Păducel

Cunoscut ca plata a tineretii fara bătrânețe sau Elixiul inimii / planta inimii

Fructele de păducel mai sunt denumite și gherghine. I se mai spune și laptele bătrânilor. Armonia vietii de la tinerete pana la batranete Păducelul, laptele bătrânilor, leac pentru cardiaci

Păducelul (Crataegus monogyna) este un arbust (2 – 6 m) din familia Rosaceae, are florile albe și fructele roșii ce au un miros caracteristic și un gust amărui. Din ele se obțin extracte care sunt folosite în primul rând, la ameliorarea tulburărilor legate de problemele cardiace cu substrat nervos.

Ceaiul de păducel are un miros neplăcut și un gust fad, dar se poate aromatiza cu lămâie sau alte extracte. Ceaiul este utilizat în:
  • Tulburări de ritm cardiac, tahicardie paroxistică, extrasistole, tulburări cardiace de origine nervoasă.
  • Eretism cardiac, insuficiență cardiacă, angină pectorală stadiile I si II, algii precordiale, tahicardie.
  • Florile sau fructele de păducel asociate cu valeriana, vâscul și talpa gâștei își potențează efectul medicinal.
  • Adjuvant in afecțiuni cardiace cu substrat nervos, ateroscleroză, cardiopatie ischemică, aritmii, hipertensiune arterială.
  • Acțiuni: cardiotonic (efect inotrop pozitiv), coronarodilatator moderat (crește fluxul sanguin la nivelul arterelor coronare).
Acțiune și proprietăți Efect diuretic; Astringent; Antispastic; Sedativ; Febrifuge; Vasodilatator; Hipotensiv; Bun pentru nevroze cardiace; Indicat în caz de insomnii; Adjuvant în cazurile de angină pectorală. Păducelul pentru uz intern Obezitate; Celulită; Anemie; Ateroscleroză coronariană; Reglarea tensiunii arteriale; Insuficiență cardiacă; Creșterea imunității; Anxietate; Surmenaj. Alte beneficii ale consumului de păducel Adjuvant pentru problemele cu rinichii; Previne bolile hepatice; Este bun pentru indigestie; Calmează sistemul nervos; Estompează varicele și hemoroizii.

Comentarii

Evaluează acest ingredient: