Afecțiuni/boli și cum pot fi tratate acestea prin remedii naturiste, pagina 2

Migrena

Migrena

Afecțiuni neurologice

Migrene: tipuri, cauze și cum pot fi tratate

Migrena sau cum știm din popor, o durere de cap foarte puternică, care poate dura și câteva zile și care este însoțită de simptome diverse cum ar fi schimbările de dispoziție, sensibilitate crescută la lumină, mirosuri și sunete, amețeli, greață. O putem recunoaște deoarece afectează doar o singură parte a capului, are caracter pulsatil și este amplificată de cel mai mic efort fizic.

Imunitate

Imunitate

Afecțiuni sistem imunitar

Imunitate scăzută, Cum să-ți crești imunitatea?, Imunostimulatoare

Sistemul imunitar este un complex de organe, celule și substanțe care ajută organismul uman să combată patogenii externi care produc îmbolnăvirea. În cazul persoanelor sănătoase, acesta funcționează natural, fără să aibă nevoie de ajutor. Când corpul este bolnav, imunitatea poate fi ajutată din exterior, de remedii imunostimulatoare.

Colon iritabil

Colon iritabil

Afecțiuni digestive

Sindromul de colon (intestin) iritabil: cauze, simptome, tratament

Afecțiunea cunoscută sub numele de sindrom de colon (sau de intestin) iritabil afectează sistemul digestiv a milioane de oameni, la nivel mondial (în special femei). Aceasta constă într-un grup de simptome care, de obicei, apar împreună și care nu se vindecă – pot fi doar gestionate prin alimentație, metode naturiste și/sau medicație.

Detoxifiere

Detoxifiere

Afecțiuni sistem imunitar

Totul despre detoxifiere: efecte, metode naturiste și riscuri

Dietele detox sunt un mod de a elimina toxinele din organism și de a sprijini mecanismul natural de detoxifiere al acestuia. Detoxifierea se poate face prin diverse metode naturiste (ca fitotrerapia, dietoterapia, hidroterapia) și prin modificări ale stilului de viață (hidratare, mai mult sport și somn, eliminarea poluanților).

Balonare

Balonare

Afecțiuni digestive

Balonarea: cauze, remedii naturale, alimente (ne)recomandate

Balonarea este o senzație de disconfort abdominal, care are cauze multiple, ce țin de digestie, alimentație, schimbări hormonale, stres sau chiar boli grave. Cazurile ușoare de balonare pot fi eliminate prin tratamente naturiste, atenție acordată dietei zilnice, mișcare și/sau cât mai puțin stres.

Meteorism

Afecțiuni digestive