Anti-cearcăne cu dischete demachiante îmbibate în ceai de mușețel

Comprese Foarte ușor 12 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare30 min
Timp de gătire2 min
Gata în37 min

E o variantă bună de a trata ochii umflaţi, obosiţi şi cearcănele, muşeţelul având acţiune antiinflamatoare.

Ingrediente

Cost estimativ: 3.0

Materiale

 • - o punguță
 • - dischete demachiante sterile sau tifon steril
 • - recipient
 • - infuzor ceai
 • - congelator

Preparare

 • Anti-cearcăne cu dischete demachiante îmbibate în ceai de mușețel - Preparare pas 1Se pregătesc dischetele demachiante și o punguță unde vor fi plasate/aranjate pentru congelare.
 • Anti-cearcăne cu dischete demachiante îmbibate în ceai de mușețel - Preparare pas 2Se pregătește ceaiul concentrat de mușețel: se pun florile de mușețel într-un recipient (pahar/cană), apoi se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat (cu recipientul acoperit) timp de 10 minute.
 • După prepararea ceaiului, se pun dischetele într-un pahar și apoi se toarnă ceaiul strecurat peste ele.
 • Când lichidul s-a răcit suficient, se socoate câte o dischetă de bumbac, se stoarce ușor până se elimină surplusul de apă și apoi se așează în punguță.
 • După ce au fost așezate dischetele în punguță, se pune punguța cu totul la congelator și se lasă pentru congelare minim 20 minute.
 • Anti-cearcăne cu dischete demachiante îmbibate în ceai de mușețel - Preparare pas 6După congelare, se folosesc câte 2 dischete de aproximativ 1-3 ori pe zi, aplicante 5-10 minute pe zonele cu cearcăne.
Observații
La aplicarea dischetelor e bine să aveți tenul curat, să nu aveți creme de față, machiaje aplicate...

Seara dacă doriți să aplicați o cremă în jurul ochilor, aplicați-o după tratamentul cu dischetele demachiante îmbibate în ceai și răcite.

Muşeţelul are proprietăţi sedative şi antiinflamatoare, deci este foarte eficient pentru pleoapele umflate şi pungile de sub ochi.

Administrare

Se scot câte două dischete congelate, se lasă puțin la dezmorțit, aproximativ 3-5 minute și apoi se aplică pe cearcăne timp de 5-10 minute, până nu mai sunt reci.

Se poate repeta procedura de până la 3 ori pe zi: dimineața, la prânz și seara înainte de culcare.

Se poate pune discheta și pe întregul ochi închis, însă atenție nu trebuie să fie foarte rece și nici prea îmbibată în ceai.

Procedura se poate face zilnic până la o săptămână, apoi o săptămână se reduce la o zi da și o zi nu, următoarea săptămână la 2 zile și în final, ultima săptămână la 3 zile.

Tratamentul se poate repeta la câteva luni sau se poate face ocazional.

Pentru o eficienta sporită, se pot alterna diferite tratamente de același tip (tot cu dischete congelate însă baza lichidă alta: ceai de mușețel, ceai de mentă, ceai verde, ceai petale trandafir, mixul acestor ceaiuri, pe seară merge laptele, fiind și un bun hidratant).
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=