Pastă de coarne cu polen și miere

Paste Foarte ușor 20 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare6 min
Timp de așteptare24 ore
Timp de gătire--
Gata în24 h 6 m

Tonic imunitar, remediu natural contra bolilor gastrointestinale și multe altele, doar din coarne de pădure, polen și miere

Coarne de pădure mixate cu polen crud și miere de albine, apoi lăsate la macerat: pastă tonică, imuno-stimulatoare, hepato-protectoare, remediu miraculos pentru tulburările de la nivel gastrointestinal, afecțiuni renale, afecțiuni ale venelor și capilarelor, afecțiuni hemoroidale și multe altele.

Porții

Vom obține un borcan de ~400 g de pastă de coarne cu polen și miere, adică aproximativ 20 de porții a 20g porția (1 lingură = 1 porție)

Ingrediente

Cost estimativ: 1.2

Materiale

  • - recipient din sticlă (borcan) de cel puțin 500ml;
  • - blender care poate măcina și sâmburii coarnelor (nutribullet);

Preparare

  • Pastă de coarne cu polen și miere - Preparare pas 1Pregătim cantitățile de ingrediente: coarne, polenul crud și mierea.
    Spălăm bine coarnele de pădure și le scurgem de surplusul de apă.
  • Pastă de coarne cu polen și miere - Preparare pas 2Urmează mixarea ingredientelor: punem toate ingredientele în recipientul blender-ului. Pentru a facilita procesul de mixare, am ales să folosesc și puțină apă.
    ⚠ Dacă doriți o pastă mai fină sau dacă nu aveți un blender care să poată sfărma și sâmburii coarnelor, atunci puteți înlătura sâmburii.
    Se va mixa totul aproximativ 30 de secunde. La final, dacă ați mixat și sâmburii, asigurați-vă că aceștia s-au mixat bine și că nu vă spargeți dinții când consumați pasta.
  • Pastă de coarne cu polen și miere - Preparare pas 3Se închide ermetic cu un capac și se va lăsa la macerat minim 24 ore, în frigider. Astfel mierea va potența efectele benefice ale coarnelor și ale polenului crud. Se recomandă consumul în ~ 3 luni de zile de la preparare!

Observații
❗ Cantitatea de polen și miere poate fi ajustată după gust și după necesitați.

Păstrare și valabilitate: pasta de coarne cu polen și miere se va păstra obligatoriu la frigider și se recomandă consumul într-un termen cât mai scurt, până în 3 luni.
De asemenea, în funcție de cantitatea de miere folosită, valabilitatea este mai mare sau mai mică. Mai multă miere înseamnă o conservare mai bună, deci o valabilitate mai mare.

Polenul este și el bogat în antiooxidanți precum: flavonoide, carotenoide, quercetina sau glutaționul, iar combinația cu miere și coarne de pădure generează o bombă de antioxidanți puternici care protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, responsabili de apariția unor afecțiuni cronice precum diabetul sau cancerul.

Administrare

→ Recomandăm consumul a 1-3 linguri pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea meselor (pentru o asimilare mai bună).

→ Se recomandă cure a câte 14 zile, cu 7 zile de pauză între ele.

⚠ Aceasta pastă de coarne cu miere nu este recomandată bebelușilor!

→ La copii nu se recomandă varianta cu tot cu sâmburi măcinați.

Efecte

Conținut:

  • bogată în antioxidanți (flavonoide, carotenoide, quercetina sau glutaționul);
  • bogată în acid oxalic care are un rol metabolic important datorat radicalului oxalil;
  • bogată în minerale precum: fier, calciu, potasiu, magneziu;
  • bogată în enzime și carotenoizi, zaharuri, acizi organici, cornină, pectine, celuloză, taninuri (tanin) și uleiuri esențiale;
  • bogată în vitaminele A, B1, B2, B3 (niacina sau vitamina PP), B6, B12, C, D, E și P;

Proprietăți generale:

  • are efect imuno-stimulator, întărește imunitatea;
  • are efect tonic/energizant;
  • are efect antibiotic, antibacterian, anti-microbian;
  • are efect anti-alergic;
  • are efect analgezic;
  • are efect diuretic;
  • are efect antidiabetic;
  • are efect cicatrizant;
  • are efect anti-cancerigen;
  • are efect de stimulare a poftei de mâncare;
  • are efect anti-inflamator;
  • combate anorexia;
  • combate anemia;
  • stimulent metabolic;
  • ajută la repararea capilarelor și vaselelor de sânge;
  • ajută în caz de icter;
  • ajută în caz de febră;
  • ajută în caz de malarie;
  • ajută în boli ale ficatului, icterului, în ascite;
  • ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge;
  • adjuvant în perioada de creștere accelerată a copiilor;
  • poate ajuta la creșterea fertilității;
  • poate ajuta în probleme de potență;
  • încetinește procesul de îmbătrânire și întârzie apariția semnelor de uzură a organismului;

Susține sistemul digestiv:

  • stimulează digestia, fiind bogată în acid oxalic;
  • ajută în tulburările de la nivel gastrointestinal: diaree, inflamații/crampe intestinale;
  • efect antidiareic (combate diareea);
  • ajută în stări de indigestie;
  • ajută la îndepărtarea paraziților intestinali;
  • ajută la tratarea enterocolitei;
  • accelerează metabolismul fiind bună și un curele de slăbire;
  • are efecte probiotice, ajutând la refacerea florei intestinale;

Susține sistemul urologic:

  • o metodă naturală de prevenire a formării pietrelor la rinichi;
  • ajută în afecțiuni renale: pietre la rinichi, infecții ale vezicii;

Susține sistemul circulator:

  • are rol important în fenomenele hemoragice, datorita vitaminei P;
  • bună în hemoragii ale capilarelor şi ale viscerelor;
  • previne ateroscleroza;
  • reglează hipertensiune arterială;
  • scate colesterolul rău LDL;
  • bună în afecțiuni ale venelor, artrite ale membrelor inferioare, varice;
  • ajută în tratarea hemoroizilor;
  • previne sângerarea gingiilor;
  • bună în hemoragii scorbutice;
  • bună în hemoragii retiniene;
  • reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare;

Efecte secundare

  • poate provoca alergii pentru cei alergici la miere și polen;
  • poate mări aciditatea la stomac;
  • aveți grijă la sâmburi să fie măcinați bine, să nu vă spargă dinții – mestecați cu atenție !

Contraindicații

  • atenție pentru cei care suferă de aciditate la stomac;
  • cei care au probleme cu somnul, trebuie să nu consume pasta cu cel puțin 4 ore înainte de culcare;
  • cei care se știu alergici trebuie să testeze pasta;
  • produs contraindicat bebelușilor;
Alte informații
Coarnele (Cornus mas) sunt fructe de pădure mici, cu un singur sâmbure, de culoare roșie sau galbenă, de ~2cm cu un și cu gust dulce acrișor. Acestea au un conținut de apa de apă (83 %);
→ Din sâmburii de coarne poate fi extras un ulei comestibil, folosit în gastronomie. De asemenea, sâmburii pot fi prăjiți, măcinați și folosiți ca substitut de cafea.
→ Coarnele sunt bogate în bogat în vitamine: A, B1, B2, B3 (niacina sau vitamina PP), B6, B12, C, D, E și P, săruri minerale de Fe, Ca, K, Mg, Zn, P, Na, Cu, enzime, carotenoizi (caroten), acizi organici, glucide, pectine, celuloză, zaharuri, taninuri și uleiuri esențiale.

Vitamina P (rutinul) este un puternic antioxidant și, de asemenea, are un rol substanțial în prevenirea fenomenele hemoragice, iar carența de vitamina P se manifestă îndeosebi prin fragilitate capilară (spargerea vaselor capilare).
Vitamina B3 este cunoscută și sub denumirile de niacină, acid nicotinic sau vitamina PP (Pellagra Preventer)! Aceasta vitamina PP / B3 susține procesele genetice în celulele organismului și care ajută la procesarea grăsimilor din corp.

Polenul este un tonic/energizant natural, întărește sistemul imunitar, reduce riscul apariției bolilor cronice precum diabetul sau cancerul, susține sistemul cardiovascular, susține sistemul digestiv/metabolismul, tratează alergiile, susține activitatea ficatului și protejează împotriva toxinelor, este un anti-inflamator natural, încetinește procesul de îmbătrânire și întârzie apariția semnelor de uzură a organismului, crește fertilitatea feminină și potența.
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=