Anti-cearcăne cu dischete demachiante îmbibate în ceai de albăstrele

Comprese Foarte ușor 12 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare30 min
Timp de gătire2 min
Gata în37 min

Tratament rapid pentru cearcăne și pungi sub ochi folosind dischete de bumbac înmuiate în ceai de albăstrele și apoi congelate.

Ingrediente

Cost estimativ: 3.0

Materiale

 • - o punguță
 • - dischete demachiante sterile sau tifon steril
 • - recipient
 • - infuzor ceai
 • - congelator

Preparare

 • Se pregătesc dischetele demachiante și o punguță unde vor fi plasate/aranjate pentru congelare.
 • Se pregătește ceaiul concentrat de albăstrele: se pun florile de albăstrele într-un recipient (pahar/cană), apoi se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat (cu recipientul acoperit) timp de 10 minute.
 • După prepararea ceaiului, se pun dischetele într-un pahar și peste ele se toarnă ceaiul concentrat de albăstrele (strecurat).
 • Când lichidul s-a răcit suficient, se socoate câte o dischetă de bumbac, se stoarce ușor până se elimină surplusul de apă și apoi se așează în punguță.
 • După ce au fost așezate dischetele în punguță, se pune punguța cu totul la congelator și se lasă pentru congelare minim 20 minute.
 • După congelare, se folosesc câte 2 dischete de aproximativ 1-3 ori pe zi, aplicante 5-10 minute pe zonele cu cearcăne.
Observații
La aplicarea dischetelor e bine să aveți tenul curat, să nu aveți creme de față, machiaje aplicate...

Seara dacă doriți să aplicați o cremă în jurul ochilor, aplicați-o după tratamentul cu dischetele demachiante îmbibate în ceai și răcite.

Albăstrelele se folosesc de sute de ani pentru tratamentul naturist al ochilor, însă de proprietățile lor beneficiază și alte afecțiuni.

Albăstrelele au proprietăți calmante, hidratante, antiinflamatoare, bacteriostatice, emoliente.

Florile de albastrele sunt bogate în poliene (centaur X), poliene (centaur Y), substanțe amare (centaurina), substanțe glicozide (cicorina, mucilagii, tanin) și antociani glicozidici (cianina). In compoziția acestora se găsesc și cantități impresionante de săruri de potasiu și mangan.

Cele mai importante substanțe active pentru organism sunt cele de tanin, centaurina, pelargonina și cianina.

Preparatele ce au în compoziție flori de albăstrele (ceaiuri, infuzii, tincturi, cataplasme, comprese, creme) au proprietăți astringente, antiinflamatoare, dezinfectante, spasmolitice. De asemenea au și acțiune diuretică, calmantă, antidiareică și tonică.

Administrare

Se scot câte două dischete congelate, se lasă puțin la dezmorțit, aproximativ 3-5 minute și apoi se aplică pe cearcăne timp de 5-10 minute, până nu mai sunt reci.

Se poate repeta procedura de până la 3 ori pe zi: dimineața, la prânz și seara înainte de culcare.

Se poate pune discheta și pe întregul ochi închis, însă atenție nu trebuie să fie foarte rece și nici prea îmbibată în ceai.

Procedura se poate face zilnic până la o săptămână, apoi o săptămână se reduce la o zi da și o zi nu, următoarea săptămână la 2 zile și în final, ultima săptămână la 3 zile.

Tratamentul se poate repeta la câteva luni sau se poate face ocazional.

Pentru o eficienta sporita, se pot alterna diferite tratamente de același tip (tot cu dischete congelate însă baza lichidă alta: ceai de mușețel, ceai de mentă, ceai verde, ceai petale trandafir, mixul acestor ceaiuri, pe seară merge laptele, fiind și un bun hidratant).
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=