Sirop de aronia cu miere, presat la rece

Sirop de aronia cu miere, presat la rece
Siropuri Foarte ușor 50 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare20 min
Timp de așteptare1 ora
Gata în1 h 20 m

Siropul de aronia cu miere, obținut prin presare la rece, păstrează intacte vitaminele, antioxidanții și mineralele esențiale. Acest remediu natural susține imunitatea, reglează tensiunea arterială, protejează inima și detoxifică organismul. Ideal pentru un plus de energie și echilibru în fiecare zi!

Porții

1.2 litri de suc, cu aproximație 50 de porții

Ingrediente

Cost estimativ: 7.0 €

Materiale

  • - storcător cu ax melcat (turație joasă)
  • - lingură de lemn
  • - recipiente

Preparare

  • Spălare și pregătire: Spală bine fructele de aronia și lămâia. Lasa fructele de aronia la zvântat pe prosoape de bucătărie să se elimine surplusul de apă.
  • Stoarcere: folosește un storcător cu ax melcat pentru a extrage sucul de aronia.
    Stoarce concomitent fructele de aronia cu felii de lămâie pentru a evita înfundarea storcătorului, fructele de aronia fiind foarte astringente.
  • Amestecare: pune sucul obținut și mierea într-un recipient și amestecă ușor cu o lingură de lemn până la omogenizare.
  • Îmbuteliere: Toarnă siropul în sticle de sticlă sterilizate și păstrează-l la frigider.

Observații

Păstrare: se recomandă păstrarea siropului la frigider, într-un recipient din sticlă. Nedeschisa sticla, siropul poate fi păstrat până la 1 an. Odată deschisa sticla, se recomandă consumul în 1-3 luni.

Administrare

Doza recomandată: 1-2 linguri de 3 ori pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea meselor.
Mod de consum: ca atare sau adăugat în diverse băuturi precum ceaiuri reci, smoothie-uri, iaurt...

Utilizare în combinații: Poate fi combinat cu ghimbir, scorțișoară sau turmeric pentru un efect antioxidant sporit.
Momentul ideal de consum: Dimineața, pentru un boost de energie și protecție antioxidantă.

Efecte și beneficii

  • Susține sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de antioxidanți.
  • Reglează tensiunea arterială și protejează inima.
  • Contribuie la detoxifierea organismului.
  • Îmbunătățește digestia și flora intestinală.
  • Are efect antiinflamator și antibacterian.
  • Sprijină sănătatea ochilor prin conținutul de flavonoide.
  • Reduce stresul oxidativ și combate îmbătrânirea prematură.
  • Ajută la reglarea glicemiei și poate fi benefic în diabet.
  • Favorizează sănătatea ficatului și protejează împotriva steatozei hepatice.
  • Îmbunătățește circulația sanguină și reduce riscul de tromboze.

Efecte secundare

  • Consumat în exces, poate cauza disconfort gastric sau greată.
  • Poate avea un ușor efect laxativ.
  • În unele cazuri, poate provoca reacții alergice la persoanele sensibile.
  • Poate interacționa cu medicamente pentru coagulare.

Contraindicații

  • Alergie la aronia, miere sau citrice.
  • Persoane cu diabet trebuie să consulte un medic înainte de consum, datorită conținutului de miere.
  • Nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează fără aviz medical.
  • Persoanele care urmează tratamente anticoagulante trebuie să-l consume cu precauție.

Comentarii

Evaluează acest remediu:




Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.