Macerat de ceapă în apă cu miere pentru tuse, dureri în gât, răceli
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare12 ore
Timp de gătire--
Gata în12 h 10 m
Maceratul de ceapă, un remediu simplu de realizat acasă pentru tuse, dureri de gât, răceli.
Porții
5 portii a ~ 100ml pentru o zi
Ingrediente
Cost estimativ: 0.2
Preparare
- Se spală ceapa, se curăță și apoi se taie felii.
- Se pune într-un recipient ceapa feliată, peste care se adaugă apa și mierea (zahărul) și se amestecă.
- Se sigilează ermetic recipientul și se lasă 12 ore la macerat.
Administrare
Se beau ~100 ml la 2 ore. După o zi de tratament, ar trebui să simțiți o ameliorare. Se poate continua până la la 3 zile. Dacă după prima zi nu simțiți nici o ameliorare, consultați un medic.
Efecte
- calmează tusea, durerile de gât
- expectorant
- protejează împotriva răcelilor
- remediu natural pentru amigdalită
Efecte secundare
- în cantități mari poate deveni diuretic
Nu există comentarii
Evaluează acest remediu:
=
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.