Uleiurile → Cantitatea de uleiuri folosită poate varia în funcție de cât de subțire sau gros doriți să obțineți untul de caju.
→ De asemenea, se poate folosi orice tip de ulei, însă se recomandă un ulei cu un gust neutru pentru a nu altera gustul de bază al ingredientului principal - nucile caju. De exemplu uleiul de sâmburi de struguri are un gust neutru, dar este și foarte valoros din punct de vedere nutrițional. Uleiul de cocos este un liant foarte bun, mai ales atunci când produsul este dat la frigider, acesta ajutând la o solidificare și cremozitate.
O sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți → Untul de caju este un unt bogat în proteine și carbohidrați.
→ Datorită sursei de proteine, untul caju are un efect pozitiv asupra sănătății oaselor și în special asupra creșterii și menținerii masei musculare.
→ Untul de caju este bogat în mineralele precum fosfor, cupru, fier, magneziu, seleniu, zinc. Magneziu și fierul ajută la stimularea energiei, reducând oboseala și epuizarea. Zincul ajută la menținerea sănătății părului, a unghiilor și a pielii.
→ Untul de caju are mai puține grăsimi omega 3 decât alte tipuri de unt (arahide, migdale, nuci).
Informații nutriționale / 100 g de unt caju: - Calorii: 650 Kcal
- Grăsimi: 53 g
- - Grăsimi saturate: 10 g
- - Grăsimi mono-nesaturate: 29 g
- - Grăsimi polinesaturate: 11 g
- Carbohidrați: 20 g
- - Zaharuri: 5.4 g
- Proteine: 18 g
- Fibre: 4.2 g
Asigura x% din DZR - Vitamina K: 32%, 34.1 µg
- Fosfor: 70%, 490mg
- Cupru: 110%, 2.2mg
- Fier: 51%, 6.68mg
- Magneziu: 82%, 292mg
- Seleniu: 28%, 19.9µg
- Zinc: 32%, 5.78mg
Păstrare și valabilitate: → A se
păstra închis ermetic, într-un loc răcoros, întunecos și uscat, ideal în frigider.
→ Valabilitate: se poate păstra în frigider,
închis ermetic până la 3 luni.
→ Odată
deschis, consumați-l în termen cât mai scurt, maxim o lună.
→ Se recomandă prepararea de cantități mici, pentru a putea fi consumate într-un termen cât mai scurt.