Uleiurile → Cantitatea de uleiuri folosită poate varia în funcție de cât de subțire sau gros doriți să obțineți untul de migdale.
→ De asemenea, se poate folosi orice tip de ulei, însă se recomandă un ulei cu un gust neutru pentru a nu altera gustul de bază al ingredientului principal - migdalele. De exemplu uleiul de sâmburi de struguri are un gust neutru, dar este și foarte valoros din punct de vedere nutrițional. Uleiul de cocos este un liant foarte bun, mai ales atunci când produsul este dat la frigider, acesta ajutând la o solidificare și cremozitate.
→ Fiind un preparat bogat în proteine și grăsimi sănătoase, untul de migdale este excelent pentru diverse rețete fitness, pentru micul dejun sau deserturi.
→ Proteinele contribuie la creșterea și menținerea masei musculare și susțin sănătatea oaselor.
→ Grăsimile sănătoase susțin sistemul cardiovascular și practic ajută la menținerea nivelului de colesterol.
→ Untul de migdale contribuie la reglarea nivelului de insulină și a zahărului din sânge.
Valori nutriționale pentru 100 g unt de migdale - Calorii: 650 Kcal
- Grăsimi totale: 60 g
- Grăsimi saturate: 4.4 g
- Carbohidrați: 9.5 g
- Zaharuri: 5.0 g
- Proteine: 24 g
- Fibre: 12 g
- Sodiu: 1 mg
Asigura x% din DZR - Riboflavină (B2): 88%, 1138 mg
- Cupru: 115%, 1031 mg
- Mangan: 95%, 2179 mg
- Fosfor: 69%, 481 mg
- Potasiu: 16%, 733 mg
- Seleniu: 7%, 4.1 mg
DZR = doza zilnica recomandata
Păstrare și valabilitate: → A se
păstra închis ermetic, într-un loc răcoros, întunecos și uscat, ideal în frigider.
→ Valabilitate: se poate păstra în frigider,
închis ermetic până la 3 luni.
→ Odată
deschis, consumați-l în termen cât mai scurt, maxim o lună.
→ Se recomandă prepararea de cantități mici, pentru a putea fi consumate într-un termen cât mai scurt.