Sirop de ceapă cu miere pentru durerile de gât și tuse
Timp de preparare7 min
Timp de așteptare15 min
Timp de gătire7 min
Gata în29 min
Combinație dintre miere de albine și ceapă este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru tuse. Tratează durerile de gât, amigdalita, tusea seacă și cea cu expectorații cu acest sirop de ceapă, simplu de făcut acasă.
Porții
~20 de linguri de sirop (1 lingură = ~20g sirop)
Video
Ingrediente
Materiale
- - recipiente
- - cuțit
- - site, strecurătoare
Preparare
- Se spală și curăță ceapa.
- Se taie mărunt ceapa și se păstrează într-un bol.
- Se pune apa la fiert, iar când începe sa fiarbă se adaugă ceapa tocată.
- Se lasă să fiarbă la foc mic, 5 minute.
- După cele 5 minute, se oprește fierberea, se acoperă cu un capac și se mai lasă la odihnit încă 15 minute.
- Amestecul se strecoară și vom păstra doar lichidul.
- Peste lichidul strecurat se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Astfel se formează siropul natural de ceapâ.
- Optional, la final, se poate adăuga și zeama de lămâie.
Observații
Ingredientele naturale folosite (ceapa, mierea, lămâia) pentru ameliorarea tusei au proprietăți calmante și expectorante ce ajută la eliminarea flegmei și la vindecarea iritației.
Ceapa este cunoscută drept unul dintre cele mai eficiente expectorante naturale. Aceasta ajută la eliminarea bacteriilor și la curățarea căilor respiratorii.
Acest remediu acționează și ca un antibiotic ce combate microorganismele care au atacat căile respiratorii.
⚠ Valabilitate și păstrare: este recomandat ca siropul să fie consumat într-un timp cât mai scurt de la preparare, ideal de până la 48 ore. De aceea se recomandă prepararea unei cantități mici, pentru 1-2 zile.
Siropul se va păstra, de preferat, la frigider, iar dacă este închis ermetic și nu se va umblă la el, poate ține și până la 1 lună. O dată deschis, e recomandat să se consumat în maximum 7 zile (păstrat în frigider). Atenție, la administrarea siropului, acesta să nu fie foarte rece: ori lăsați câteva minute lingura să se încălzească, ori îl țineți în gură până când se încălzește, și apoi îl înghițiți.
Dacă cantitatea preparată este mică, cât pentru 1-2 zile, puteți păstra siropul și la temperatura camerei, închis ermetic, ferit de lumină și căldură directă, în locuri aerisite.
Ceapa este cunoscută drept unul dintre cele mai eficiente expectorante naturale. Aceasta ajută la eliminarea bacteriilor și la curățarea căilor respiratorii.
Acest remediu acționează și ca un antibiotic ce combate microorganismele care au atacat căile respiratorii.
⚠ Valabilitate și păstrare: este recomandat ca siropul să fie consumat într-un timp cât mai scurt de la preparare, ideal de până la 48 ore. De aceea se recomandă prepararea unei cantități mici, pentru 1-2 zile.
Siropul se va păstra, de preferat, la frigider, iar dacă este închis ermetic și nu se va umblă la el, poate ține și până la 1 lună. O dată deschis, e recomandat să se consumat în maximum 7 zile (păstrat în frigider). Atenție, la administrarea siropului, acesta să nu fie foarte rece: ori lăsați câteva minute lingura să se încălzească, ori îl țineți în gură până când se încălzește, și apoi îl înghițiți.
Dacă cantitatea preparată este mică, cât pentru 1-2 zile, puteți păstra siropul și la temperatura camerei, închis ermetic, ferit de lumină și căldură directă, în locuri aerisite.
Administrare
Se administrează câte o lingură de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. La copii, lingura va fi înlocuită cu linguriță.
Efecte și beneficii
- ameliorează durerile de gât
- calmează atât tusea seacă cât și cea cu expectorații
- util în amigdalită
- mierea și ceapa întăresc sistemul imunitar
- remediu împotriva alergiilor
Comentarii
Evaluează acest remediu:
08/11/2022
Un sirop cu rezultate după primele 3 zile.
Felicitări!
am preparat acest remediu
(0) (0)
Adi, 01/02/2022
Cât timp tine exact acest sirop la frigider?
(0) (0)
Nuty, 16/11/2021
Super benefic
(1) (0)
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
După cum am specificat si mia sus: este recomandat ca siropul să fie consumat într-un timp cât mai scurt de la preparare, ideal de până la 48 ore.