Macerat din miez de nuci verzi cu miere

Macerate Foarte ușor 15 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare28 zile
Gata în28 zile 10 m

Simbolul vieții și al fertilității: energizant, tonic, stimulent al creierului și protector al sistemului cardio-vascular

Macerat din miez de nuci verzi cu miere: un amestecul bogat în vitamine, minerale, acizi grași Omega 3, proteine și fibre, cu un gust deosebit și foarte sănătos.

Porții

Obținem un borcan de 370 g, adică ~15 porții, o porție fiind o lingură cu vârf (~24 g).

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 3.5 €

Materiale

- borcan de sticlă de 370 g

Preparare

  • Macerat din miez de nuci verzi cu miere - Preparare pas 1Se curăță nucile verzi de coajă, se extrage miezul acestora și se presează într-un recipient (borcan) până ce acesta este umplut.
    ⚠ Miezul de nucă se poate decoji de acel înveliș, însă nu recomandăm pentru că deși vom avea un gust puțin mai amărui, acolo se află cei mai importanți nutrienți.
  • Macerat din miez de nuci verzi cu miere - Preparare pas 2Se toarnă mierea în borcan cu răbdare până se scurge printre miezul de nucă vedre. Se recomandă folosirea unui mieri cât mai fluide.
  • Macerat din miez de nuci verzi cu miere - Preparare pas 3Borcanul se închide ermetic și se va lăsa la macerat 4 săptămâni la loc răcoros și întunecat (beci, frigider).
    După desfacere se va păstra obligatoriu în frigider.

    Învelișul miezului și partea lemnoasa a nucilor verzi, pot fi folosite la prepararea unui tincturi din nuci verzi.

Observații

Păstrare și valabilitate:
- a se păstra închis ermetic, numai la loc răcoros și întunecat, eventual frigider;
- după deschidere se va păstra obligatoriu în frigider;
- a se consuma în maximum 12 luni după preparare;
- se recomandă consumul în maximum 3 luni de la deschidere;

Nucile verzi reprezintă o sursă importantă de nutrienți:
  • vitamine: B, E și C;
  • minerale: fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, zinc și seleniu;
  • acizi grași esențiali: Omega-3.
→ Nucile verzi macerate în miere au o valoare calorică ridicată: ~1000 calorii / 100 g , deci se recomandă consumul cu moderație.

Valori nutriționale nuci verzi:
  • Calorii: 600 cal;
  • Proteine: 17 g
  • Grăsimi: 70 g
  • Fibre: 7g;
  • Carbohidrați: 10 g

Administrare

→ Se recomandă consumul a câte 1 lingură din amestec de 3 ori pe zi, de preferat cu 30 de minute înaintea meselor, însă cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.
→ Se recomandă una sau mai multe cure cu pauze de cel puțin 2 săptămâni.
→ La copii, doza se va reduce până la jumătate (eventual lingura se va înlocui cu linguriță).

Efecte și beneficii

Nutrienți:

  • sursă de vitamine: B, E și C;
  • sursă de minerale: iod, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc și seleniu;
  • sursă de proteine;
  • sursă de acizi grași Omega 3;
  • bogat în fibre;

Efecte:

  • efect tonic-energizant;
  • efect antioxidant;
  • efect antidiareic, datorită conținutului de tanin;
  • efect astringent;
  • efect antiseptic și antibacterian;

Susține sistemul nervos:

  • stimulent al memoriei, contribuie la îmbunătățirea concentrării;
  • leac în afecțiunile mintale;
  • remediu excelent pentru astenie (Zn, Se);
  • remediu excelent pentru oboseală cronică (Zn, Se);
  • remediu excelent în deficit de creștere (Zn, Se);
  • remediu ideal pentru tulburările sistemului nervos (Zn, Se);
  • remediu bun stări de anemie;

Susține sistemul cardiovascular:

  • reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare (datorită acizilor grași omega-3 și conținutul de vitamina E);
  • reduce colesterolul;
  • reduce numărul trigliceridelor;
  • reglează tensiunea arterială;
  • ajută în ateroscleroză;
  • ajută la întărirea vaselor de sânge;
  • ajută la purificarea și fluidizarea sângelui;
  • reduce riscul de infarct;
  • previne inflamațiile;

Susține sistemul muscular:

  • susține sănătatea sistemului muscular (datorită complexului de B-uri, în special B1);
  • crește tonusul muscular, fiind ideal sportivilor;
  • susține efortul fizic, ajută la refacerea mușchilor;

Susține funcțiile tiroidiene:

  • suplinește deficitul de iod;
  • ajută la normalizarea funcției tiroidiene (iodul din nuci este bun pentru tiroidă);
  • ajută în tulburări hormonale (îmbunătățește acțiunea hormonilor și neutralizează toxinele);

Susține funcțiile sexuale:

  • efect benefic asupra libidoului;
  • poate avea efect asupra erecție la bărbați;

Susține sistemul digestiv:

  • reglează tractul gastro-intestinal;
  • eficient și în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale (ulcer la stomac);
  • digestiv, ajută digestia;
  • ajută în stări de diaree;
  • ajută în boli parazitare;

Întărește imunitatea organismului:

  • stimulează sistemul imunitar (bun în dereglări imunitare pe bolile autoimune);
  • ajută în prevenirea răcelilor;
  • bun în afecțiuni ale tractului respirator, în special bronșită;
  • remediu bun pentru durerile în gât cauzate de faringite, laringite;

Altele:

  • protector hepatic și biliar (detoxifică ficatul);
  • ajută la detoxifiere;
  • ajută în boli însoțite de procese inflamatorii;
  • ajută în cazul ciclului menstrual abundent;
  • reglează nivelul glicemiei în organism;
  • este benefic în obezitate;
  • ajută la prevenirea infecțiilor urinare;
  • restabilește echilibrul energetic, fizic și mental;
  • bun în tuberculoză;
  • îmbunătățirea compoziției laptelui în perioada de lactație;

Efecte secundare

- reacții alergice la anumite persoane mai sensibile;

Contraindicații

  • nerecomandat celor alergici;
  • în sarcină și alăptare a se cere sfatul medicului;
  • nerecomandat persoanele supraponderale;
Alte informații
Cantitatea de vitamina C din nuci este cu atât mai mare cu cât sunt mai crude/verzi și se pierde pe măsură ce acestea se usucă.
→ Se spune că nucile verzi sunt simbolul vieții și al fertilității, iar coaja verde are proprietăți astringente, datorită conținutului mare de tanin și iod.
Nucile verzi ajută la stimularea sistemului nervos, datorită acizilor grași, magneziului și vitaminei B din compoziția miezului.
→ Nucile verzi conțin aproximativ 20% apă și acizi grași de tip Omega-3;
→ Nucile verzi sunt mai puțin calorice decât nucile uscate, având ~600 calorii / 100 g, adică undeva cu 100 de calorii mai puțin decât miezul de nucă uscată;

Comentarii

Evaluează acest remediu:

05/09/2023

Arata delicios

am preparat acest remediu
(0) (0)
10/08/2023

Am preparat nuci verzi cu miere de albine în perioada în care nu era formată coaja...

am preparat acest remediu
(0) (0)
Florin, 10/07/2023

O rețeta care trebuie încercată măcar o dată

am preparat acest remediu
(0) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.