Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri

Comprese Foarte ușor 36 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare30 min
Timp de gătire2 min
Gata în42 min

Stai mult în fața ecranului, ai ochii obosiți, cearcănele din ce în ce mai pronunțate ? Iată un remediu anti-cearcăn. folosind un mix de plante, ușor de preparat acasă, care iți permite chiar să-ți continui munca în timp ce remediul acționează.

Porții

În remediul nostru am făcut doar 12 dischete anti-cearcăn, însă la cantitățile date ies cam 36

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 3.0 €

Materiale

  • - dischete demachiante sterile sau tifon steril
  • - o punguță
  • - recipient
  • - infuzor ceai
  • - congelator

Preparare

  • Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri - Preparare pas 1Se pregătesc dischetele demachiante și o punguță unde vor fi plasate/aranjate pentru congelare.
  • Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri - Preparare pas 2Se pregătește ceaiul concentrat din mixul de plante: se pun plantele uscate într-un recipient (pahar/cană), apoi se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat (cu recipientul acoperit) timp de 10 minute.
  • Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri - Preparare pas 3După prepararea ceaiului, se pun dischetele într-un pahar și apoi se toarnă ceaiul strecurat peste ele.
  • Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri - Preparare pas 4Când lichidul s-a răcit suficient, se socoate câte o dischetă de bumbac, se stoarce ușor până se elimină surplusul de apă și apoi se așează în punguță.
  • Remediu anticearcăne cu dischete demachiante îmbibate în mix de ceaiuri - Preparare pas 5După ce au fost așezate dischetele în punguță, se pune punguța cu totul la congelator și se lasă pentru congelare minim 20 minute.
  • După congelare, se folosesc, ușor decongelate, câte 2 dischete de aproximativ 1-3 ori pe zi, aplicante 5-10 minute pe zonele cu cearcăne.

Observații

Menta are efect răcoritor şi aplicată regulat, poate diminua cearcănele.

Petalele de trandafir conțin ulei volatil, tanini, derivați flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceară și acid galic, vitamine (A, B2, C, K, PP), săruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu) și coloranți antocianici.

Acțiunea florilor de trandafir determină efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante și tonice.

Dacă vă mai rămâne infuzie, o puteți congela în tava pentru cuburi de gheață, scoteți câte un cub, îl puneți într-un șervețel și masați ușor zona cearcănelor (atenție pentru cei cu probleme la sinusuri).

Administrare

Se scot câte două dischete congelate, se lasă puțin la dezmorțit, aproximativ 3-5 minute și apoi se aplică pe cearcăne timp de 5-10 minute, până nu mai sunt reci.

Se poate repeta procedura de până la 3 ori pe zi: dimineața, la prânz și seara înainte de culcare.

Se poate pune discheta și pe întregul ochi închis, însă atenție nu trebuie să fie foarte rece și nici prea îmbibată în ceai.

Procedura se poate face zilnic până la o săptămână, apoi o săptămână se reduce la o zi da și o zi nu, următoarea săptămână la 2 zile și în final, ultima săptămână la 3 zile.

Tratamentul se poate repeta la câteva luni sau se poate face ocazional.

Pentru o eficienta sporită, se pot alterna diferite tratamente de același tip (tot cu dischete congelate însă baza lichidă alta: ceai de mușețel, ceai de mentă, ceai verde, ceai petale trandafir, mixul acestor ceaiuri, pe seară merge laptele, fiind și un bun hidratant).

Efecte și beneficii

  • calmează ochii obosiți
  • diminuează cearcănele
  • curăţă pielea

Efecte secundare

  • Aplicarea lor congelate direct în jurul sinusurilor poate duce la sinuzită.
  • De aceea se recomandă ca după scoaterea din congelator să stea 3-5 minute la dezmorțit și apoi sa se aplice.

Contraindicații

Contraindicat persoanelor care suferă de sinuzită sau au sinusurile sensibile.

Comentarii

Evaluează acest remediu:




Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.