Macerat de ceapă cu miere

Macerate Foarte ușor 5 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare3 min
Timp de așteptare12 hours
Timp de gătire--
Gata în12 h 3 m

Combinația dintre miere de albine și ceapă este una dintre cele mai cunoscute remedii pentru tratarea tusei.

Porții

5 linguri

Ingrediente


Materiale

  • Recipient

Preparare

  • Se spală ceapa, se curăță și apoi se taie felii subțiri, urmând a fi puse într-un recipient.
  • Feliile de ceapă se pun straturi în recipient, între straturi adăugând câte puţină miere.
  • La final se completează cu miere până când feliile de ceapă sunt acoperite.
  • Se sigilează ermetic recipientul și se lasă amestecul la macerat peste noapte (aproximativ 12 ore).
  • După 12 ore, se separă lichidul (siropul) format și se păstrează într-un alt recipient închis ermetic. Feliile de ceapă se aruncă.

Administrare

Pentru rezultate optime, este recomandat să iei câte o lingură din acest sirop o dată la două ore.

Efecte

  • calmează tusea
  • calmează durerile în gât
Observații
Ambele ingrediente au proprietăți antibiotice și expectorante ce ajută la ameliorarea simptomelor asociate tusei, împiedicând agravarea acesteia.

Poate fi folosit orice tip de ceapă:
-roșie
-galbenă
-albă
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=