⚠ Proporțiile
urzică - ulei sunt 1:4. Adică pentru 100g urzică, vom folosi 400g uleiuri.
⚠ Avantajul folosirii urzicilor uscate este ca uleiul poate fi preparat în orice moment al anului.
⚠ Acest ulei poate fi folosit și
pentru uz intern, cu condiția ca uleiurile componente să fie și ele pentru uz intern!
⚠ Aceeași
rețetă de ulei de urzici, poate fi preparată folosind frunze de urzici proaspete.
⚠
Păstrare și valabilitate: este recomandată păstrarea în recipiente de sticlă, închise la culoare, să nu pătrundă lumina și depozitarea acestora în locuri ferite de lumină, răcoroase și aerisite (debara, beci). Păstrat corespunzător,
uleiul de urzică poate avea o valabilitate de până la 1 an.
⚠ Este recomandată păstrarea în recipiente de dimensiuni mici, iar o dată deschis, este recomandat să-l consumați în maxim o lună, deoarece elementele active se vor degrada în contact cu aerul.
⚠ Nu se va păstra la frigider, deoarece uleiul de măsline se solidifică.
Da, se pot folosi și urzici uscate sau chiar ceai de urzică.