Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai

Ceaiuri Foarte ușor 50 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare1 ora
Timp de gătire8 ore
Gata în9 h 10 m

Ceaiul de păducel / Ceaiul inimii / Ceaiul aparatului cardiovascular

Uscarea fructelor de păducel la deshidrator pentru prepararea ceaiurilor. Ceaiul din fructe de păducel este recomandat pentru funcționarea normală a aparatului cardiovascular: reduce disconfortului ce apare la nivel cardiac, ajută la menținerea și normalizarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, fiind vasodilatator coronarian, practic îmbunătățește irigarea cordului prin dilatarea arterelor coronare, tonifică pereții vaselor și ai capilarelor, este recomandat celor care suferă de ateroscleroză si nu în ultimul rând are un efect tonic asupra întregului organism, fiind bogat în vitamine, acizi, taninuri și minerale;

Video


Ingrediente

- 1 kg de păducel (fructe)

Cost estimativ: 3.0 €

Materiale

- deshidrator de fructe

Preparare

  • Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai - Preparare pas 1Spălăm fructele de păducel în 2 -3 ape și le lăsăm jumătate de oră pe suprafețe plane (pe prosoape de bucătărie) să se evapore surplusul de apă.
  • Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai - Preparare pas 2După ce s-au uscat, așezăm fructele de păducel pe tăvițele deshidratorului cât mai aerisit.
  • Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai - Preparare pas 3Setăm un timp de uscare de 8 ore, la temperatura de 50 º C. Timpul de uscare diferă în principiu de temperatura aleasă, însă este bine să alegem o temperatura cât mai joasă, chiar și de 40 º C pentru a nu se altera nutrienții prin încălzire.
  • Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai - Preparare pas 4La final, oprim deshidratorul și lăsăm fructele de păducel în el până ce acestea se răcesc complet.
    După ce s-au răcit complet, fructele de păducel uscate (deshidratate) pot fi păstrate în săculeți de hârtie, sau în diverse recipiente.
  • Deshidratare fructe de păducel, pentru ceai - Preparare pas 5Fructele de păducel deshidratate le vom folosi la prepararea de ceaiuri și anume infuzie de 10-15 minute dintr-o lingură de fructe uscate de păducel la ~ 250 ml de apă fiartă.

Observații

⚠ Ceaiul de păducel asociate cu valeriana, vâscul și talpa gâștei își potențează efectele.
→ Ceaiul de păducel este recomandat în:
- tulburări de ritm cardiac,
- cardiopatie ischemică,
- aritmii,
- hipertensiune arterială,
- tahicardie paroxistică,
- extrasistole,
- tulburări cardiace de origine nervoasă,
- eretism cardiac,
- ateroscleroză,
- insuficiență cardiacă,
- angină pectorală stadiile I și II,
- tahicardie.

Administrare

Fructele de păducel uscate / deshidratate se pot consuma sub următoarele moduri:
- ceai infuzie de păducel: se adaugă 1 lingură de fructe uscate de păducel la 250 ml de apă clocotită, pentru 10-15 minute.
- ceai decoct de păducel: se fierbe 1 lingură de fructe uscate de păducel timp de 5 minute, apoi se acoperă și se mai lasă 10 minute la infuzat.
- maceratul la rece din fructe uscate de păducel: se prepară dintr-o lingură de fructe uscate de păducel, adăugată la 250ml de apă, se menține timp de ~ 8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol.

La oricare din băuturi (ceai, macerat), se recomandă a se bea pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de mese, 1 - 3 căni pe zi.

⚠ Se recomandă cure îndelungate, de până la 6 luni, când se recomandă o pauză de minim 2 săptămâni.

Efecte și beneficii

  • susține aparatului cardiovascular;
  • vasodilatator coronarian;
  • cardiotonic (efect inotrop pozitiv);
  • coronarodilatator moderat (crește fluxul sanguin la nivelul arterelor coronare);
  • reducerea disconfortului ce apare la nivel cardiac;
  • nomalizează ritmul cardiac (antiaritmic);
  • nomalizează tensiunea arteriala (antihipertensiv);
  • susține tonusul cardiac;
  • adjuvant în insuficiență cardiacă, anghină pectorală;
  • adjuvant în prevenirea infarctului (reduce riscul de atac de cord);
  • sedativ;
  • vitaminizant;
  • tonifiant;
  • îmbunătățește starea generale a organismului;
  • protejarea organismului împotriva stresului;
  • proprietăți anti-inflamatorii;
  • ajută la estomparea hemoroizilor și a varicelor;

Efecte secundare

  • depășirea dozelor poate duce la reacții nedorite precum: intoxicații, tensiune arterială scăzută, aritmii cardiace, amețeli și sedare;
  • având un efect ușor sedativ, depășirea dozelor, poate influența capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje;

Contraindicații

  • contraindicat celor cu alergie la păducel și/sau la miere;
  • contraindicat în sarcina și alăptare;
  • contraindicat copiilor sub 3 ani, iar pentru cei până în 12 ani, neapărat cereți recomandarea medicului;
Alte informații
→ Păducelul îmbunătățește procesul de circulație a sângelui, asigurând astfel o distribuție uniformă a oxigenului în celulele corpului.
→ Practic, păducelul acționează ca vasodilatator coronarian, activează circulaţia sângelui în vasele sanguine ale inimii, fiind recomandat celor care suferă de hipertensiune arterială sau ateroscleroză.

Comentarii

Evaluează acest remediu:




Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.