Macerat din fructe de păducel cu miere

Macerate Foarte ușor 30 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare14 zile
Gata în14 zile 5 m

Aliatul sistemului cardio vascular

Maceratul din fructe de păducel cu miere (mierea de păducel) este protectorul ideal al inimii, deoarece substanțele conținute, dilată vasele sangvine, astfel se reglează în mod natural tensiunea arterială / ritmului cardiac. Acesta susține sistemul digestiv, ajută la combaterea tulburărilor de somn, reduce stresul, nervozitatea, relaxează, are efect antiinflamator și datorită conținutului bogat de vitamine, acizi, taninuri și minerale, are un efect tonic, energizant.

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 3.5 €

Materiale

Borcan 600 ml

Preparare

  • Macerat din fructe de păducel cu miere - Preparare pas 1Alegem fructele de păducel nealterate și apoi le spălam bine în 2- 3 ape. După spălare, le lăsăm la uscat pe prosoape de bucătărie, până ce se elimină total surplusul de apă acumulat de pe urma spălării.
    ⚠ Este foarte important să eliminăm apa de pe fructe, pentru a evita fermentarea.
  • Fructele de păducel se pun într-un borcan, fără fi presate.
    ⚠ Eu am ales sa folosesc fructele întregi cu tot cu sâmburi, însă aceștia se pot scoate și chiar mai mult, fructul se poate fărâmița/mărunți/toca/mixa pentru o mai bună omogenizare cu miere.
  • Se adaugă mierea peste fructele de păducel, putin câte putin, cu răbdare, până ce se scurge bine printre fructe și până ce la va acoperi.
    ⚠ Dacă au fost scoși sâmburii, este recomandat să amestecăm cu o lingură de lemn.
    ⚠ În cazul fructelor întregi, veți observa că acestea vor urca ușor la suprafață..
  • Se închide ermetic borcanul cu un capac sau o folie alimentară și nu mai rămâne decât să stea la macerat.
  • Se lasă la macerat minim 2 săptămâni, într-un loc ferit de lumină, aerisit și răcoros, eventual frigider.
    → În timpul macerării este bine să agitați zilnic borcanul pentru a asigura fuziunea completă a fructelor de păducel cu mierea.
    → Pe parcursul macerării, veți observa cum mierea devine din ce în ce mai lichidă, practic nutrienții din fructele de păducel vor fi transferați în miere.
  • După macerare, siropul de miere de păducel se poate filtra sau se poate consuma ca atare, cu tot cu fructe.
    După deschidere, borcanul trebuie păstrat numai la rece, închis ermetic, până la consumul total. La fel vom proceda și în cazul în care am filtrat și avem siropul de păducel.

Observații

→ Acest macerat/amestec este numit și mierea de păducel sau dulceața de păducel cu miere.
→ Maceratul de păducel în miere este o alternativă excelentă a tincturii de păducel, pentru cei cu restricții la alcool.
→ Mierea de albine este un conservant și în funcție de unde vom păstra acest macerat, trebuie mai multă sau mai puțină miere. Dacă dorim să-l păstrăm în locuri ușor răcoroase (beci) putem adăuga până la 4 părți miere. În funcție de cantitatea de miere și valabilitatea maceratului diferă.
→ Se recomandă evitarea pe cât posibil a contactului frecvent cu aerul și lumina, pentru a evita oxidarea.

Păstrare și valabilitate:
→ Se va păstra în recipiente de sticlă, închise ermetic, ferit de lumină, la rece, ideal în frigider !
→ Dacă nu este deschis, un borcan se poate păstra în frigider ~6 luni !
De la desfacere, se recomandă consumul în max. 3 luni și se va păstra numai la frigider până la consumul total.

Administrare

→ Se recomandă câte o lingură de 3 ori pe zi, de preferat cu 30 minute înainte de mese. Lingura va conține atât sirop cât și 3-4 fructe de păducel. Sâmburii pot fi aruncați sau înghițiți.
→ Se recomandă una sau mai multe cure de 4 săptămâni, cu pauze între cure de 1-2 săptămâni.
→ La copii sub 12 ani este bine sa cereți și recomandarea medicului (în general la aceștia doza se înjumătățește)!
→ NU este recomandat copiilor sub 3 ani!

Efecte și beneficii

  • are acțiune vasodilatatoare, vasodilatator coronarian (îmbunătățește irigarea cordului prin dilatarea arterelor coronare);
  • activează circulația sângelui în vasele sanguine ale inimii;
  • recomandat celor care suferă de hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută);
  • ajută la normalizarea tensiunii arteriale (acidul clorogenic);
  • recomandat celor care suferă de ateroscleroză;
  • adjuvant în tulburări de ritm cardiac (ischemie, tahicardie, palpitații, extrasistole);
  • adjuvant în insuficiență cardiacă, anghină pectorală;
  • adjuvant în prevenirea infarctului (reduce riscul de atac de cord);
  • acțiune benefică asupra vaselor sanguine;
  • tonifică pereții capilarelor;
  • bun pentru creer, îmbunătățește procesul de circulație a sângelui la nivelul creerului;
  • bun în insomnie, ajută la combaterea tulburărilor de somn;
  • reduce stresul, reduce nervozitatea, îmbunătățește starea de spirit;
  • ajută la eliminarea anxietății crescute;
  • are efect sedativ;
  • adjuvant în simptomele specifice premenopauzei (bufeuri, palpitații, stări de neliniște);
  • efect antiinflamator;
  • ajută în diminuarea durerii și a disconfortului cauzat de reumatism;
  • susține sistemul digestiv;
  • ajută la normalizarea digestiei;
  • combate indigestia;
  • previne apariția impotenței, datorită capacității sale de a îmbunătăți circulația sângelui în pelvisul mic;
  • efect tonic, energizant, fiind bogat în vitamine, acizi, taninuri și minerale;

Efecte secundare

  • depășirea dozelor poate duce la reacții nedorite precum: intoxicații, tensiune arterială scăzută, aritmii cardiace, amețeli și sedare;
  • având un efect ușor sedativ, depășirea dozelor, poate influența capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje;

Contraindicații

  • contraindicat celor cu alergie la păducel și/sau la miere;
  • contraindicat în sarcina și alăptare;
  • contraindicat celor cu restricție la dulce;
  • contraindicat copiilor sub 3 ani, iar pentru cei până în 12 ani, neapărat cereți recomandarea medicului;
Alte informații
→ Maceratul din fructe de păducel este vasodilatator coronarian ce îmbunătățește irigarea cordului prin dilatarea arterelor coronare.
→ Fructele de păducel mai sunt denumite și gherghine și seamănă cu un măr în miniatură, ca formă, de mărimea unui bob de mazăre, roșu la culoare.
→ Fructele de păducel au un gust dulce acrișor, și au proprietăți curative sistemului circulator, splinei-pancreasului, stomacului și ficatului. Promovează digestia, înlătura indigestiile, sporește circulația sângelui, înlătura stagnările și viermii intestinali.
Păducelul îmbunătățește procesul de circulație a sângelui, asigurând astfel o distribuție uniformă a oxigenului în celulele corpului.
Astfel, păducelul are capacitatea de a regla tulburările de ritm cardiac, de a scădea tensiunea arterială și de a exercită o acțiune calmantă asupra sistemului nervos.
→ Practic, păducelul acționează ca vasodilatator coronarian, activează circulaţia sângelui în vasele sanguine ale inimii, fiind recomandat celor care suferă de hipertensiune arterială sau ateroscleroză.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

Adi, 08/09/2022

O alternativă bună la tinctura de păducel

am preparat acest remediu
(0) (0)
08/11/2022

Paducelul este foarte bun pentru tensiune

(0) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.