Articole, sfaturi, idei de tratamente, remedii naturiste, sănătate, pagina 3

Tipuri de sare și efectele asupra sănătății
Încă de mici descoperim importanța sării și nu numai ca ingredient în prepararea mâncărurilor. Sarea este formată dintr-un amestec mineral de sodiu și clor și joacă un rol esențial în alimentația zilnică a omului. Sarea este un mineral natural nesecat, care este extras din mare sau din minele de sare din întreaga lume.

Ridichea - un leac miraculos
Ridichile sunt apreciate primăvara, iar aroma picantă și gustoasă se potrivește oricărei salate de sezon. Există mai multe varietăți de ridichi: ridichi roșii de lună, ridichi albe sau ridichi negre. Calitățile curative ale ridichilor sunt cunoscute din vechime pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Ridichile sunt recomandate pentru ficat și stomac, detoxifică și purifică sângele, elimină toxinele.

Argila, tipuri de argilă și beneficiile argilei
Argila, numită și caolin - pământ prețios, este folosită din vechime pentru tratarea diverselor afecțiuni. Integrată în multe tratamente cosmetice, argila își demonstrează proprietățile benefice pentru piele, ameliorare a bolilor digestive, etc. Există argilă albă, albastră, verde, roz, roșie și neagră.

Nucile: cele mai cunoscute tipuri de nuci și beneficiile lor pentru sănătate
Nucile sunt fructe uscate apreciate în întreaga lume pentru gustul lor deosebit și reprezintă o sursă de energie și de sănătate pentru cei care le consumă. Sunt bogate în iod, acizi grași saturați și polinesaturați, proteine, fibre vitamine și minerale.

Uleiurile esențiale
Uleiurile esențiale au o varietate de beneficii terapeutice și modul în care sunt utilizate se alege în funcție de uleiul folosit. În cazul aplicării externe a acestora (pe piele), este neapărat necesară diluarea lor în apă sau uleiuri vegetale de bază/purtătoare: de cocos, de migdale, de jojoba, de măsline, etc.

Ceapa și beneficiile ei pentru sănătate
Ceapa are efecte benefice pentru organism. Consumul de ceapă combate bolile cardiovasculare, lupta împotriva unor forme de cancer, fiind bogată în quercetină - un flavonoid cu efect antioxidant, îmbunătățește funcția pulmonară, scade colesterolul mărit și stimulează absorbția fierului în organism.

Clorofila și importanța acesteia pentru sănătate
Clorofila (seva de plante), numită și sângele verde al plantelor, este una dintre bijuteriile naturii, având multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice a individului uman, fiind utilizată în programele de slăbire și tonifiere a corpului, dar și în tratarea problemelor hormonale, în tratarea afecțiunilor respiratorii și chiar în prevenirea cancerului.