După doar 30 minute, veți observa cum zahărul extrage apa din tijele de rubarbă și se formează un sirop subțire. La câteva ore e recomandat se se agite ușor borcanul.
După 24 (sau 48) de ore de macerare, se va obține un siropul.
Veți observa cum feliile de rubarbă și-au micșorat ușor dimensiunea, deoarece toată apa din tije a fost absorbită de zahăr, formând siropul.Siropul format se strecoară cu ajutorul unei site.La final, siropul se pune într-un recipient, recomandat din sticlă, la frigider. Este recomandat să se consume în ~ 30 de zile de la desfacere.Observații
Siropul de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare, se poate păstra, închis ermetic, la loc răcoros și întunecat până la 3 luni.
Noi recomandăm consumarea în maxim 30 zile de la desfacere.
Siropul de rubarbă cu zahăr obținut prin macerare, este mult mai valoros din punct de vedere valori nutriționale, decât siropul clasic de rubarbă, obținut prin fierbere cu zahar, deoarece nu a fost supus unui proces termic, însa dacă aveți posibilitatea recomandăm
maceratul de rubarbă cu miere.
Administrare
Siropul de rubarbă poate fi consumat atât în scop terapeutic cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust foarte plăcut.
Se consumă câte o lingură (~30 ml) luată ca atare sau în combinație cu diverse lichide atunci când simți nevoia. Totuși nu se recomandă depășirea a 5 porții pe zi, deoarece poate deveni diuretic.
Nu se recomandă consumarea sub forma de suc imediat după masă.
În scop terapeutic se recomandă câte o lingură înainte de mase, de 3 ori pe zi.
Efecte și beneficii
- tonic
- detoxifiant
- bogat în minerale și vitamine precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc și vitamina K și C
- anti-inflamator
- antioxidant
- anticancerigen
- antidiabetic
- purgativ
Efecte secundare
- purgativ dacă e consumat în cantități mari sau foarte rece
Contraindicații
Precauții pentru persoanele cu diabet, cu gastrite cronice.
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.Info ingrediente
RubarbăPlanteRubarba și proprietățile ei pentru sănătate Info afecțiuni
IndigestieAfecțiuni digestiveIndigestia: cauze, simptome și tratamente DetoxifiereAfecțiuni sistem imunitarTotul despre detoxifiere: efecte, metode naturiste și riscuri Ultimele articole
Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 linguriţe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături