Unturi vegetale pe care le poți face acasă

Va prezentam câteva rețete de unturi vegetale din diverse tipuri de nuci: mix, arahide, migdale și caju. Aceste unturi reprezintă o sursă excelentă de acizi grași valoroși, proteine ușor digerabile, vitamine, minerale și fibre.

Unturile vegetale din diverse tipuri de nuci sunt adevărate surse de acizi grași valoroși, proteine ușor digerabile, vitamine, minerale și fibre.

Aceste unturi pot fi consumate ca atare, tartinabile sau în diverse preparate.

Deoarece sunt destul de calorice, se recomandă a nu se depăși maxim 40 g de unt vegeta pe zi.

Administrarea ideala este dimineața la micul dejun și nu mai mult de 20 g.

Efecte și beneficii ale unturilor vegetale de nuci

  • hrănitoare, energizante, ideale sportivilor;
  • o sursă excelentă de acizi grași omega 3;
  • o sursă excelentă de proteine ușor digerabile;
  • o sursă generoasă de antioxidanți, fiind bogat în flavonoide;
  • o sursă excelentă de vitamine precum: C, B1, B2, B3, B6, E și K;
  • o sursă excelentă de minerale: magneziu, potasiu, fosfor, cupru, fier, seleniu, zinc;
  • scade riscul apariției bolilor de inimă;
  • contribuie la reglarea glicemiei (reglează nivelului zahărului din sânge);
  • ajută la prevenirea stresului oxidativ;
  • ajută la scăderea riscului de apariție a unor calculi biliari la femei;
  • menține sănătatea creierului;
  • susține sănătatea sistemului digestiv, fiind bogat în fibre;
  • deși caloric, cei care-l consumă moderat nu acumulează greutate;
  • ajută la scăderea inflamației;

Comentarii

Evaluează acest articol:

florin_c2021_1, 29/12/2022

Sănătoase și foarte ușor de făcut aceste unturi

(0) (0)