Valori nutriționale aproximate per 100 g: - Calorii: 300 kcal
- Proteine: 2,2 g
- Carbohidrați: 70,8 g
- Zaharuri: 27,5 g
- Grăsimi totale: 2,4 g
- Grăsimi saturate: 0,2 g
- Fibre: 20,5 g
- Sodiu: 0,004 g
Păstrare:
- se recomandă depozitarea
în pungi de hârtie, închise.
- a se păstra într-un
loc uscat, răcoros, aerisit, ferit de lumină.
Valabilitate:
- se recomandă consumul în
maximum 1 an de zile de la data deshidratării, dacă sunt păstrate în condiții optime.
⚠ Pentru deshidratare se recomandă culegerea fructelor toamna, cât mai târziu, când acestea aproape se usucă pe butași (arată stafidite deja).
⚠ Recomandăm deshidratarea/uscarea fructelor la temperaturi cât mai joase posibil și cu ventilare (40ºC - 50ºC). Astfel ne asigurăm că principalii nutrienți din fructe nu vor fi distruși. Dezavantajul este că va crește timpul de uscare cu cât temperatura de uscare este mai joasă.
Alte metode de deshidratare/uscare fructe de aronia:
-
la cuptor, la temperaturi cât mai joase, acum majoritatea cuptoarelor au și funcție de deshidratare
-
uscare naturală: fructele se întind pe suprafețe plane, în locuri aerisite/ventilate, ușor încălzite și se lasă așa perioade lungi de timp. Trebuie avut grijă să fie întoarse periodic ...