Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos

Creme Foarte ușor 100 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare15 min
Gata în20 min

O cremă fină, cu efect de hidratare și întinerire, datorat ingredientelor cu puternic efect antioxidant

Crema de aloe vera cu ulei de măsline, ulei de sâmburi de struguri și ulei (unt) de cocos oferă o hidratare în profunzime a țesturilor, ajută la stimularea regenerării celulare și creșterea producției de colagen, oferind un efect calmant, revigorant, de întinerire.

Porții

Se obțin ~400g de cremă, adică ~ 100 de aplicări dacă presupunem că la o aplicare consumăm ~4 g

Video


Ingrediente


Materiale

  • - blender/mixer
  • - recipiente

Preparare

  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 1Spălăm bine frunza de aloe vera si îndepărtam parțile uscate sau înnegrite dacă există.
  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 2Se decupează lateralele frunzei (acea porțiune cu spini), apoi frunza se taie în felii de ~2 cm și se lasă într-un recipient cu apă timp de 30 de minute, etapă necesară pentru eliminarea acelei seve gălbuie/latex care, la unele persoane mai sensibile, poate avea efect alergic sau daca e consumata intern, efect laxativ.
  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 3Feliile de aloe vera tăiate se clătesc (dacă e cazul) și apoi se curăță de coajă cu ajutorul unui cuțit nemetalic. O altă metodă: se decupează o parte a cojii de aloe și cu o lingura se rade pulpa de aloe vera. Important este să evitați pe cât posibil contactul pulpei cu ustensilele metalice.
  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 4Pulpa de aloe vera extrasă o vom mixa cu ajutorul unui mixer/blender. Obținem astfel un lichid, un gel de aloe vera cu o spumă aerată la suprafață. Unele persoane preferă să elimine această spumă prin lăsarea timp de 2-3 minute la liniștit a amestecului.
  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 5Peste pulpa de aloe proaspăt mixată, adaugăm și uleiurile de măsline, sâmbrei de struguri și cocos. Mixăm iar cu blenderul până obținem un amestec cremos.
  • Cremă cu Aloe Vera cu ulei de măsline, de struguri și cocos - Preparare pas 6Crema formată se va pune în recipiente, de preferat de dimensiuni cât mia mici, iar acestea se vor păstra închise cu capac, obligatoriu la frigider sau congelator.
    ⚠ Observație: fiind un produs 100% natural, fără emulsifianți sau aditivi, este foarte important ca imediat după mixarea ingredientelor, crema formată să fie pusă la rece (in frigider sau congelator).

Observații

Păstrare și valabilitate:
• Se recomandă păstrarea în recipiente de dimensiuni cât mai mici, închise cu capac, obligatoriu la rece în frigider sau chiar în congelator.
• Dacă e păstrată în frigider, se recomandă folosirea cremei în maxim o lună de zile. În congelator, crema poate fi păstrată până la 6 luni, însă o dată decongelată, se recomandă consumul în maxim 2 săptămâni.
• De asemenea se recomandă evitarea contactului îndelungat cu aerul și lumina deoarece gelul de aloe vera oxidează foarte ușor mai ales dacă nu e prelucrat. Întârzierea procesului de oxidare se poate face prin adăugarea unor antioxidanți naturali precum vitaminele naturale A, C și E.

Proporția ideală a ingredientelor este 50% gel de aloe vera și 50% unturi sau uleiuri vegetale.

În cazul în care găsiți frunză proaspăta de Aloe Vera, puteți folosi gel de Aloe Vera 100% natural, care se găsește destul de ușor în majoritatea plafarurilor.

Uleiul din sâmburi de struguri asigură o hidratare optimă a țesuturilor, având ca și celelalte ingrediente un puternic rol antioxidant, mărind elasticitatea. De asemenea are rolul de a activa producerea colagenului, care previne îmbătrânirea prematura a pielii.

Administrare

Utilizări ale cremei:
→ cremă hidratantă;
→ demachiant;
→ mască de față, oferind un ten luminos;
→ mască de păr;
→ cremă de masaj;
→ arsuri solare;
→ răni ușoare;
→ înțepături de insecte;
→ eczeme și psoriazis;
→ masaj bucal împotriva aftelor, parodontitei;
Aplicare:
→ se poate aplica pe întreg corpul, asemenea oricărei creme hidratante;
→ poate fi folosită și intern, bucal;
→ se recomandă aplicarea doar pe pielea curată;
→ poate fi folosită cu succes și la masaj;
→ pentru afecțiuni ale pielii precum arsuri solare se poate aplica de până la 3-4 ori pe zi, după ce pielea a fost curățată;

Efecte și beneficii

Comentarii

Evaluează acest remediu:
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.