Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare

Macerate Foarte ușor 11 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare24 ore
Timp de gătire--
Gata în24 h 5 m

Sirop de rubarbă obținut prin macerare la rece cu zahăr

Porții

Un borcan de 330g: ~11 de porții, o porție estimată la ~30 ml sirop (o lingură mare)

Ingrediente


Materiale

  • - borcan 330g
  • - sită
  • - cuțit

Preparare

  • Se înlătură frunzele de pe tija de rubarbă, acestea fiind otrăvitoare. Apoi se curăță partea lemnoasă cu ajutorul unui curățător de legume sau pur și simplu de la un capăt se încearcă decojirea, prin ciupire cu vârful unui cuțit, apoi se trage de fibra lemnoasă. După înlăturarea părții lemnoase, tija de rubarbă se spală bine sub jet de apă și apoi se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 2Se taie tijele de rubarbă în felii de aproximativ 1 cm și se adaugă în borcan.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 3Se adaugă zahărul în borcan, peste feliile de rubarbă.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 4Se închide ermetic borcanul cu un capac și se va lăsa la macerat între 24 și 48 ore, la loc întunecat și răcoros.
    După doar 30 minute, veți observa cum zahărul extrage apa din tijele de rubarbă și se formează un sirop subțire. La câteva ore e recomandat se se agite ușor borcanul.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 5După 24 (sau 48) de ore de macerare, se va obține un siropul.
    Veți observa cum feliile de rubarbă și-au micșorat ușor dimensiunea, deoarece toată apa din tije a fost absorbită de zahăr, formând siropul.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 6Siropul format se strecoară cu ajutorul unei site.
  • Sirop de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare - Preparare pas 7La final, siropul se pune într-un recipient, recomandat din sticlă, la frigider. Este recomandat să se consume în ~ 30 de zile de la desfacere.

Observații
Siropul de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare, se poate păstra, închis ermetic, la loc răcoros și întunecat până la 3 luni.
Noi recomandăm consumarea în maxim 30 zile de la desfacere.

Siropul de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare, este mult mai valoros din punct de vedere valori nutriționale, decât siropul clasic de rubarbă, obținut prin fierbere cu zahar, deoarece nu a fost supus unui proces termic, însa dacă aveți posibilitatea recomandăm maceratul de rubarbă cu miere.

Administrare

Siropul de rubarbă poate fi consumat atât în scop terapeutic cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust foarte plăcut.

Se consumă câte o lingură (~30 ml) luată ca atare sau în combinație cu diverse lichide atunci când simți nevoia. Totuși nu se recomandă depășirea a 5 porții pe zi, deoarece poate deveni diuretic.
Nu se recomandă consumarea sub forma de suc imediat după masă.

În scop terapeutic se recomandă câte o lingură înainte de mase, de 3 ori pe zi.

Efecte

  • tonic
  • detoxifiant
  • bogat în minerale și vitamine precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc și vitamina K și C
  • anti-inflamator
  • antioxidant
  • anticancerigen
  • antidiabetic
  • purgativ

Efecte secundare

- purgativ dacă e consumat în cantități mari sau foarte rece

Contraindicații

Precauții pentru persoanele cu diabet, cu gastrite cronice.
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=