Cuburi înghețate din suc de urzică

Sucuri Foarte ușor 24 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare15 min
Timp de așteptare--
Gata în15 min

❄ Cea mai eficientă metodă de a ne putea bucura de beneficiile urzicilor pe tot parcursul anului. Sucul de urzică ajută la detoxifierea organismului, stimulează metabolismul, ajută în afecțiunile reumatice și în special guta, întărește sistemul imunitar, influențează favorabil persoanele cu afecțiuni alergice, bun pentru anemie, suplinește carențele de vitamine, bun în tratarea bronșitelor, activează circulația sângelui, bun în tratarea hemoroizilor și supurațiilor, ...

Porții

24 de cuburi de suc de urzică înghețat

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 2.2 €

Materiale

  • - storcător legume cu ax melcat
  • - pungi pentru făcut gheață la congelator

Preparare

  • Cuburi înghețate din suc de urzică - Preparare pas 1Se pregătesc urzicile: se spală bine în 2 ape prin clătire. Dacă pe frunzele acestora observăm insecte, în a doua apă se pot adăuga câteva picături de oțet și scăpăm rapid de insecte.
    După spălare, urzicile se scutură bine de surplusul de apă și se așează pe un platou. Nu vom aștepta zvântarea acestora, deoarece se pot oxida.
    Dacă sunteți sensibili la țepii urzicilor puteți folosi mănuși.
  • Se spală și curăță de coajă lămâia. Acesta are rolul de a echilibra gustul sucului, de a încetini oxidarea și nu în ultimul rând de a descongestiona storcătorul de legume care se poate înfunda. Dacă nu suportați gustul prea acru, puteți renunța la lămâie.
    Lămâia se va tăia în 4 bucăți (felii).
  • Cuburi înghețate din suc de urzică - Preparare pas 3Se începe stoarcerea urzicilor și a lămâii. Se recomandă să adăugați din când în când, câte o felie de lămâie pentru a descongestiona storcătorul (pentru a evita înfundarea).
  • Cuburi înghețate din suc de urzică - Preparare pas 4Imediat ce sucul este gata, se pregătesc pungile de gheață și cu multă răbdare vor fi umplute cu sucul proaspăt de urzici.
    În general sucul este foarte dens și se va scurge foarte greu prin orificiile pungilor de gheață. Dacă nu reușiți să -l turnați în pungile de gheață, așa cum este el (sucul), puteți încerca să-l diluați putin cu apă plată. Astfel, sucul va deveni mai fluid și va circula mai ușor prin orificiile pungilor de gheață.
  • Cuburi înghețate din suc de urzică - Preparare pas 5Pungile de gheață cu sucul de urzică se pun imediat la congelator.
    Astfel putem consuma suc de urzică și în perioadele în care nu se găsesc urzici.
  • Cuburi înghețate din suc de urzică - Preparare pas 6Pulpa rezultată o puteți folosi în cataplasme pentru diverse afecțiuni: entorse, dureri musculare, dureri reumatice, ... Aceasta se poate congela și scoateți doar cât aveți nevoie. Poate fi folosită în cataplasme atât reci (nu direct din congelator) cât și călduțe (se încălzesc pe baie de abur).
    De asemeni, pulpa mai poate fi folosită și în horticultură, la baza plantelor, pomilor...

Observații

Păstrare & Valabilitate:
→ Cuburile se păstrează la congelator, fiind recomandat consumul în maxim 6 luni!
→ Astfel, ne putem bucura de beneficiile urzicilor și pe timpul iernii!

⚠ Dacă nu aveți un storcător cu ax melcat, puteți utiliza și un blender și apoi o sită pentru a filtra sucul. Avantajul storcătorului cu ax melcat este că acesta produce o încălzire minima a ingredientelor comparativ cu alte metode de stoarcere. De aceea se recomandă storcătoarele cu ax melcat, la turații cât mai mici.

Administrare

→ Se recomandă consumul a 1-2 cuburi de suc de urzică, dizolvate în ~200 ml apă, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese!

→ Cuburile pot fi dizolvate în apă rece sau călduță sau în diverse băuturi.

→ Sucul se va bea prin înghițituri mici, în decursul a câteva minute.

Efecte și beneficii

  • tonic, vitaminizant, mineralizant
  • crește imunitatea
  • antioxidant
  • reduc oboseala, combate anemia
  • reglează nivelul glicemiei
  • bun pentru diabetici
  • scade nivelul a tensiunii arteriale
  • aliat puternic împotriva anemiei
  • detoxifiant, are efect depurativ
  • efect antiinflamator
  • îmbunătățește digestia
  • bun în tratarea hemoragiilor interne și externe
  • ajută la regenerarea ficatului
  • ajută la scăderea colesterolului
  • crește celulele roșii din sânge
  • curăță colonul
  • efect anti-îmbătrânire
  • aliatul persoanelor supraponderale
  • efect analgezic
  • echilibrează PH-ul
  • sursă bogată de proteine (din urzică)
  • sursă bogată de clorofilă
  • sursă bogată de fier
  • sursă bogată de siliciu
  • anti-cancerigen
  • recomandat femeilor cu menstruații abundente și neregulate

Efecte secundare

  • scade glicemia
  • diaree dacă e consumat foarte rece și în cantități mari

Contraindicații

  • persoanelor care suferă de probleme de coagulare a sângelui (tromboze), sau persoanelor care urmează a avea operații chirurgicale;
  • persoanelor care suferă de diaree;
  • persoanelor care suferă de colon iritabil, colita;
  • persoanelor cu insuficiența cardiacă, hipotensiune arterială (tensiunea arterială scăzută);
  • persoanelor cu insuficiență renală;
  • contraindicat femeilor însărcinate;
  • nu se recomandă copiilor sub 2 ani;
Alte informații
Un suc bogat într-o varietate de nutrienți esențiali:
Proteine: urzica am putea spune că este vegetala cea mai bogată în proteine și subclasează chiar și soia, datorită alergenilor/hormonilor din soia.
Vitamine și minerale: vitamina K, vitamina A, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, vitamina C, mangan, folat, cupru, magneziu, potasiu, calciu, fier, siliciu, zinc, fosfați.

→ Urzica conține substanțe proteice, având un număr semnificativ de aminoacizi inclusiv cei esențiali, substanțe de natura glucidică, amine, steroli, cetone, ulei volatil, substanțe grase, acid formic, acetic, pantotenic și folic, vitaminele A, B2, C, K, clorofilă, săruri minerale precum magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, zinc și siliciu.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

Stela, 01/05/2021

Chiar o idee interesantă, simplu și rapid. Mulțumim

(1) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.