Cremă de Aloe Vera cu Unt de Cocos

Creme Foarte ușor 100 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare15 min
Gata în20 min

O cremă hidratantă, bogată în antioxidanți, cu efect de regenerare celulară

Cea mai simplă cremă pe care o poți face singur acasă din doar două ingrediente: gel de aloe vera și unt sau ulei de cocos. Vei fi uimit de beneficiile și proprietățile acestei creme miraculoase: de la hidratarea până la tratarea herpesului, eczeme și chiar psoriazis

Porții

Se obțin ~400g de cremă, adică ~ 100 de aplicări dacă presupunem că la o aplicare consumăm ~4 g

Video


Ingrediente


Materiale

 • - blender/mixer
 • - recipiente

Preparare

 • Cremă de Aloe Vera cu Unt de Cocos - Preparare pas 1Extragerea pulpei/gelului de Aloe Vera
  • se spală bine frunza de aloe vera;
  • se taie frunza la baza și se pune pe verticală într-un recipient cu apă (cât să cuprindă 2 degete) și se lasă așa aproximativ 5 minute (pas opțional folosit pentru a elimina mare parte din seva gălbuie cu efect laxativ pentru unele persoane);
  • se decupează lateralele frunzei (acea porțiune cu spini);
  • frunza se taie în felii de ~2 cm și se lasă într-un recipient cu apă timp de 30 de minute (etapă necesară tot pentru eliminarea acelei seve gălbuie/latex).
  • feliile de aloe vera se clătesc (dacă e cazul) și apoi putem extrage pulpa (gelul de aloe vera) prin decuparea cojii cu un cuțit ceramic.
  • se va încerca manipularea pulpei de aloe vera pe cât posibil cu ustensile nemetalice. De asemeni si contactul direct si îndelungat cu aerul trebuie evitat pentru a împiedica oxidarea.

  ⚠ Observație: frunzele de Aloe Vera cumpărate din comerț nu vor avea prea multă sevă gălbuie (latex), de aceea, pașii de eliminare a acestei seve pot fi scurtați sau omiși. Eliminarea aceste seve gălbuie se face deoarece anumite persoane mai sensibile pot avea alergii sau în utilizări interne, poate avea efect laxativ.
 • Cremă de Aloe Vera cu Unt de Cocos - Preparare pas 2Urmează amestecarea/mixarea pulpei de aloe vera cu untul de cocos:
  • in prima faza se mixează doar pulpa de aloe vera cu un blender și astfel obținem așa numitul gel de aloe vera.
  • punem gelul format pentru 2-3 minute într-un recipient de sticlă ca să se lase spuma formată, astfel vom evita acele bule de aer din cremă.
  • adaugăm untul de cocos și mixăm împreună cu gelul de aloe vera la viteza mare până se obținem o compozite cremoasă.
  În funcție de cum doriți să obțineți cremozitatea cremei, cantitatea de unt de cocos poate varia, proporția ideală fiind 50% gel de aloe și 50% unt de cocos.
  • opțional, se pot adăuga câteva picături de uleiuri esențiale, precum cel de trandafiri, de lavandă, tea tree, ...
 • Cremă de Aloe Vera cu Unt de Cocos - Preparare pas 3Crema formată se va pune în recipiente iar acestea se vor păstra închise cu capac, obligatoriu la frigider sau congelator.

  ⚠ Observație: fiind un produs 100% natural, fără emulsifianți, este foarte important ca imediat după mixarea celor două ingrediente, crema formată să fie pusă la rece (in frigider sau congelator), pentru a se evita separarea celor două ingrediente. Dacă amestecul va fi lăsat prea mult într-un mediu cald, există riscul ca să se producă separarea celor 2 ingrediente.

Observații

Păstrare și valabilitate:
• Se recomandă păstrarea în recipiente de dimensiuni cât mai mici, închise cu capac, obligatoriu la rece în frigider sau chiar în congelator.
• Dacă e păstrată în frigider, se recomandă folosirea cremei în maxim o lună de zile. În congelator, crema poate fi păstrată până la 6 luni, însă o dată decongelată, se recomandă consumul în maxim 2 săptămâni.
• De asemenea se recomandă evitarea contactului îndelungat cu aerul și lumina deoarece gelul de aloe vera oxidează foarte ușor dacă nu e prelucrat. Întârzierea procesului de oxidare se poate face prin adăugarea unor antioxidanți naturali precum vitaminele naturale A, C și E.

Ca și proporții de ingrediente, putem oscila în funcție de preferințe, mai mult ulei de cocos, însemnând o cremozitate mai mare. Totuși proporția ideală este 50% gel de aloe vera și 50% unt/ulei de cocos.

Pe lângă uleiul de cocos, se pot adăuga, de asemenea, după preferințe, și alte uleiuri precum: ulei de măsline, ulei de struguri, ulei de avocado, unt de shea sau unt de cacao.

În cazul în care găsiți frunză proaspăta de Aloe Vera, puteți folosi gel de Aloe Vera 100% natural, care se găsește destul de ușor în majoritatea plafarurilor.

Administrare

→ Se poate aplica pe întreg corpul, asemenea oricărei creme hidratante.
→ Poate fi folosită și ca demachiant.
→ Poate fi folosită și ca masca de față oferind un ten luminos.
→ Împreună cu puțină argilă poate forma o mască de față exfoliantă.
→ Poate fi folosită, de asemenea ca și mască de păr.
→ Se recomandă aplicarea doar pe pielea curată.
→ Poate fi folosită cu succes și la masaj.
→ pentru afecțiuni ale pielii precum arsuri solare se poate aplica de până la 3-4 ori pe zi, după ce pielea a fost curățată.

Efecte și beneficii

Comentarii

Evaluează acest remediu:

antonela, 22/03/2022

O crema super!

(1) (0)Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.