Siropul de urzică cu miere
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare30 zile
Timp de gătire--
Gata în30 zile 10 m
Siropul de urzică cu miere este considerat un adevarat elixir care revigorează și întinerește organismul: detoxifiant, tonic, combate anemia, stresul, ... Urzicile susțin, în general, lupta împotriva oricăror procese degenerative.
Porții
30 lingurițe (o linguriță fiind o porție)
Ingrediente
Materiale
- borcan 400g
Preparare
Se spală bine și apoi toacă mărunt urzicile.
Urzicile tocate se pun într-un borcan de dimensiune astfel încât să fi umplut pe 3 sferturi.
Se completează volumul rămas cu miere de albine lichidă, amestecându-se încontinuu cu o lingură de lemn, astfel încât să se omogenizeze cât mai bine preparatul.
Se închide borcanul și se lasă la macerat timp de 30 de zile, la loc răcoros, întunecos și bine ventilat.
După macerare, amestecul se filtrează, cu ajutorul unei site sau a unui tifon.
Se obține astfel, un sirop dens verzui foarte sănătos, care se toarnă într-un borcan, care apoi se închide ermetic cu un capac.
Siropul este gata. În acest pas, amestecul rămas după filtrare este încă concentrat și de aceea eu fac și o a doua filtrare cu apă, să pot extrage cât mai mult din macerat.
Se obține astfel și un sirop mai subțire, care, la fel, se depozitează într-un borcan cu capac.
La final avem 2 borcane de sirop, unul dens concentrat și unul subțire, obținut prin filtrare cu apă.
Siropul se păstrează la rece.
Observații
Urzicile sunt bogate în fier, potasiu și magneziu și au un conținut semnificativ de vitamine din setul de B-uri: B1 si B3, vitamina C, vitamina A, vitamina K.
Fierul este cel mai important element în formarea hemoglobinei. De asemeni urzicile mai conțin: calciu, săruri de calciu, siliciu, fosfați.
Fierul este cel mai important element în formarea hemoglobinei. De asemeni urzicile mai conțin: calciu, săruri de calciu, siliciu, fosfați.
Administrare
Pentru creșterea rezistentei naturale a organismului, se ia câte o lingură de sirop de urzici, de 3 ori pe zi, înainte de mese, pe stomacul gol, în cure de 3-4 săptămâni.
Ca tratament (alergii, boli autoimune), se iau 4-5 lingurițe de sirop pe zi, în cure de 1-2 luni.
Se recomandă cure cu urzici, de primăvară și de toamnă, urmată de consumul de urzici sub diferite forme.
Ca tratament (alergii, boli autoimune), se iau 4-5 lingurițe de sirop pe zi, în cure de 1-2 luni.
Se recomandă cure cu urzici, de primăvară și de toamnă, urmată de consumul de urzici sub diferite forme.
Efecte
- detoxifiant (urzica fiind bogată în clorofila, contribuie la eliminarea toxinele din organism)
- tonic, întărește rezistența naturală a organismului
- vitaminizant (vitamina A, vitamina B1 si B2, vitamina C, vitamina K) și remineralizant (fier, potasiu, magneziu, siliciu, fosfați, săruri de calciu)
- stimulent al circulației sanguine
- combate anemia
- combate stresul
- anti-tumoral
- protejează ochii (vitamina A)
- susține sistemul nervos (bogat în vitaminele B1 și B2)
- ajută la creșterea imunității
- benefic în lupta împotriva reumatismului și artritei
- benefic pentru afecțiuni urinare
- ajută la tratarea hipertrofiei benigne de prostată
- litiază renală
- tratarea hemoroizilor
- purifică sângele
- reduce semnificativ simptomele alergiilor
- previne căderea părului, întărește firul de păr, previne apariția mătreții
- urzicile sunt în general bune pentru lupta împotriva oricăror procese degenerative (ajută la regenerarea țesuturilor)
- astm, bronșite, tuse
- stimularea secreției biliare, pancreatice, gastrice și intestinale
andreea, 26/08/2021
Un sirop extraordinar de bun, atât din punct de vedere sanitate cât și gust
(0) (0)
23/10/2020
Fierul este foarte important pentru organism, deci nu ratați acest remediu în sezonul urzicilor: )
(0) (0)
Evaluează acest remediu:
=
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.