Ca și regula a proporțiilor: se umple borcanul cu miez de nucă, apoi se toarnă miere puțin câte puțin (se așteaptă să se scurgă printre miezul de nucă) până când nuca este acoperită total. În concluzie 50% miez nucă și 50% miere.
Nu este obligatoriu a fi păstrat la rece.
Acest remediu este un preparat tonic şi nutritiv, fiind o sursă importantă de minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc și iod. De asemeni, este bogat în vitaminele A, B, C, E și P, conțin acizi grași, caroten, antioxidanți, fibre și proteine.
Conține aminoacidul arginină, un aminoacid care ajută funcția hepatică și protejează sistemul cardiovascular.
Nucile conțin:
- proteine 15g/100g
- grăsimi sănătoase
- fibre
- antioxidanți
- vitamine (A, B, C, E si P)
- minerale (calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru zinc și iod)
- acizi grași Omega 3: 30g/zi recomandat