Rubarba are deja un conținut mare de apă. Este foarte important să fie uscate bine, altfel e posibil să fermenteze în procesul de macerare cu miere.
Siropul de rubarbă cu miere obținut prin macerare, se poate păstra la frigider până la maxim 7 zile. Noi recomandăm consumarea în 3 zile.
Siropul de rubarbă cu miere obținut prin macerare, este mult mai valoros din punct de vedere valori nutriționale, decât siropul clasic de rubarbă, deoarece nu a fost supus unui proces termic.
Siropul de rubarbă poate fi consumat atât în scop terapeutic cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust foarte plăcut.
Se consumă câte o lingură (~30 ml) luată ca atare sau în combinație cu diverse lichide atunci când simți nevoia. Totuși nu se recomandă depășirea a 5 porții pe zi, deoarece poate deveni diuretic.
Nu se recomandă consumarea sub forma de suc imediat după masă.
În scop terapeutic se recomandă câte o lingură înainte de mase, de 3 ori pe zi.
Info ingrediente
RubarbăPlanteRubarba și proprietățile ei pentru sănătate Info afecțiuni
IndigestieAfecțiuni digestiveIndigestia: cauze, simptome și tratamente DetoxifiereAfecțiuni sistem imunitarTotul despre detoxifiere: efecte, metode naturiste și riscuri Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
Miere | 7 g | 21 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 linguriţe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături
Un borcan clasic de 800 g are un volum de 720 ml, insa real incap ~710ml lichid!
Densitate miere: 1l / ~1.45 kg