Coarne
Coarne - O sursa importanta de vitamina C
Coarnele (Cornus mas) sunt fructe de pădure mici, de culoare roșie sau galbenă, ce se coc din septembrie până în octombrie. Gustul coarnelor proaspete este dulce acrișor, dimensiunea lor este de aproximativ 2 cm, au un singur sâmbure și se găsesc în zona de câmpie sau în pădurile de foioase. Coarnele conțin: vitamina C, vitamina A, vitamina B, vitamina PP, calciu, potasiu, tanin, cornină, acizi organici, glucide, caroten, pectine, celuloză, săruri minerale, zaharuri, apă (83 %). Datorită conținutului lor, reprezintă un bun ajutor în tratarea crampelor, bolilor ficatului, paraziţilor intestinali, icterului, hemoroizilor şi a enterocolitei. Sunt totodată foarte benefice sistemului digestiv, având efect antidiareic și contribuind la tratarea afecţiunilor digestive în general. Coarnele au efect dezinfectant, cicatrizant, energizant, de stimulare a poftei de mâncare şi de combatere a anorexiei (siropul de coarne are această proprietate dacă este administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 5 ani).
Comentarii
Evaluează acest ingredient:
Nu există comentarii