Uleiurile → Cantitatea de uleiuri folosită poate varia în funcție de cât de subțire sau gros doriți să obțineți untul.
→ De asemenea, se poate folosi orice tip de ulei, însă se recomandă un ulei cu un gust neutru pentru a nu altera gustul de bază al ingredientului principal. De exemplu uleiul de sâmburi de struguri are un gust neutru, dar este și foarte valoros din punct de vedere nutrițional. Uleiul de cocos este un liant foarte bun, mai ales atunci când produsul este dat la frigider, acesta ajutând la o solidificare și cremozitate.
Este și o sursă grozavă de proteine și magneziu:
- proteinele contribuie la dezvoltarea și menținerea masei musculare;
- magneziul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos;
- de asemenea, magneziul contribuie la reducerea oboselii și a surmenajului.
Valori nutriționale aproximate pentru 100 g - Calorii: ~600 Kcal
- Grăsimi totale: ~60 g
- Grăsimi saturate: ~5 g
- Carbohidrați: ~9 g
- Zaharuri: ~4 g
- Proteine: ~18 g
- Fibre: ~16 g
Păstrare și valabilitate: → A se
păstra închis ermetic, într-un loc răcoros, întunecos și uscat, ideal în frigider.
→ Valabilitate: se poate păstra în frigider,
închis ermetic până la 3 luni.
→ Odată
deschis, consumați-l în termen cât mai scurt, maxim o lună.
→ Se recomandă prepararea de cantități mici, pentru a putea fi consumate într-un termen cât mai scurt.