Sugestii de utilizare:
- vaporizare (difuzat, inhalații);
- baie aromatică;
- masaj / fricţiune;
- măști pentru piele și păr;
- în componenţa cosmeticelor: creme, șampon, balsam, unguente;
- intern ca supliment sau aliment.
•
Pentru afecțiuni digestive: combate indigestia, crampele stomacale, constipația, balonarea, colitele, constipație, bun în tratarea gastritelor și infecțiilor gastro-intestinale, stimulează secreția sucurilor digestive, drenor hepato-biliar.
Se recomandă
câte o lingură de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, eventual cu 30 de minute înainte de mese.
•
Pentru păr și scalp: stimulează creșterea părului, combate seborea, albirea prematură, îndepărtează mătreața, hrănește scalpul, oferă fermitate pielii. Poate fi utilizat ca
masaj zilnic și
măști aplicate ~30 de minute direct pe scalp.
Masajul regulat al pielii capului cu ulei de rozmarin, hrănește scalpul și elimină mătreața. În plus, dacă este amestecat cu ulei de arbore de ceai și de busuioc poate trata problemele scalpului. Mătreața va fi îndepărtată chiar de la primele utilizări, rozmarinul fiind un anti-fungic puternic, iar mătreața este cauzată în general de ciuperci. De asemeni poate fi
adăugat în șampon sau balsam.
•
Pentru piele, înfrumusețare: anti-rid, pentru fermitate, hidratare, elasticitate, celulită... poate fi folosit direct aplicat pe piele, aplicat prin masaj, adăugat în componența cremelor cosmetice, sau făcut mască cu acțiune de ~ 30 minute.
•
Pentru sistemul circulator: îmbunătățirea memoriei, creșterea gradului de concentrare, stări de stres, nervozitate, migrene, depresie, îndepărtarea oboselii, ... În aceste situații
aromo-terapia (cu vaporizator sau băile cu ulei),
masajul au efecte miraculoase.
•
Pentru sistemul nervos: stimulează activitatea inimii, ajută la curățarea vaselor, reglează tensiunea arterială. Poate fi consumat intern
câte o lingură de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de mese.
•
Pentru reumatism și leziuni: efectul antiinflamator face ca uleiul de rozmarin să fie benefic în cazul reumatismelor: stimulează circulația, descongestionează, reduce senzația de mâini și picioare reci. De asemeni este bun în luxații articulare și contuzii; Masajul cu ulei de rozmarin este ideal pentru astfel de afecțiuni.
•
Pentru afecțiuni respiratorii: datorită efectului antiseptic/anti-microbian, uleiul de rozmarin eliberează căile respiratorii, reduce congestia gâtului. Aromo-terpia sau inhalațiile sunt ideale.
•
Pentru dermatoze: pentru acnee, plăgi deschise, răni purulente, râie, înțepături de insecte,... aplicările locale, de 2-3 ori pe zi sunt ideale.
•
Utilizare orală: clătirea bucală cu ulei de rozmarin, între 1-3 minute, este benefică pentru a: combate bacteriile orale, înlătura halena, previne gingivita, cariile și formarea plachii bacteriene.
Mulțumim frumos