⚠ După prepararea siropului, prazul fiert se poate consuma cu puțină lămâie, ulei măsline sau îl puteți adăuga la omletă.
→ Avantajul acestui sirop obținut prin fierbere față de
siropul de praz obținut prin macerare la rece este că are o perioadă de valabilitate mult mai mare și că poate fi administrat imediat după preparare (nu necesită să stea la macerat). În schimb, prin fierbere proprietățile prazului sunt putin alterate!
⚠
Valabilitate și păstrare:
- Este recomandat ca siropul să fie
depozitat în recipiente din sticlă, închis ermetic, în locuri ferite de lumină și aerisite.
-
La temperatura camerei este recomandat ca siropul sa fie consumat în maxim
48 de ore.
-
La frigider siropul se poate păstra pana la
30 de zile dacă nu se umbla la el. O dată deschis, e recomandat ca siropul să fie consumat în maximum 7 zile (păstrat în frigider).
⚠ Atenție, la administrarea siropului, acesta să nu fie foarte rece: ori lăsați câteva minute lingura să se încălzească, ori îl țineți în gură până când se încălzește, și apoi îl înghițiți.
Dacă cantitatea preparată este mică, cât pentru 1-2 zile, puteți păstra siropul și la temperatura camerei, închis ermetic, ferit de lumină și căldură directă, în locuri aerisite.