Sirop de rubarbă cu miere

Macerate Foarte ușor 20 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare24 ore
Timp de gătire--
Gata în24 h 5 m

Siropul de rubarbă, obținut prin macerare la rece cu miere de albine, pe lângă gustul foarte bun, are și numeroase proprietăți terapeutice: detoxifiant, tonic bogat în minerale și vitamine (precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc vitamina K și vitamina C), digestiv, diuretic, bun în scăderea colesterolului LDL, pentru tratarea anemie, anorexiei și a asteniei.

Porții

~ 20 de porții, o porție estimată la ~30 ml sirop (o lingură mare)

Ingrediente


Materiale

  • - borcan 800g
  • - sită
  • - cuțit

Preparare

  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 1Se înlătură frunzele de pe tija de rubarbă, acestea fiind otrăvitoare. Apoi se curăță partea lemnoasă cu ajutorul unui curățător de legume sau pur și simplu de la un capăt se încearcă decojirea lor, prin ciupire cu vârful unui cuțit, apoi se trage de fibra lemnoasă. După înlăturarea părții lemnoase, tijele de rubarbă se spală bine sub jet de apă.
  • Se lasă la uscat tijele de rubarbă curățate, eventual se tamponează cu un prosop de bucătărie, pentru a elimina apa rămasă după spălare.
    Rubarba are deja un conținut mare de apă. Este foarte important să fie uscate bine, altfel e posibil să fermenteze în procesul de macerare cu miere.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 3Se taie tijele de rubarbă în felii de aproximativ 1 cm și se adaugă în borcan.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 4Se adaugă mierea în borcan, câte puțin, în mai multe etape așteptând să se scurgă printre feliile de rubarbă. Este important, ca la final, mierea din borcan să depășească nivelul feliilor de rubarbă.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 5Se închide ermetic borcanul cu un capac și se va lăsa la macerat între 24 și 48 ore, la loc întunecat și răcoros.
    După doar 30 minute, veți observa cum mierea extrage apa din tijele de rubarbă și se formează un sirop subțire. La câteva ore e recomandat se se agite ușor borcanul.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 6După 24 (sau 48) de ore de macerare, veți obține un sirop subțire, dar foarte concentrat, și veți observa cum feliile de rubarbă și-au micșorat ușor dimensiunea.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 7 Siropul se strecoară cu ajutorul unei site.
  • Sirop de rubarbă cu miere - Preparare pas 8La final, siropul se pune într-un recipient, recomandat din sticlă, la frigider. Este recomandat să se consume într-o săptămână.

Observații
Siropul de rubarbă cu miere obținut prin macerare, se poate păstra la frigider până la maxim 7 zile. Noi recomandăm consumarea în 3 zile.

Siropul de rubarbă cu miere obținut prin macerare, este mult mai valoros din punct de vedere valori nutriționale, decât siropul clasic de rubarbă, deoarece nu a fost supus unui proces termic.

Administrare

Siropul de rubarbă poate fi consumat atât în scop terapeutic cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust foarte plăcut.

Se consumă câte o lingură (~30 ml) luată ca atare sau în combinație cu diverse lichide atunci când simți nevoia. Totuși nu se recomandă depășirea a 5 porții pe zi, deoarece poate deveni diuretic.
Nu se recomandă consumarea sub forma de suc imediat după masă.

În scop terapeutic se recomandă câte o lingură înainte de mase, de 3 ori pe zi.

Efecte

  • tonic
  • detoxifiant
  • bogat în minerale și vitamine precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc și vitamina K și C
  • anti-inflamator
  • antioxidant
  • anticancerigen
  • antidiabetic
  • purgativ

Efecte secundare

- purgativ dacă e consumat în cantități mari sau foarte rece

Contraindicații

- Precauție la cantități pentru persoanele care se strica ușor la burtă
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=