Polen cu lămâie și miere în straturi, macerate la rece

Macerate Foarte ușor 5 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare3 min
Timp de așteptare24 ore
Gata în24 h 3 m

O sursă importantă de proteine, enzime, minerale, vitamine în stare pură

Maceratul de polen, lămâie și miere reprezintă o sursă valoroasă de vitamine, minerale, proteine și alți nutrienți cu efecte miraculoase pentru organism: întărește imunitatea, ne păzește de răceala și gripă, ține la distanță afecțiunile respiratorii, bronșitele, tusea, până la lupta împotriva cancerului datorită efectului antioxidant puternic.

Porții

Vom obține un borcan de 100 ml: ~5 porții (o porție = ~1 lingură)

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 0.6 €

Materiale

  • - recipient de sticla (borcan);
  • - lingură nemetalică;

Preparare

  • Polen cu lămâie și miere în straturi, macerate la rece - Preparare pas 1Pregătim ingredientele: polenul crud (acesta se ține la congelator), lămâia (de preferat e să avem o lămâie bio, să o putem folosi cu tot cu coajă) și mierea de albine. Spălăm bine lămâia și o tăiem felii subțiri.
  • Polen cu lămâie și miere în straturi, macerate la rece - Preparare pas 2Punem în borcan ingredientele în straturi: o felie de lămâie, puțin polen și miere. Continuăm cu straturi lămâie, polen și miere, până se umple borcanul.
  • Polen cu lămâie și miere în straturi, macerate la rece - Preparare pas 3Sigilăm borcanul cu o folie alimentară și un elastic, sau cu un capac. Se va lăsa 1-3 zile la macerat în frigider, după care poate fi consumat. După desfacere, se recomandă consumul în maxim o săptămână. Se va păstra obligatoriu la frigider.

Observații

→ Lămâia dizolva polenul și mierea și vom avea un plus de proteine, enzime, minerale, vitamine în stare pură!

Păstrare și valabilitate: se va păstra obligatoriu la frigider închis ermetic. După deschidere se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 2-3 zile, maximum o săptămână.
Cele 3 ingrediente se macerează foarte repede (~ în 24 de ore), de aceea recomandă să faceți cantități mici cât să vă ajungă pentru câteva zile. Cu cât cantitatea de miere este mai mare cu atât și durata de valabilitate a produsului se va extinde, mierea fiind un bun conservant.

→ Recomandăm folosirea unei linguri nemetalice pentru administrare.

Administrare

→ Se poate consuma doar siropul format sau împreună cu felia de lămâie.

→ Se recomandă 1-3 linguri pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 minute înaintea meselor, însă nu mai târziu de ora 18.

→ Ca și tonic imuno-stimulator, se poate administra pe termen lung, însă la 4 săptămâni se recomandă o pauză de 2 săptămâni.

Pentru bronșite, tuse, dureri în gât și alte afecțiuni respiratorii, doza poate fi mărită până la 5-6 linguri pe zi, însă pe perioade scurte de timp, maxim 3-4 zile. În aceste situații încercați să nu înghițiți rapid amestecul, lăsați-l să stea cât mai mult în gură (eventual sub limbă). Proprietățile anti-microbiene, antivirale și antibiotice ale acestui remediu, vor calma tusea și inflamația de la nivelul gatului.

→ Altă metodă de administrarea este să punem într-un pahar o lingură din amestecul format (cu tot cu lămâie) peste care turnăm ~200 ml apă călduță (sub 40ºC pentru a nu distruge proprietățile polenului și a mierii), amestecăm și apoi consumăm amestecul cu înghițituri mici.

Efecte și beneficii

  • întărește imunitatea;
  • fortifica organismul;
  • bogat în vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, C, D, E, F și P, inclusiv provitamina A;
  • bogat în minerale: calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, siliciu, zinc, crom, iod, ...;
  • o sursă bună de proteine de calitate, ușor asimilabile;
  • bogat în fibre și glucide;
  • antioxidant puternic;
  • anti-inflamator;
  • previne răceala și gripa;
  • are efecte anti-bacteriene, antivirale, anti-micotice și antibiotice;
  • bun în afecțiuni respiratorii: bronșite, tuse, dureri în gât;
  • are efect expectorant;
  • un digestiv natural extraordinar, bogat în probiotice vegetale (conținute de polen);
  • accelerează metabolismul;
  • recomandat în curele de slăbire;
  • reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare;
  • ajută la scăderea colesterolului rău (LDL);
  • susține activitatea ficatului;
  • luptă împotriva cancerului;

Efecte secundare

- Alergii la persoanele alergice la unul dintre ingrediente;

Contraindicații

  • Contraindicat celor alergici la unul din ingrediente;
  • Cei diabetici trebuie sa aibă grijă, eventual sa folosească miere de salcâm;
Alte informații
→ Polenul crud trebuie depozitat la congelator imediat după recoltare pentru a nu-și pierde proprietățile.
Polenul crud este bogat în vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, C, D, E, F și P, inclusiv provitamina A, iar doza zilnica pentru a asigura aportul acestor vitamine este de doar 30 g de polen crud.
Polenul crud este bogat în minerale precum calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, siliciu, zinc, crom, iod,...
De asemeni, în polenul crud găsim și o cantitatea impresionanta de proteine (mai mare decât în carne) cu absorbtive rapida (~24%).

Comentarii

Evaluează acest remediu:

rachiteanuciprian071, 22/07/2022

Excelent

(0) (0)
florin_c2021_1, 17/01/2022

Un remediu natursl pentru bronșite, simplu, rapid și eficient!

(0) (0)
Răspuns Leacuri vechi:

Câteva ingrediente care macerate în miere au efecte extraordinare.




Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.