La un borcan de 800 de grame am folosit ~ 1.5 linguri de smântână fermentată. Trebuie neapărat smântână fermentată deoarece aceasta conține acele bacterii bune care încheagă laptele și dau acel gust puțin acrișor. Dacă nu aveți smântână fermentată, puteți folosi drept ferment un iaurt natural cât mai gras (chiar iaurtul făcut de voi) si anume la 800 de grame de lapte, aproximativ 150 grame de iaurt natural.
Recipientele cu amestecul de lapte și smântână sau iaurt) se lasă acoperite ~12 ore la temperatura camerei (~25ºC), timp în care se formează iaurtul, după care se dau la rece: frigider, beci... Recipientele se pot înfășura într-o pătură pentru a se menține temperatura... După ~ 4 ore veți observa cum deja iaurtul se îngroașă.
Observații
Cu cât laptele e mai gras, cu atât iaurtul va fi mai cremos.
Păstrare și valabilitate: - se va păstra numai la rece în frigider (beci); - se recomandă consumul în maximum 2 săptămâni.
⚠ Iaurtul contribuie la producerea celulelor T care luptă împotriva infecțiilor, astfel, imunitatea ta va fi întotdeauna pregătită să facă față oricărei noi provocări!
Iaurtul contribuie la creșterea masei musculare, fiind o sursă complexă de aminoacizi esențiali și prin urmare este ideal sportivilor.
Administrare
Se poate administra ca atare ~200 g de iaurt natural per porție sau în diverse combinații cu cereale, semințe, fructe, ...
Iaurtul poate fi parte componenta a diverselor măști pentru piele și păr. De asemeni iaurtul se poate aplica și extern pe piele, util de exemplu în cazul arsurilor solare.
Efecte și beneficii
susține imunitatea;
susține digestia;
sursă complexă de aminoacizi, ideal sportivilor;
susține masa musculară;
bogat în electroliți;
hrănitor, sursă de energie;
susține sistemul digestiv;
luptă împotriva infecțiilor digestive;
stabilizează flora intestinală și microorganismele de la nivelul sistemului digestiv;
reglează digestia în caz de diaree sau constipație;
îmbunătățește absorbția calciului în organism;
ameliorează simptomele candidozei;
reduce inflamația;
bogat în minerale precum calciu, magneziu și fosfor;
menține sănătatea dinților și a gingiilor;
ajută la prevenirea osteoporozei;
antialergic;
bogat în complexul de vitamine B;
reglează nivelul de colesterol;
este benefic pentru sănătatea pielii consumat intern cât și aplicat extern;
extern hidratează pielea dar și acționează ca un exfoliant natural;
Alte informații
- iaurtul de casă are aproximativ același conținut de potasiu ca și bananele; - iaurtul de casă are aproximativ același conținut de proteine ca un ou sau ca 30 g de carne.
Comentarii
Evaluează acest remediu:
20/04/2023
Foarte simplu și ușor de făcut acasă iaurtul
am preparat acest remediu
(0)(0)
01/07/2023
Ce ușor pare
(0)(0)
06/05/2023
Ușor de preparat și mult mai sănătos, mai ales dacă folosești lapte 100% natural de țară...
(0)(0)
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
Ultimele ingrediente
RoiniţăAliatul tău natural pentru menținerea sănătății tractului gastrointestinal