→ Acest macerat/amestec este numit și
mierea de păducel sau
dulceața de păducel cu miere.
→ Maceratul de păducel în miere este o alternativă excelentă a
tincturii de păducel, pentru cei cu restricții la alcool.
→ Mierea de albine este un conservant și în funcție de unde vom păstra acest macerat, trebuie mai multă sau mai puțină miere. Dacă dorim să-l păstrăm în locuri ușor răcoroase (beci) putem adăuga până la 4 părți miere. În funcție de cantitatea de miere și valabilitatea maceratului diferă.
→ Se recomandă evitarea pe cât posibil a contactului frecvent cu aerul și lumina, pentru a evita oxidarea.
Păstrare și valabilitate: → Se va păstra în recipiente de sticlă, închise ermetic, ferit de lumină, la rece, ideal în frigider !
→ Dacă nu este deschis, un borcan
se poate păstra în frigider ~6 luni !
→
De la desfacere, se recomandă consumul
în max. 3 luni și se va păstra numai la frigider până la consumul total.