Pastă de coarne cu miere la rece

Paste Foarte ușor 25 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare4 min
Timp de așteptare24 ore
Gata în24 h 4 m

Tonic imunitar din coarne și miere, remediu natural contra bolilor gastrointestinale!

O pastă dulce-acrișoară, de culoare roșiatică, bogată în vitamine, minerale, flavonoide, oxali, enzime, carotenoizi, acizi organici, cornină, taninuri, cu efecte puternice antioxidante, imuno-stimulatore, tonice, digestive, anti-alergice, analgezice, diuretic, antidiabetice, antibacteriene, cicatrizante și anti-cancerigene, ideală în tulburările de la nivel gastrointestinal.

Porții

Vom obține un borcan de ~500 g de pastă de coarne cu miere, adică aproximativ 25 de porții a 20g porția (1 lingură = 1 porție)

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 1.1 €

Materiale

  • - recipient din sticlă (borcan) de cel puțin 500ml;
  • - blender care poate măcina și sâmburii coarnelor (nutribullet);

Preparare

  • Pastă de coarne cu miere la rece - Preparare pas 1Spălăm bine coarnele de pădure și le scurgem de surplusul de apă;
  • Pastă de coarne cu miere la rece - Preparare pas 2Urmează să mixăm fructele de coarne și să amestecăm cu mierea.
    → Eu am ales să folosesc coarnele cu tot cu sâmburi, aceștia fiind sănătoși, însă pentru asta trebuie sa aveți un blender puternic care să vă macine bine și sâmburii.
    → Dacă nu aveți un blender puternic, atunci va trebui să înlăturați sâmburii de la fructele de coarne (când sunt bine coapte, acestea se desfac foarte ușor).
    → Dacă veți folosi coarnele cu tot cu sâmburi, întâi mixați în blender coarnele cu tot cu sâmburi ~ 1 minut, apoi adăugați mierea și mai mixați 10-30 secunde.
    ⚠ Asigurați-vă că sâmburii sunt mixați bine și nu rămân bucăți mari care să vă spargă dinții când consumați pasta;
    → Dacă veți folosi coarnele fără sâmburi, adăugați-le în blender împreună cu mierea, și mixați ~10-30 secunde.
    ❗ Dacă mixarea e greoaie, puteți adăuga până la 50ml de apă în blender pentru a o facilita. Personal evit surplusul de apă, pentru că astfel pasta formată va ține mai mult.
    Se va obține astfel o pastă delicată, de o culoare splendidă, roșiatică, care pe lângă numeroase efecte benefice, este un stimulent digestiv excepțional.
  • Pentru a potența proprietățile coarnelor de pădure, vom lăsa la macerat minim 24 de ore, după care amestecul poate fi consumat ca atare.

Observații

Mierea de albine practic va potența beneficiile și proprietățile coarnelor de pădure.

❗ Cantitatea de miere poate fi ajustată după gust și după necesitați;

❗ Coarnele, dacă sunt bine coapte, se desfac foarte ușor și astfel sâmburii pot fi înlăturați ușor.

⚠ Pentru cei diabetici se recomandă o cantitate mult mai mică de miere de albine, eventual mierea de salcâm!

⚠ Dacă măcinați inclusiv sâmburii, trebuie să vă asigurați ca blenderul/mixerul poate măcina fin acești sâmburi. Atenție să nu vă stricați dantura dacă rămân bucăți mari de sâmburi în pastă!

Păstrare și valabilitate: pasta de coarne cu miere se va păstra obligatoriu la frigider și se recomandă consumul într-un termen cât mai scurt, până în 3 luni.
De asemeni, în funcție de cantitatea de miere folosită, valabilitatea este mai mare sau mai mică. Mai multă miere înseamnă o conservare mai bună, deci o valabilitate mai mare.

Administrare

→ Se recomandă 1-3 linguri pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea meselor (pentru o asimilare mai bună).

→ Se recomandă cure a câte 14 zile, cu 7 zile de pauză între ele.

⚠ Aceasta pastă de coarne cu miere nu este recomandată bebelușilor!

→ La copii nu se recomandă varianta cu tot cu sâmburi măcinați.

→ În special la varianta cu tot cu sâmburi măcinați, atunci când consumați o lingură de pastă, mestecați ușor, eventual țineți pasta puțin sub limbă, până simțiți că se dizolvă ușor. Astfel asigurați o asimilare mai bună a nutritorilor și în plus vă asigurați că dacă au rămas bucăți mici de sâmburi, nu vă stricați dantura...

Efecte și beneficii

Conținut:

  • bogată în antioxidanți (flavonoide, antocianini);
  • bogată în acid oxalic care are un rol metabolic important datorat radicalului oxalil;
  • bogată în minerale precum: fier, calciu, potasiu, magneziu;
  • bogată în enzime și carotenoizi, zaharuri, acizi organici, cornină, pectine, celuloză, taninuri (tanin) și uleiuri esențiale;
  • bogată în vitaminele A, B1, B2, B3 (niacina sau vitamina PP), B6, B12, C, D, E și P;

Proprietăți generale:

  • are efect imuno-stimulator, întărește imunitatea;
  • are efect tonic/energizant;
  • are efect anti-alergic;
  • are efect analgezic;
  • are efect diuretic;
  • are efect antidiabetic;
  • are efect antibacterian, anti-microbian;
  • are efect cicatrizant;
  • are efect anti cancerigen;
  • are efect de stimulare a poftei de mâncare;
  • combate anorexia;
  • combate anemia;
  • stimulent metabolic;
  • ajută la repararea capilarelor și vaselelor de sânge;
  • ajută în caz de icter;
  • ajută în caz de febră;
  • ajută în caz de malarie;
  • ajută în boli ale ficatului, icterului, în ascite;
  • ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge;
  • adjuvant în perioada de creștere accelerată a copiilor;

Susține sistemul digestiv:

  • stimulează digestia, fiind bogată în acid oxalic;
  • ajută în tulburările de la nivel gastrointestinal: diaree, inflamații/crampe intestinale;
  • efect antidiareic (combate diareea);
  • ajută în stări de indigestie;
  • ajută la îndepărtarea paraziților intestinali;
  • ajută la tratarea enterocolitei;
  • accelerează metabolismul fiind bună și un curele de slăbire;

Susține sistemul urologic:

  • o metodă naturală de prevenire a formării pietrelor la rinichi;
  • ajută în afecțiuni renale: pietre la rinichi, infecții ale vezicii;

Susține sistemul circulator:

  • are rol important în fenomenele hemoragice, datorita vitaminei P;
  • bună în hemoragii ale capilarelor şi ale viscerelor;
  • previne ateroscleroza;
  • reglează hipertensiune arterială;
  • scate colesterolul rău LDL;
  • bună în afecțiuni ale venelor, artrite ale membrelor inferioare, varice;
  • ajută în tratarea hemoroizilor;
  • previne sângerarea gingiilor;
  • bună în hemoragii scorbutice;
  • bună în hemoragii retiniene;

Efecte secundare

  • poate mări aciditatea la stomac;
  • aveți grijă la sâmburi să fie măcinați bine, să nu vă spargă dinții – mestecați cu atenție !

Contraindicații

  • fiind un produs tonic, pasta de coarne este contraindicată a se consuma cu mai puțin de 4 ore înainte de culcare (mai ales celor care au insomnii);
  • atenție pentru cei care suferă de aciditate la stomac;
  • produs contraindicat bebelușilor;
  • atenție la cantitatea de miere pentru persoanele diabetice;
Alte informații
Coarnele (Cornus mas) sunt fructe de pădure mici, cu un singur sâmbure, de culoare roșie sau galbenă, de ~2cm cu un și cu gust dulce acrișor. Acestea au un conținut de apa de apă (83 %);
→ Din sâmburii de coarne poate fi extras un ulei comestibil, folosit în gastronomie. De asemenea, sâmburii pot fi prăjiți, măcinați și folosiți ca substitut de cafea.
→ Coarnele sunt bogate în bogat în vitamine: A, B1, B2, B3 (niacina sau vitamina PP), B6, B12, C, D, E și P, săruri minerale de Fe, Ca, K, Mg, Zn, P, Na, Cu, enzime, carotenoizi (caroten), acizi organici, glucide, pectine, celuloză, zaharuri, taninuri și uleiuri esențiale.

Vitamina P (rutinul) este un puternic antioxidant și, de asemenea, are un rol substanțial în prevenirea fenomenele hemoragice, iar carența de vitamina P se manifestă îndeosebi prin fragilitate capilară (spargerea vaselor capilare).
Vitamina B3 este cunoscută și sub denumirile de niacină, acid nicotinic sau vitamina PP (Pellagra Preventer)! Aceasta vitamina PP / B3 susține procesele genetice în celulele organismului și care ajută la procesarea grăsimilor din corp.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

rachiteanuciprian071, 22/07/2022

Foarte bun

(0) (0)
florin_c2021_1, 29/12/2021

Excelent

(0) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.