Cataplasmă cu argilă și frunză de varză

Comprese Foarte ușor 1 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare3 min
Timp de așteptare15 min
Gata în18 min

Ce mai bună cataplasmă pentru inflamația și mobilitatea articulațiilor!

Principala proprietate a argilei, în cazul cataplasmelor, este cea de absorbție, adică schimb de minerale și toxine între argilă și corp. Practic argila cedează minerale și oligoelemente și primește la schimb toxinele pe care corpul le deține. Argila absoarbe asemenea unui burete lichidele din piele, capturând astfel mai bine toxinele. Cataplasmele cu argile sunt bune pentru a diminua inflamațiile, pentru a drena și a absorbi impuritățile din piele și pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor. Artrita, vânătăile și luxațiile, nevralgia, disconfortul abdominal și chiar durerile cauzate de cancerele în metastază pot fi ameliorate cu ajutorul cataplasmelor cu argilă.

Porții

Cantități pentru o cataplasmă pe o singură zonă!

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 0.1 €

Materiale

  • - lingură lemn/spatulă
  • - recipient pentru înmuiat argila

Preparare

  • Cataplasmă cu argilă și frunză de varză - Preparare pas 1Pune argila pudră sau bulgari într-un castron.
  • Cataplasmă cu argilă și frunză de varză - Preparare pas 2Se adaugă apă cât să cuprindă pe jumătate argila și se amestecă de câteva ori cu lingură (de preferat de lemn), apoi se acoperă castronul cu o folie / un capac și se lasă la dizolvat de la 5 minute până la câteva ore (sau chiar poate fi lăsată peste noapte).
    În funcție de tipul argilei, dacă e argilă pudră sau bulgări, timpul de dizolvare în apă este mai rapid sau mai lung. De aceea, e bine sa verificăm din când în când starea dizolvării.
    Dacă pasta argiloasă rezultată este prea solidă, se poate dilua, adăugând puțină apă, iar dacă e prea lichidă, se poate îngroșa, adăugând puțină argilă.

    Opțional, pasta argiloasă, înainte de aplicare, poate fi încălzită pe bain-marie (sau adăugând apă fierbinte), sau răcită în congelator.
    Dacă zona dureroasă este inflamată, înroșită, arde se preferă cataplasme reci, și invers, dacă zona e rece, se preferă cataplasmele călduțe.
  • Cu o spatulă de lemn punem argila pe frunza de varză sau direct pe fașa de bumbac (elastică).
    Dacă nu aveți frunză de varză sau o fașă, vă puteți folosi de un șervețel de hârtie pe care puneți argila pastă.
    ⚠ Este important ca argila să formeze un strat de minim 3 mm. Cu cât stratul de pastă argiloasă este mai gros, cu atât mai bine (de reținut și timpul de uscare va fi mai mare).
  • Cataplasmă cu argilă și frunză de varză - Preparare pas 4Aplică cataplasma direct pe locul dureros. Înfășoară de mai multe ori locul dureros cu fașa elastică, astfel încât cataplasma să fie fixată bine.
  • Cataplasmă cu argilă și frunză de varză - Preparare pas 5Cu folie alimentară, aplicată peste fașa elastică, se poate sigila foarte ușor cataplasma, pentru a nu se împrăștia.
    ⚠ Atenție: folia alimentară nu trebuie să nu intre în contact cu pielea, deoarece vă puteți irita. Dacă nu aveți folie alimentară, puteți folosi orice aveți la îndemână pentru a păstra cataplasma fixă pe locul dureros.
  • Cataplasmă cu argilă și frunză de varză - Preparare pas 6În momentul în care simțiți că argila s-a uscat complet, putem considera cataplasma finalizată.
    Tipul de uscarea al pastei argiloase, diferă funcție de grosimea stratului de argilă, de tipul argilei și de ce am folosit pentru a aplica argila: fașă bumbac (elastică), frunză varză sau șervețel.

    Timpul de aplicare este de minim 30 minute și maxim 2 ore.
    ⚠ Dacă simțiți stare de mâncărime accentuată, trebuie să aveți grijă: vă puteți irita. De aceea, în aceste situații se recomandă scoaterea cataplasmei.

    Se spală cu apă călduță locul, iar dacă pielea a rămas prea uscată se poate aplica o cremă hidratantă în strat foarte subțire.

Observații

Există multe tipuri de argilă: argilă verde, argilă albă, argilă roșie, .., fiecare având particularitățile ei în vindecarea bolilor.

⚠ Când preparați pastele de argilă evitați folosirea ustensilelor metalice, folosiți: ceramică, lemn sau plastic.

⚠ Argila, în special cea verde poate absoarbe radioactivitatea și metalele grele din organism.

Cataplasma cu argilă verde calmează durerile de spate!

Cataplasmele cu argilă pe organele vitale și pe coloana vertebrală, se pun întotdeauna călduțe!

Cataplasmele cu argilă pe articulații se pun astfel: pe articulațiile cu senzație de rece se pun cataplasme călduțe, iar pe cele cu senzație de cald (fierbințeală), se pun cataplasme reci.

Administrare

⚠ Pentru stări inflamatorii puternice sau dureri de cap, se pot alterna cataplasme calde (30 minute) cu cataplasme reci (30 minute).

⚠ Pentru sinuzite sau răceli, pasta argiloasă poate fi îmbogățită cu sare și/sau zeamă de lămâie (câteva picături).
De asemeni apa, poate fi înlocuită cu ser fiziologic, acesta având sare (clorura de sodiu).
⚠ Atenție la timpul de aplicare, folosind sare și/sau câteva picături de zeamă de lămâie, pasta poate deveni mult prea astringentă pentru piele, provocând iritații.

⚠ Atenție, dacă pe zona aplicată, simțiți mâncărimi din ce în ce mai intense ale pielii, însemnă că ceva nu vă priește și că există riscul de iritare. Iritațiile pot apărea și de la fașa elastică dacă nu e sterilă sau de la folia care atinge pielea.

Lăsați pauze între aplicarea cataplasmelor de cel puțin 1-2 ore, pentru a se reface țesutul pielii, iar după aplicarea cataplasmei se recomandă spălarea zonei și aplicarea unei creme hidratante!

Efecte și beneficii

  • calmează durerile de artrită,
  • vindecă vânătăile,
  • vindecă luxațiile,
  • combate nevralgia,
  • combate sinuzita,răcelile;
  • combate inflamațiile,
  • ameliorează durerile musculare,
  • ameliorează abcesele,
  • ameliorează reumatismul,
  • ameliorează osteoartrita,
  • calmează disconfortul abdominal,
  • ameliorează durerile provocate de cancerele în metastază.

Efecte secundare

- iritații la nivelul zonei aplicate și asta dacă sunteți sensibil la piele, dacă țineți prea mult timp cataplasma, dacă sunteți alergic la unul din ingrediente, sau dacă bandajele nu sunt sterile.

Contraindicații

- persoanelor cu pielea sensibilă sau alergice la unul din ingrediente

Alte informații
Argila este bogata în minerale precum: calciu, sodiu, magneziu, oxid de aluminiu, silica, potasiu, fier, sulf, mangan, fosfor și zinc.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

Andrei, 05/10/2021

Confirm... chiar eficienta

(0) (0)
florin_c2021_1, 12/09/2021

Cataplasme cu argila sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Erau aplicate pe zonele din dreptul organelor unde persista durerea... pe atunci nu existau ecografii și altele...

(2) (0)
Florin, 12/09/2021

Extraordinar de buna argila pentru sinuzite!

(2) (0)
25/08/2021

Argila trage durerea

(2) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.