Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic

Siropuri Foarte ușor 20 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare20 min
Timp de așteptare24 ore
Timp de gătire--
Gata în24 h 20 m

Imunizează-ți organismul cu cel mai simplu remediu pe care îl poți prepara chiar tu acasă.

Porții

Ingrediente pentru un borcan de 800 ml (~20 linguri cu varf)

Ingrediente


Materiale

  • - borcan
  • - cutit

Preparare

  • Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic - Preparare pas 1Se curăță de coajă lămâile spălate în prealabil
  • Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic - Preparare pas 2se pregătește un borcan curat și bine uscat
  • Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic - Preparare pas 3Se taie lămâile, se adaugă în borcan și apoi se toarnă miere
  • Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic - Preparare pas 4Preparatul mai trebuie să stea doar la macerat, la rece, minim 24 de ore

Observații
Dacă cunoașteți sursa lămâilor și știți ca acestea nu au coaja tratată atunci vă recomandăm să folosiți lămâile cu tot cu coajă.

În rețeta prezentată, nu am folosit coaja pentru ca au fost folosite lămâi de supermarket, tratate cu tot felul de substanțe pentru a nu se strica (pentru a tine cât mia mult).

Chiar recomandam coaja de lămâie, dacă aveți lămâile dintr-o sursa sigură. Acum 2 ani (2018), am adus lămâi din grecia, culese de noi, direct din copaci . Pot spune ca nu exista grad de comparație.
În plus, pe lângă beneficiile care se găsesc în coaja de lămâie, aceasta macerată în miere, va da o aroma foarte plăcută.

Administrare

Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi și se păstrează la rece.

Efecte

  • tonic imunitar
  • împotriva răcelilor, virozelor, gripelor
  • afecțiuni hepatice și biliare
  • digestiv, sporește metabolismul
  • energizant
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=