Macerat din muguri de pin cu miere

Macerate Ușor 25 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare10 min
Timp de așteptare14 zile
Timp de gătire--
Gata în14 zile 10 m

Extract natural din muguri de pin prin macerare la rece cu miere, foarte bun pentru tratarea diverselor afecțiuni respiratorii (tuse, bronșită, faringită, laringită, ...) cât și pentru gustul și aroma desăvârșită.

Porții

Aproximativ 700ml, ~ 25 de porții, o porție fiind considerată 1 lingură = ~25ml-30ml

Ingrediente


Materiale

  • - recipiente, de preferat de sticlă (borcane, sticle)
  • - sită pentru separarea siropului

Preparare

  • Macerat din muguri de pin cu miere - Preparare pas 1Se spală bine mugurii de pin și se curăță de eventualele impurități, apoi se pun la uscat pe un prosop. Trebuie uscați bine, pentru ca altfel apa rămasă ar putea duce la fermentarea siropului.
  • Macerat din muguri de pin cu miere - Preparare pas 2Într-un borcan se așează în straturi mugurii de pin, peste care se toarnă miere de albine. Se continuă până la umplerea borcanului.
  • Macerat din muguri de pin cu miere - Preparare pas 3Se închide borcanul și se lasă la macerat timp de 2 - 4 săptămâni, la loc întunecos și răcoros.
    La câteva zile este bine să agitați borcanul pentru a se omogeniza extractul. Veți observa, de la zi la zi, cum mierea își schimba consistența și devine tot mai subțire/fluidă.
  • Macerat din muguri de pin cu miere - Preparare pas 4După macerare, se strecoară siropul de pin și se va depozita în recipiente de sticlă (borcane, sticle, recomandat nu foarte mari).
  • Macerat din muguri de pin cu miere - Preparare pas 5Siropul obținut se păstrează închis ermetic la loc întunecos și răcoros (cămară răcoroasă sau frigider).
    Dacă nu se deschide, siropul poate ține până la 1 an.
  • Odată deschisă o sticlă de sirop, se va păstra obligatoriu la rece (în frigider). Se recomandă consumul, după deschidere, în maxim 30 de zile.

Observații
Acest sirop de muguri de pin este considerat mai eficient în comparație cu siropul de muguri de brad.

Se recomandă culegerea mugurilor de pin din zone de munte, din locuri cât mai retrase, nepoluate.

Mugurii de pin trebuie să fie cât mai tineri, să aibă o culoare verde crud și să nu depășească 1 – 2 cm lungime.

Siropul de muguri de pin, obținut prin macerare cu miere, se poate păstra aproximativ 1 an, dacă nu este desfăcut și e este păstrat la loc întunecos și răcoros.

După desfacerea unei sticle, se recomandă consumul în maxim 30 de zile și obligatoriu depozitarea la frigider.

Uleiurile volatile din mugurii de pin sunt cele care au efect bronhodilatator (ușurează respirația) și sunt mai puternice fata de cele de la brad.

Administrare

Siropul de muguri de pin poate fi consumat atât în scop terapeutic pentru afecțiuni respiratorii cât și ca băutură răcoritoare cu apă plată sau minerală, având un gust și o aromă foarte plăcute.

Pentru afecțiuni respiratorii, se administrează câte o lingură de 3-5 ori pe zi, după care, se recomandă a nu se bea sau mânca timp de 30 minute.

La copii cantitatea se înjumătățește, lingura va fi înlocuită cu o linguriță.

Efecte

  • pentru tuse, bronșită, faringită, laringită sau alte afecțiuni respiratorii
  • stimulează pofta de mâncare şi digestia
  • dermatologice
  • atenuează oboseala intelectuală
  • întăreşte sistemul imunitar
  • pentru relaxarea sistemului nervos
  • ajută la fixarea calciului în oase
  • combate osteoporoza
  • bun în tratamentul rahitismului
  • tonic pulmonar
  • antiseptice
  • antiinflamatoare
  • sedative
  • diuretice
  • astringente
  • cicatrizante
  • antidiareice
  • antireumatice
  • vitaminizant

Efecte secundare

- diuretic, dacă se depășește doza zilnica recomandată
Alte informații
Se spune ca siropul din muguri de pin ar fi mult mai bun decât siropul din muguri de brad, din punct de vedere tratament afecțiuni respiratorii.

Mugurii de pin se culeg în lunile aprilie, mai și cel târziu iunie, când sunt încă mici și cât au încă un aspect de verde crud.
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=