Siropul de urzică cu miere

Siropuri Ușor 30 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare30 zile
Timp de gătire--
Gata în30 zile 10 m

Siropul de urzică cu miere este considerat un adevarat elixir care revigorează și întinerește organismul: detoxifiant, tonic, combate anemia, stresul, ... Urzicile susțin, în general, lupta împotriva oricăror procese degenerative.

Porții

30 lingurițe (o linguriță fiind o porție)

Ingrediente


Materiale

  • borcan 400g

Preparare

  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 1Se spală bine și apoi toacă mărunt urzicile.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 2Urzicile tocate se pun într-un borcan de dimensiune astfel încât să fi umplut pe 3 sferturi.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 3Se completează volumul rămas cu miere de albine lichidă, amestecându-se încontinuu cu o lingură de lemn, astfel încât să se omogenizeze cât mai bine preparatul.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 4Se închide borcanul și se lasă la macerat timp de 30 de zile, la loc răcoros, întunecos și bine ventilat.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 5După macerare, amestecul se filtrează, cu ajutorul unei site sau a unui tifon.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 6Se obține astfel, un sirop dens verzui foarte sănătos, care se toarnă într-un borcan, care apoi se închide ermetic cu un capac.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 7Siropul este gata. În acest pas, amestecul rămas după filtrare este încă concentrat și de aceea eu fac și o a doua filtrare cu apă, să pot extrage cât mai mult din macerat.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 8Se obține astfel și un sirop mai subțire, care, la fel, se depozitează într-un borcan cu capac.
  • Siropul de urzică cu miere - Preparare pas 9La final avem 2 borcane de sirop, unul dens concentrat și unul subțire, obținut prin filtrare cu apă.
    Siropul se păstrează la rece.

Observații
Urzicile sunt bogate în fier, potasiu și magneziu și au un conținut semnificativ de vitamine din setul de B-uri: B1 si B3, vitamina C, vitamina A, vitamina K.
Fierul este cel mai important element în formarea hemoglobinei. De asemeni urzicile mai conțin: calciu, săruri de calciu, siliciu, fosfați.

Administrare

Pentru creșterea rezistentei naturale a organismului, se ia câte o lingură de sirop de urzici, de 3 ori pe zi, înainte de mese, pe stomacul gol, în cure de 3-4 săptămâni.

Ca tratament (alergii, boli autoimune), se iau 4-5 lingurițe de sirop pe zi, în cure de 1-2 luni.

Se recomandă cure cu urzici, de primăvară și de toamnă, urmată de consumul de urzici sub diferite forme.

Efecte

  • detoxifiant (urzica fiind bogată în clorofila, contribuie la eliminarea toxinele din organism)
  • tonic, întărește rezistența naturală a organismului
  • vitaminizant (vitamina A, vitamina B1 si B2, vitamina C, vitamina K) și remineralizant (fier, potasiu, magneziu, siliciu, fosfați, săruri de calciu)
  • stimulent al circulației sanguine
  • combate anemia
  • combate stresul
  • anti-tumoral
  • protejează ochii (vitamina A)
  • susține sistemul nervos (bogat în vitaminele B1 și B2)
  • ajută la creșterea imunității
  • benefic în lupta împotriva reumatismului și artritei
  • benefic pentru afecțiuni urinare
  • ajută la tratarea hipertrofiei benigne de prostată
  • litiază renală
  • tratarea hemoroizilor
  • purifică sângele
  • reduce semnificativ simptomele alergiilor
  • previne căderea părului, întărește firul de păr, previne apariția mătreții
  • urzicile sunt în general bune pentru lupta împotriva oricăror procese degenerative (ajută la regenerarea țesuturilor)
  • astm, bronșite, tuse
  • stimularea secreției biliare, pancreatice, gastrice și intestinale
23/10/2020

Fierul este foarte important pentru organism, deci nu ratați acest remediu în sezonul urzicilor: )

(0) (0)
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=