Macerat de lămâi cu miere la borcan: tonic, imunitar, hepatic
Timp de preparare20 min
Timp de așteptare24 ore
Timp de gătire--
Gata în24 h 20 m
Imunizează-ți organismul cu cel mai simplu remediu pe care îl poți prepara chiar tu acasă.
Porții
Ingrediente pentru un borcan de 800 ml (~20 linguri cu vârf)
Ingrediente
Materiale
- - borcan
- - cuțit
Preparare
Se curăță de coajă lămâile spălate în prealabil
Se pregătește un borcan curat și bine uscat.
Se taie lămâile, se adaugă în borcan și apoi se toarnă mierea.
Preparatul mai trebuie să stea doar la macerat, la rece, minim 24 de ore, ideal 1 săptămână.
Observații
Dacă cunoașteți sursa lămâilor și știți ca acestea nu au coaja tratată atunci vă recomandăm să folosiți lămâile cu tot cu coajă.
În rețeta prezentată, nu am folosit coaja pentru ca au fost folosite lămâi de supermarket, tratate cu tot felul de substanțe pentru a nu se strica (pentru a tine cât mia mult).
Chiar recomandam coaja de lămâie, dacă aveți lămâile dintr-o sursa sigură. Acum 2 ani (2018), am adus lămâi din grecia, culese de noi, direct din copaci . Pot spune ca nu exista grad de comparație.
În plus, pe lângă beneficiile care se găsesc în coaja de lămâie, aceasta macerată în miere, va da o aroma foarte plăcută.
Păstrare și valabilitate: maceratul de lămâie cu miere la borcan se va păstra obligatoriu la rece în frigider, iar ca și valabilitate e recomandat să se consume în maxim 6 luni. Mierea este un bun conservant, dar lămâia va subția foarte mult mierea... De reținut totuși că un contact frecvent cu factorii oxidanți: lumina și aerul va face ca maceratul să-și piardă din proprietăți. De aceea e bine ca odată deschis borcanul, să se consume maceratul într-un timp cât mai scurt.
În rețeta prezentată, nu am folosit coaja pentru ca au fost folosite lămâi de supermarket, tratate cu tot felul de substanțe pentru a nu se strica (pentru a tine cât mia mult).
Chiar recomandam coaja de lămâie, dacă aveți lămâile dintr-o sursa sigură. Acum 2 ani (2018), am adus lămâi din grecia, culese de noi, direct din copaci . Pot spune ca nu exista grad de comparație.
În plus, pe lângă beneficiile care se găsesc în coaja de lămâie, aceasta macerată în miere, va da o aroma foarte plăcută.
Păstrare și valabilitate: maceratul de lămâie cu miere la borcan se va păstra obligatoriu la rece în frigider, iar ca și valabilitate e recomandat să se consume în maxim 6 luni. Mierea este un bun conservant, dar lămâia va subția foarte mult mierea... De reținut totuși că un contact frecvent cu factorii oxidanți: lumina și aerul va face ca maceratul să-și piardă din proprietăți. De aceea e bine ca odată deschis borcanul, să se consume maceratul într-un timp cât mai scurt.
Administrare
Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi și se păstrează la rece.
Efecte
- tonic imunitar
- împotriva răcelilor, virozelor, gripelor
- afecțiuni hepatice și biliare
- digestiv, sporește metabolismul
- energizant
Nu există comentarii
Evaluează acest remediu:
=
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.