Polen cu lămâie și miere în straturi, macerate la rece
Timp de preparare3 min
Timp de așteptare24 ore
Gata în24 h 3 m
O sursă importantă de proteine, enzime, minerale, vitamine în stare pură
Maceratul de polen, lămâie și miere reprezintă o sursă valoroasă de vitamine, minerale, proteine și alți nutrienți cu efecte miraculoase pentru organism: întărește imunitatea, ne păzește de răceala și gripă, ține la distanță afecțiunile respiratorii, bronșitele, tusea, până la lupta împotriva cancerului datorită efectului antioxidant puternic.
Porții: 5 porții
Vom obține un borcan de 100 ml: ~5 porții (o porție = ~1 lingură)
Ingrediente
Cost estimativ: 0.6 €
Materiale
- - recipient de sticla (borcan);
- - lingură nemetalică;
Preparare
Pregătim ingredientele: polenul crud (acesta se ține la congelator), lămâia (de preferat e să avem o lămâie bio, să o putem folosi cu tot cu coajă) și mierea de albine. Spălăm bine lămâia și o tăiem felii subțiri.
Punem în borcan ingredientele în straturi: o felie de lămâie, puțin polen și miere. Continuăm cu straturi lămâie, polen și miere, până se umple borcanul.
Sigilăm borcanul cu o folie alimentară și un elastic, sau cu un capac. Se va lăsa 1-3 zile la macerat în frigider, după care poate fi consumat. După desfacere, se recomandă consumul în maxim o săptămână. Se va păstra obligatoriu la frigider.
Administrare
→ Se poate consuma doar siropul format sau împreună cu felia de lămâie.
→ Se recomandă 1-3 linguri pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 minute înaintea meselor, însă nu mai târziu de ora 18.
→ Ca și tonic imuno-stimulator, se poate administra pe termen lung, însă la 4 săptămâni se recomandă o pauză de 2 săptămâni.
→ Pentru bronșite, tuse, dureri în gât și alte afecțiuni respiratorii, doza poate fi mărită până la 5-6 linguri pe zi, însă pe perioade scurte de timp, maxim 3-4 zile. În aceste situații încercați să nu înghițiți rapid amestecul, lăsați-l să stea cât mai mult în gură (eventual sub limbă). Proprietățile anti-microbiene, antivirale și antibiotice ale acestui remediu, vor calma tusea și inflamația de la nivelul gatului.
→ Altă metodă de administrarea este să punem într-un pahar o lingură din amestecul format (cu tot cu lămâie) peste care turnăm ~200 ml apă călduță (sub 40ºC pentru a nu distruge proprietățile polenului și a mierii), amestecăm și apoi consumăm amestecul cu înghițituri mici.
→ Se recomandă 1-3 linguri pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 minute înaintea meselor, însă nu mai târziu de ora 18.
→ Ca și tonic imuno-stimulator, se poate administra pe termen lung, însă la 4 săptămâni se recomandă o pauză de 2 săptămâni.
→ Pentru bronșite, tuse, dureri în gât și alte afecțiuni respiratorii, doza poate fi mărită până la 5-6 linguri pe zi, însă pe perioade scurte de timp, maxim 3-4 zile. În aceste situații încercați să nu înghițiți rapid amestecul, lăsați-l să stea cât mai mult în gură (eventual sub limbă). Proprietățile anti-microbiene, antivirale și antibiotice ale acestui remediu, vor calma tusea și inflamația de la nivelul gatului.
→ Altă metodă de administrarea este să punem într-un pahar o lingură din amestecul format (cu tot cu lămâie) peste care turnăm ~200 ml apă călduță (sub 40ºC pentru a nu distruge proprietățile polenului și a mierii), amestecăm și apoi consumăm amestecul cu înghițituri mici.
Observații
→ Lămâia dizolva polenul și mierea și vom avea un plus de proteine, enzime, minerale, vitamine în stare pură!
→ Păstrare și valabilitate: se va păstra obligatoriu la frigider închis ermetic. După deschidere se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 2-3 zile, maximum o săptămână.
Cele 3 ingrediente se macerează foarte repede (~ în 24 de ore), de aceea recomandă să faceți cantități mici cât să vă ajungă pentru câteva zile. Cu cât cantitatea de miere este mai mare cu atât și durata de valabilitate a produsului se va extinde, mierea fiind un bun conservant.
→ Recomandăm folosirea unei linguri nemetalice pentru administrare.
→ Păstrare și valabilitate: se va păstra obligatoriu la frigider închis ermetic. După deschidere se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 2-3 zile, maximum o săptămână.
Cele 3 ingrediente se macerează foarte repede (~ în 24 de ore), de aceea recomandă să faceți cantități mici cât să vă ajungă pentru câteva zile. Cu cât cantitatea de miere este mai mare cu atât și durata de valabilitate a produsului se va extinde, mierea fiind un bun conservant.
→ Recomandăm folosirea unei linguri nemetalice pentru administrare.
Efecte și beneficii
- întărește imunitatea;
- fortifica organismul;
- bogat în vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, C, D, E, F și P, inclusiv provitamina A;
- bogat în minerale: calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, siliciu, zinc, crom, iod, ...;
- o sursă bună de proteine de calitate, ușor asimilabile;
- bogat în fibre și glucide;
- antioxidant puternic;
- anti-inflamator;
- previne răceala și gripa;
- are efecte anti-bacteriene, antivirale, anti-micotice și antibiotice;
- bun în afecțiuni respiratorii: bronșite, tuse, dureri în gât;
- are efect expectorant;
- un digestiv natural extraordinar, bogat în probiotice vegetale (conținute de polen);
- accelerează metabolismul;
- recomandat în curele de slăbire;
- reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare;
- ajută la scăderea colesterolului rău (LDL);
- susține activitatea ficatului;
- luptă împotriva cancerului;
Efecte secundare
- Alergii la persoanele alergice la unul dintre ingrediente;
Contraindicații
- Contraindicat celor alergici la unul din ingrediente;
- Cei diabetici trebuie sa aibă grijă, eventual sa folosească miere de salcâm;
Alte informații
→ Polenul crud trebuie depozitat la congelator imediat după recoltare pentru a nu-și pierde proprietățile.
Polenul crud este bogat în vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, C, D, E, F și P, inclusiv provitamina A, iar doza zilnica pentru a asigura aportul acestor vitamine este de doar 30 g de polen crud.
Polenul crud este bogat în minerale precum calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, siliciu, zinc, crom, iod,...
De asemeni, în polenul crud găsim și o cantitatea impresionanta de proteine (mai mare decât în carne) cu absorbtive rapida (~24%).
Polenul crud este bogat în vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, C, D, E, F și P, inclusiv provitamina A, iar doza zilnica pentru a asigura aportul acestor vitamine este de doar 30 g de polen crud.
Polenul crud este bogat în minerale precum calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, siliciu, zinc, crom, iod,...
De asemeni, în polenul crud găsim și o cantitatea impresionanta de proteine (mai mare decât în carne) cu absorbtive rapida (~24%).
Comentarii
Evaluează acest remediu:
rachiteanuciprian071
Excelent
F
florin_c2021_1
Un remediu natursl pentru bronșite, simplu, rapid și eficient!










Câteva ingrediente care macerate în miere au efecte extraordinare.