Macerat de ceapă cu miere

Macerate Foarte ușor 5 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare3 min
Timp de așteptare12 ore
Timp de gătire--
Gata în12 h 3 m

Combinația dintre miere de albine și ceapă este una dintre cele mai cunoscute remedii pentru tratarea tusei.

Porții

5 linguri

Ingrediente


Materiale

  • Recipient

Preparare

  • Se spală ceapa, se curăță și apoi se taie felii subțiri, urmând a fi puse într-un recipient.
  • Feliile de ceapă se pun straturi în recipient, între straturi adăugând câte puţină miere.
  • La final se completează cu miere până când feliile de ceapă sunt acoperite.
  • Se sigilează ermetic recipientul și se lasă amestecul la macerat peste noapte (aproximativ 12 ore).
  • După 12 ore, se separă lichidul (siropul) format și se păstrează într-un alt recipient închis ermetic. Feliile de ceapă se aruncă.

Observații
Ambele ingrediente au proprietăți antibiotice și expectorante ce ajută la ameliorarea simptomelor asociate tusei, împiedicând agravarea acesteia.

Poate fi folosit orice tip de ceapă:
-roșie
-galbenă
-albă

Administrare

Pentru rezultate optime, este recomandat să iei câte o lingură din acest sirop o dată la două ore.

Efecte

  • calmează tusea
  • calmează durerile în gât
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=