Spală bine nucile verzi și usucă-le.
Taie-le în sferturi sau felii subțiri (folosește mănuși, deoarece sucul pătează).
Cu cât sunt tăiate mai mici, cu atât substanțele active din nuci vor pătrunde mai bine în alcool.
Nucile verzi trebuie culese înainte ca coaja să se întărească,
Îndulcită, aceasta rețetă o putem numi și
Nucată.
„
Din inima naturii, tinctura din nuci verzi aduce un boost de vitalitate și echilibru. Fiecare picătură îți întărește imunitatea, îți detoxifică organismul și sprijină sănătatea ta zi de zi!”
Tinctura obținută din nucile verzi, culese la jumătatea lunii iunie, este un remediu eficient pentru durerile de stomac și afecțiunile gastrointestinale, ale ficatului, ale bilei, dar și pentru buna circulație a sângelui.
Tinctura de nuci verzi are concentrații însemnate de:
- acid galic: antioxidant natural cu proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și anticancerigene, ajută la combaterea stresului oxidativ și susține sănătatea cardiovasculară,
- acid vanilic: compus aromatic derivat din vanilină cu efecte antioxidante și antiinflamatorii, protejează celulele împotriva deteriorării oxidative și poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative.
- acid clorogenic: polifenol ce ajută la reglarea glicemiei, susține pierderea în greutate și are efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice..
- acid cafeic: compus fenolic ce protejează celulele împotriva stresului oxidativ, are proprietăți antimicrobiene și susține sănătatea pielii prin reducerea inflamației..
- acid siringic: antioxidant cu efecte neuroprotective, antioxidante și anticancerigene. Poate ajuta la reglarea glicemiei și la reducerea inflamației.
- acid salicilic: beta-hidroxiacid cu proprietăți antiinflamatorii, analgezice și exfoliante. Este eficient în tratarea acneei și a altor afecțiuni dermatologice.
- acid elagic: polifenol cu proprietăți antioxidante puternice, protejează împotriva cancerului, susține sănătatea ficatului și reduce inflamația.
- juglon: substanță naturală din nuci, cu efecte puternice asupra microorganismelor; are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiparazitare. Poate ajuta la detoxifierea organismului.
- catechină: flavonoid ce are proprietăți antioxidante, susține sănătatea cardiovasculară, accelerează metabolismul și ajută la prevenirea bolilor degenerative.
- epicatechină: susține sănătatea inimii, îmbunătățește funcția cognitivă și reduce riscul de diabet.
- miricetin: flavonoid cu efecte antioxidante, antiinflamatorii și antidiabetice. Poate proteja împotriva stresului oxidativ și a bolilor neurodegenerative.
- quercetină: flavonoid ce reduce inflamația, întărește imunitatea, susține sănătatea cardiovasculară și are proprietăți antivirale.
Se consumă 1-2 lingurițe, de 2-3 ori pe zi, diluate în puțină apă, timp de 1 lună.
Nu este recomandata copiilor.
Se recomandă sfatul medicului înainte de a consuma.
Info ingrediente
CuișoareMirodeniiCuișoarele și beneficiile acestora Info afecțiuni
DetoxifiereAfecțiuni sistem imunitarTotul despre detoxifiere: efecte, metode naturiste și riscuri BalonareAfecțiuni digestiveBalonarea: cauze, remedii naturale, alimente (ne)recomandate Ultimele articole
Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
Miere | 7 g | 21 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 lingurițe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură de alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături
Un borcan clasic de 800 g are un volum de 720 ml, însă real încap ~710ml lichid!
Densitate miere: 1l = ~1.45 kg