Două tincturi ideale pentru menține sănătății tractului digestiv

Vă prezentam două tincturi ideale pentru menține sănătății tractului digestiv, pe care le puteți face acasă cu doar 2 ingrediente și anume tinctura de salvie și tinctura de mentă.

Aveți probleme digestive: senzație de balonare, flatulență, scaune moi, suferiți de bilă leneșă,... !? Iată doua rețete de tinctură foarte ușor de preparat acasă, care va pot ajuta în diminuarea problemelor digestive și nu numai.

Tot ce aveți nevoie este planta (salvie, mentă) ca atare, de preferat proaspătă și alcool alimentar sau țuică, palincă, rachiu, votcă de concentrație volum alcool peste 50%.

Proporția ingredientelor la aceste tincturi poate varia de la 25% plantă - 75% alcool până la 50% plantă - 50% alcool.

Prepararea tincturilor în câteva cuvinte: se mărunțește planta, se pune într-un borcan, se adaugă alcoolul, se închide ermetic și se lasă la macerat 3-6 săptămâni. După macerare urmează filtrarea tincturii și depozitarea în sticluțe de dimensiuni mici, închise la culoare, eventual cu picurător.

Totuși recomandăm să accesați link-urile cu rețeta pas cu pas a celor 2 tincturi, unde veți găsi detalii/secrete importante cu privire la preparare, administrare și beneficii.


Comentarii

Evaluează acest articol: