La câteva zile este bine să agitați borcanul pentru a se omogeniza extractul. Veți observa, de la zi la zi, cum mierea își schimba consistența și devine tot mai subțire/fluidă.
După macerare, se strecoară siropul și se va depozita în recipiente de sticlă (borcane, sticle, resecondat nu foarte mari).Siropul obținut se păstrează închis ermetic la loc întunecos și rece (cămară răcoroasă sau frigider).
Dacă nu se deschide, siropul poate ține până la 1 an, fără probleme.Odată deschisă o sticlă de sirop, se va păstra obligatoriu la frigider. Se recomandă consumul, după deschidere, în maxim 14 zile.Observații
Pentru obținerea siropului din muguri de brad, se poate folosit atât muguri cât și cetină tânără de brad. Se recomandă culegerea acestora din zone de munte, din locuri cât mai retrase, nepoluate.
Mugurii de brad trebuie să fie cât mai tineri, să aibă o culoare verde crud și să nu depășească 1 – 2 cm lungime.
Siropul de muguri de brad, obținut prin macerare cu miere, se poate păstra aproximativ 1 an, dacă nu este desfăcut și e este păstrat la loc întunecos și răcoros.
După desfacerea unei sticle, se recomandă consumul în maxim 14 de zile și obligatoriu depozitarea la frigider.
Uleiurile volatile din brad sunt cele care au efect bronhodilatator (ușurează respirația).
Sirop din muguri de brad are efecte benefice în bronşite cronice, tuse persistentă, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită şi chiar tuberculoză.
Administrare
Siropul de muguri de brad poate fi consumat atât în scop terapeutic pentru afecțiuni respiratorii cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust și o aromă foarte plăcută. De asemeni, poate fi folosit și ca îndulcitor în diverse băuturi, având un gust și o aromă foarte plăcută.
Pentru afecțiuni respiratorii, se administrează câte o lingură de 3-5 ori pe zi, după care, se recomandă a nu se bea sau mânca timp de 30 minute.
La copii cantitatea se înjumătățește, lingura va fi înlocuită cu o linguriță.
Efecte și beneficii
- pentru tuse, bronșită, faringită, laringită sau alte afecțiuni respiratorii
- stimulează pofta de mâncare şi digestia
- dermatologice
- atenuează oboseala intelectuală
- întăreşte sistemul imunitar
- pentru relaxarea sistemului nervos
- ajută la fixarea calciului în oase
- combate osteoporoza
- bun în tratamentul rahitismului
- tonic pulmonar
- antiseptice
- antiinflamatoare
- sedative
- diuretice
- astringente
- cicatrizante
- antidiareice
- antireumatice
- vitaminizant
- siropul de brad mai atenuează apetitul exagerat pentru dulciuri
Efecte secundare
- diuretic, dacă se consuma în cantități mai mari
Alte informații
Mugurii se culeg în lunile aprilie, mai și cel târziu iunie, când sunt încă mici și cât au încă un aspect de verde crud.
Mestecați, mugurii de brad potolesc setea, dezinfectează gura, te feresc de boli de plămâni, împrospătează respirația, reglează pofta de mâncare.
Proprietăți muguri brad:
- antiseptice
- antiinflamatoare
- sedative
- diuretice
- astringente
- cicatrizante
- antidiareice
- antireumatice
- vitaminizante
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.Info ingrediente
Info afecțiuni
Răceală și gripăAfecțiuni sistem imunitarRăceala și gripa: diferențe, cauze și simptome, remedii naturiste TuseAfecțiuni respiratoriiTipuri de tuse și combaterea lor prin metode naturiste Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
Miere | 7 g | 21 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 linguriţe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături
Un borcan clasic de 800 g are un volum de 720 ml, insa real incap ~710ml lichid!
Densitate miere: 1l / ~1.45 kg