum singur. Tot aceștia consideră că acest supliment ajută la vindecarea rănilor, la îmbunătățirea afecțiunilor pielii și la prevenirea sau tratarea bolilor, precum gripa, pneumonia, herpesul, infecțiile oculare, Zona Zoster, cancerul și SIDA.
Multe dintre aceste afirmații au fost susținute de studii realizate în laborator și testate, în care s-a dovedit că argintul coloidal exercită efecte puternice antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii.

Numeroase persoane susțin faptul că argintul coloidal poate ajută la tratarea infecțiilor bacteriene, virale și fungice. Astfel, existența experimentelor științifice atestă faptul că poate fi eficient atunci când vine vorba despre tratarea diverselor afecțiuni.

Antibacterian

Înainte de descoperirea antibioticelor, argintul coloidal era un tratament antibacterian popular. Studiile de laborator au arătat că argintul coloidal poate ucide o gamă largă de bacterii. Acest lucru a dus la la utilizarea lui și în unele produse medicale, cum ar fi spray-uri pentru cavitatea bucala și gât, creme pentru plăgi, pansamente pentru plăgi și echipamente medicale.

Antiviral

Cei care utilizează argintului coloidal susțin, de asemenea, că poate avea efecte antivirale în corpul uman. Unele studii au sugerat că diferite tipuri de nano-particule de argint pot ajuta la distrugerea compușilor virali.

Cu toate acestea, cantitatea de nanoparticule dintr-o soluție coloidală poate varia, lucru ce poate genera ineficiența acestuia când este administrat în concentrație mică.

Antifungic

Se spune, de asemenea, că argintul coloidal este capabil să trateze infecții fungice. Un studiu realizat în laborator a arătat că poate opri creșterea unor tulpini de ciuperci.

Cu toate acestea, pansamentele și soluțiile care cuprind în compoziția lor și argint coloidal pot trata infecțiile fungice la om prin stoparea dezvoltării acestora și vindecarea plăgilor exitente care au astfel de tulpini.

O serie de studii au investigat utilizarea pansamentelor care conțin argint pe ulcere și răni ale pielii. Multe dintre acestea au descoperit că particulele de argint au exercitat proprietăți antibacteriene care ajută la tratamentul ulcerelor diabetice, arsurilor localizate pe piele, rănilor grave deschise și altor leziuni grave situate tot la nivelul pielii.

Acest lucru sugerează că utilizarea locală pe termen scurt a produselor care conțin argint poate fi considerată un tratament benefic.

Interacțiunea argintului coloidal cu alte medicamente

În plus, pe lângă potențialele pericole pentru sănătate, este cunoscut și faptul că argintul coloidal interacționează și cu o serie de medicamente, fie prin reducerea eficacității acestora, fie prin creșterea efectelor secundare sau prin afectarea funcției hepatice, treptat.

Antibioticele chinolone interacționează cu argintul coloidal

Argintul coloidal poate reduce cantitatea de antibiotic pe care corpul o absoarbe. Administrarea de argint coloidal împreună cu antibiotice ar putea scădea eficacitatea unor antibiotice. Unele antibiotice care ar putea interacționa cu argintul coloidal includ ciprofloxacină, oxacilină, norfloxacină, sparfloxacină, trovafloxacină și grepafloxacină.

Antibioticele cu tetraciclină interacționează cu argintul coloidal

Argintul coloidal poate reduce cantitatea de antibiotice tetracicline pe care corpul le poate absorbi. Administrarea de argint coloidal cu antibiotice tetracicline poate reduce eficacitatea antibioticelor care conțin această substanță. Pentru a evita interacțiunea dintre cele două este indicat să iei argint coloidal cu cel puțin două ore înainte sau cu patru ore după ce ai administrat tetraciclină.

Unele tetracicline includ demeclociclină, minociclină și tetraciclină.

Levotiroxina interacționează cu argintul coloidal

Argintul coloidal poate reduce cantitatea de levotiroxină pe care corpul o absoarbe. Administrarea levotiroxinei împreună cu argintul coloidal poate reduce eficacitatea tiroxinei.

Penicilamina interacționează cu argintul coloidal

Penicilamina este utilizată pentru boala Wilson și artrita reumatoidă. Argintul coloidal poate scădea cantitatea de penicilamină pe care corpul o absoarbe și scade eficacitatea penicilaminei.

În concluzie, administrat într-un mod corect și corespunzător, argintul coloidal poate avea numeroase beneficii asupra organismului, fiind o soluție extrem de utilizată mai ales în ultimii ani. Efectele curative ale argintului sunt recunoscute încă din antichitate. Tocmai din acest motiv, continuă să fie adesea folosit și în zilele noastre ca echivalent al antibioticelor sau chiar al medicamentelor utilizate pentru numeroase afecțiuni.

Știați că?

  • Argintul a fost cunoscut și folosit pentru proprietățile sale medicinale încă din antichitate.
  • Anii 1890 au fost cei care au adus în lumină beneficiile și remediile cu argint și în acest fel i-au pus numele de ”argint coloidal”.
  • Argintul coloidal utilizat pentru remedii este același tip de metal folosit și pentru prelucrarea bijuteriilor și a altor lucrări.
  • Termenul ”coloidal” face trimitere la faptul că particulele de argint sunt atât de mici încât nu se stabilesc din soluție. Particulele fine de argint nu pot fi eliminate în urma procesului de filtrare.

Sumar

Efecte benefice:

  • Antibacterian
  • Antiviral
  • Antiinflamator
  • Refacerea rănilor
  • Sănătatea pielii
  • Roșeața ochilor
  • Infecții ale urechilor
  • Răceală/Gripă
  • Pneumonie
  • Boala Lyme

Efecte secundare:

  • Argiria
  • Indigestie
  • Iritații ale pielii
  • Dureri de cap
  • Oboseală

Contraindicații:

  • Sarcină și alăptare
  • Consumul argintului coloidal în exces
  • Administrare alături de alte antibiotice
  • Nu este indicată administrarea pentru copii
  • A nu se consuma o cantitate mare într-un timp scurt

Comentarii

Evaluează acest ingredient:

Andrei, 14/08/2021

Foarte bun pentru nas, gât, igiena orala,...

(0) (0)
alex, 08/08/2021

Extraordinar de bun, păcat că e mai puțin cunoscut sau poate promovat

(0) (0)