Articole, sfaturi, idei de tratamente, remedii naturiste, sănătate, pagina 2

24 articole
Fructe exotice și beneficiile acestora pentru sănătate

Fructe exotice și beneficiile acestora pentru sănătate

Fructe exotice: Litchi, Pitaya, Rambutan, Yaka sau Jackfruit, Fructul arborelui de pâine, Noni, Kiwano, Mărul de zahăr, Durian, Duku (Langsat), Camu Camu (Myrciaria dubia), Salak, Mangostan (Garcinia mangostana), Fructul minune, Fructul stea (Carambola), Cocona, Mamey, Cherymoia, Jabuticaba, Bael.

Produsele stupului

Produsele stupului

Produsele stupului reprezintă tot ce rezultă în urma polenizării plantelor, colectării diferitelor substanțe de la acestea, colectării de polen, dar și a lucrului intens al albinuțelor în interiorul stupului. Produsele apicole sunt o sursă bogată de substanțe nutritive, vitamine și calorii, fiind astfel foarte benefice pentru sănătatea organismului nostru.

Tipuri de sare și efectele asupra sănătății

Tipuri de sare și efectele asupra sănătății

Încă de mici descoperim importanța sării și nu numai ca ingredient în prepararea mâncărurilor. Sarea este formată dintr-un amestec mineral de sodiu și clor și joacă un rol esențial în alimentația zilnică a omului. Sarea este un mineral natural nesecat, care este extras din mare sau din minele de sare din întreaga lume.

Argila, tipuri de argilă și beneficiile argilei

Argila, tipuri de argilă și beneficiile argilei

Argila, numită și caolin - pământ prețios, este folosită din vechime pentru tratarea diverselor afecțiuni. Integrată în multe tratamente cosmetice, argila își demonstrează proprietățile benefice pentru piele, ameliorare a bolilor digestive, etc. Există argilă albă, albastră, verde, roz, roșie și neagră.

Ridichea - un leac miraculos

Ridichea - un leac miraculos

Ridichile sunt apreciate primăvara, iar aroma picantă și gustoasă se potrivește oricărei salate de sezon. Există mai multe varietăți de ridichi: ridichi roșii de lună, ridichi albe sau ridichi negre. Calitățile curative ale ridichilor sunt cunoscute din vechime pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Ridichile sunt recomandate pentru ficat și stomac, detoxifică și purifică sângele, elimină toxinele.

Nucile: cele mai cunoscute tipuri de nuci și beneficiile lor pentru sănătate

Nucile: cele mai cunoscute tipuri de nuci și beneficiile lor pentru sănătate

Nucile sunt fructe uscate apreciate în întreaga lume pentru gustul lor deosebit și reprezintă o sursă de energie și de sănătate pentru cei care le consumă. Sunt bogate în iod, acizi grași saturați și polinesaturați, proteine, fibre vitamine și minerale.

Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale au o varietate de beneficii terapeutice și modul în care sunt utilizate se alege în funcție de uleiul folosit. În cazul aplicării externe a acestora (pe piele), este neapărat necesară diluarea lor în apă sau uleiuri vegetale de bază/purtătoare: de cocos, de migdale, de jojoba, de măsline, etc.

Ceapa și beneficiile ei pentru sănătate

Ceapa și beneficiile ei pentru sănătate

Ceapa are efecte benefice pentru organism. Consumul de ceapă combate bolile cardiovasculare, lupta împotriva unor forme de cancer, fiind bogată în quercetină - un flavonoid cu efect antioxidant, îmbunătățește funcția pulmonară, scade colesterolul mărit și stimulează absorbția fierului în organism.

Clorofila și importanța acesteia pentru sănătate

Clorofila și importanța acesteia pentru sănătate

Clorofila (seva de plante), numită și sângele verde al plantelor, este una dintre bijuteriile naturii, având multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice a individului uman, fiind utilizată în programele de slăbire și tonifiere a corpului, dar și în tratarea problemelor hormonale, în tratarea afecțiunilor respiratorii și chiar în prevenirea cancerului.