Cantitățile pot varia în funcție de gustul fiecăruia.
Se amestecă continuu!
Timpul procesului de topire (la foc) poate varia în funcție de cantitatea de lichid (ceai și zeama de lămâie) folosit, în funcție de cât de tari doriți să iasă dropsurile, dacă grăbiți focul, compoziția va scădea și se va îngroșa mai repede (atenție la riscul de ardere al zaharului)...
Zahărul se poate arde foarte ușor și practic dacă se întâmplă, ați stricat totul, de aceea trebuie multă răbdare și ținută compoziția la foc minim, prin mestecare continuă cu o lingură de lemn.
Dacă dropsurile nu se întăresc suficient (sunt mai mult ca niște caramele moi) se recomanda metoda de păstrare prin învelire individuala în staniol alimentar.
Cantitatea de uleiurile esențiale și căpăceala vor influența procesul de cristalizare al zahărului. Cantități prea mari, pot face zahărul să nu se cristalizeze, ci să devină mai mult caramelos (moale).
Dacă nu aveți hârtie pergament, puteți încerca să ungeți o tavăcu unt de cocos și apoi sa turnați compoziția.
Se vor folosi doar uleiuri esențiale care pot fi administrate și intern.
Făcând acasă aceste dropsuri, vei putea fi sigur(ă) că vă tratați cu produse 100% naturale împotriva durerilor de gât, tusei, a răcelilor în general.
A se consuma câte un drops ori de câte ori te ai senzația de durere în gât sau de tuse.
Acest dropsuri sunt bune și pentru răceală, pentru senzația de nas înfundat, mucozități.
Despre ingrediente:
-
Zahărul: deși nu este un aliment sănătos, mai ales în doze mari, zahărul,
de multe ori, nu poate fi înlocuit, în cazul anumitor rețete. Niciodată nu înlocuiți zaharul cu miere, când lucrați cu temperaturi mai mari de 40 grade C.
-
Ceaiul concentrat de mușețel, busuioc, salvie, cimbru, mentă, lămâiță: plantele folosite au efecte: antibacteriene, anti-inflamatorii,antibiotic, expectorant, antioxidant, astringent, calmant, previn și tratează răceala și gripa.
-
Lămâile ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, însă dau și un gust răcoritor dropsurilor.
-
Uleiuri esențiale: pot fi folosite diverse uleiuri esențiale cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene: cuișoare, mentă, cimbru, salvie. Recomandat ar fi amestecarea lor într-un recipient și folosită cu o cantitate cu precauție de aproximativ 5 picături.
-
Căpăceala: elixirul secret produs de albine, tratează majoritatea afecțiunilor respiratorii: faringite, laringite, astm, stomatite, paradentoza...
Mușețelul:
- antiinflamator
- antioxidant
- astringent
- calmant & relaxant
- sedativ
Busuiocul:
- tratează infecții respiratorii
- efect expectorant
- antibacterian
- detoxifiant
- antiinflamatoar
Cimbrul:
- ameliorează problemele respiratorii
- dezinfectant
- antibiotic
- întărește sistemul imunitar
Salvia:
- contribuie la funcţionarea normală a aparatului respirator
- elimină mucozităţile
- adjuvant în răceală
- antioxidant
- antiseptic
Ghimbirul:
- întărește imunitatea
- antiinflamator
- antibacterian
- antiviral
- combate greața
- detoxifiant
- anticancerigen
Turmeric/Curcuma:
- antiinflamator
- adjuvant în răceală și gripă
- antioxidant
- detoxifiant
- adjuvant în anemii
Nucșoara:
- anti-oxidant
- anti-inflamator
- anti-bacterian
- anti-diareic
- tonic
- afrodisiac
Cuișoare:
- antiinflamator
- combat bolile orale
- combat durerile de cap
- combat răceala
- analgezice
- îmbunătățesc digestia
- imunitazante
Info ingrediente
BusuiocPlanteBusuiocul – o plantă sacră și vindecătoare Info afecțiuni
TuseAfecțiuni respiratoriiTipuri de tuse și combaterea lor prin metode naturiste Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
Miere | 7 g | 21 g |
---|
Ulei | 4.57 g | 13.72 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 linguriţe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături
Un borcan clasic de 800 g are un volum de 720 ml, insa real incap ~710ml lichid!
Densitate miere: 1l / ~1.45 kg