După spălare, urzicile se scutură bine de surplusul de apă și se așează pe un platou. Nu vom aștepta zvântarea acestora, deoarece se pot oxida.
Dacă sunteți sensibili la țepii urzicilor puteți folosi mănuși.
Alte informații
Un suc bogat într-o varietate de nutrienți esențiali:
Proteine: urzica am putea spune că este vegetala cea mai bogată în proteine și subclasează chiar și soia, datorită alergenilor/hormonilor din soia.
Vitamine și minerale: vitamina K, vitamina A, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, vitamina C, mangan, folat, cupru, magneziu, potasiu, calciu, fier, siliciu, zinc, fosfați.
→ Urzica conține substanțe proteice, având un număr semnificativ de aminoacizi inclusiv cei esențiali, substanțe de natura glucidică, amine, steroli, cetone, ulei volatil, substanțe grase, acid formic, acetic, pantotenic și folic, vitaminele A, B2, C, K, clorofilă, săruri minerale precum magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, zinc și siliciu.