Rubarba are deja un conținut mare de apă. Este foarte important să fie uscate bine, altfel e posibil să fermenteze în procesul de macerare cu miere.
Siropul de rubarbă cu miere și ghimbir obținut prin macerare, se poate păstra la frigider până la maxim 7 zile. Noi recomandăm consumarea în 3 zile.
Dacă ar fi sa alegem între maceratul la rece și siropul clasic obținut prin fierbere, maceratul este mult mai valoros din punct de vedere valori nutriționale, deoarece nu a fost supus unui proces termic. Singurul dezavantaj al maceratului ar fi ca acesta nu ține mult și trebuie consumat într-un interval scurt, pe când siropul obținut prin fierbere se poate păstra sterilizat și până la 1-2 ani.
Info ingrediente
RubarbăPlanteRubarba și proprietățile ei pentru sănătate Info afecțiuni
IndigestieAfecțiuni digestiveIndigestia: cauze, simptome și tratamente DetoxifiereAfecțiuni sistem imunitarTotul despre detoxifiere: efecte, metode naturiste și riscuri Ultimele articole
Unități de măsură
| 1 linguriță | 1 lingură |
---|
Apă | 5 g | 15 g |
---|
Miere | 7 g | 21 g |
---|
1 lingură (~15ml) = 3 linguriţe (~5ml)Valori farmaceutice:
- 1 picătură apă = 0.05 ml
- 1 linguriţă apă = 100 picături
- 1 ml apă - 20 picături
- 1 picătură alte soluții = 0.04 ml
- 1 linguriţă alte soluții = 125 picături
- 1 ml alte soluții - 25 picături
Un borcan clasic de 800 g are un volum de 720 ml, insa real incap ~710ml lichid!
Densitate miere: 1l / ~1.45 kg