Seara dacă doriți să aplicați o cremă în jurul ochilor, aplicați-o după tratamentul cu dischetele demachiante îmbibate în ceai și răcite.
Albăstrelele se folosesc de sute de ani pentru tratamentul naturist al ochilor, însă de proprietățile lor beneficiază și alte afecțiuni.
Albăstrelele au proprietăți calmante, hidratante, antiinflamatoare, bacteriostatice, emoliente.
Florile de albastrele sunt bogate în poliene (centaur X), poliene (centaur Y), substanțe amare (centaurina), substanțe glicozide (cicorina, mucilagii, tanin) și antociani glicozidici (cianina). In compoziția acestora se găsesc și cantități impresionante de săruri de potasiu și mangan.
Cele mai importante substanțe active pentru organism sunt cele de tanin, centaurina, pelargonina și cianina.
Preparatele ce au în compoziție flori de albăstrele (ceaiuri, infuzii, tincturi, cataplasme, comprese, creme) au proprietăți astringente, antiinflamatoare, dezinfectante, spasmolitice. De asemenea au și acțiune diuretică, calmantă, antidiareică și tonică.
Administrare
Se scot câte două dischete congelate, se lasă puțin la dezmorțit, aproximativ 3-5 minute și apoi se aplică pe cearcăne timp de 5-10 minute, până nu mai sunt reci.
Se poate repeta procedura de până la 3 ori pe zi: dimineața, la prânz și seara înainte de culcare.
Se poate pune discheta și pe întregul ochi închis, însă atenție nu trebuie să fie foarte rece și nici prea îmbibată în ceai.
Procedura se poate face zilnic până la o săptămână, apoi o săptămână se reduce la o zi da și o zi nu, următoarea săptămână la 2 zile și în final, ultima săptămână la 3 zile.
Tratamentul se poate repeta la câteva luni sau se poate face ocazional.
Pentru o eficienta sporita, se pot alterna diferite tratamente de același tip (tot cu dischete congelate însă baza lichidă alta: ceai de mușețel, ceai de mentă, ceai verde, ceai petale trandafir, mixul acestor ceaiuri, pe seară merge laptele, fiind și un bun hidratant).
Comentarii
Evaluează acest remediu:
Nu există comentarii
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.