Iată ce se întâmplă dacă consumi în fiecare zi maceratul din miez de nuci cu miere: întărește imunitatea, tratează anemiile, previne durerile de cap, induce o stare generală de bine înlăturând stresul, combate hipertensiunea și funcționează ca un pansament în cazul ulcerului sau afecțiunilor gastrice.
Porții
Un borcan de 330ml = ~ 10 porții (1 porție = 1 lingură)
Se pregătesc nucile și mierea. Miezul de nucă am ales să-l pun jumătăți doar pentru ca arată foarte bine dpdv aspect.
Se așează miezul de nucă în borcan, până când acesta se umple.
Se adaugă mierea puțin câte puțin, în etape pentru a se putea scurge bine printre miezul de nucă, până când aceasta acoperă tot miezul. Opțional se poate adăuga și zeama de la un sfert sau jumătate de lămâie .
Se închide ermetic cu un capac și se lasă minim 2 săptămâni la macerat la loc întunecos și aerisit.
Administrare
Se administrează 3 linguri pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. După administrare se recomandă a nu se consuma lichide sau alte alimente timp de 30 de minute. Astfel organismul va putea acționa eficient, practic extrage tot ce e mai bun din acest extraordinar remediu.
La copiii de peste 3 ani lingura devine linguriță.
Se recomandă cure de 4 săptămâni, cu pauză de 2 săptămâni.
Observații
Ca și regula a proporțiilor: se umple borcanul cu miez de nucă, apoi se toarnă miere puțin câte puțin (se așteaptă să se scurgă printre miezul de nucă) până când nuca este acoperită total. În concluzie 50% miez nucă și 50% miere.
Nu este obligatoriu a fi păstrat la rece.
Acest remediu este un preparat tonic şi nutritiv, fiind o sursă importantă de minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc și iod. De asemeni, este bogat în vitaminele A, B, C, E și P, conțin acizi grași, caroten, antioxidanți, fibre și proteine.
Conține aminoacidul arginină, un aminoacid care ajută funcția hepatică și protejează sistemul cardiovascular.
Comentarii
anonymous
O rețetă foarte sănătoasă