Suc concentrat de ghimbir, lămâie și miere
Timp de preparare30 min
Timp de așteptare--
Timp de gătire--
Gata în30 min
Ghimbirul, lămâia și mierea combinate formează cel mai puternic detoxifiant pentru organism. Pe lângă efectul de detoxifiere este și un tonic puternic, crește imunitatea organismului mai ales în perioada răcelilor. La realizarea acestui concentrat, obținem și un produs secundar: maceratul de pulpă de ghimbir cu miere.
Porții
1 litru de suc concentrat = aproximativ 50 de linguri de sirop concentrat (o lingură fiind considerată o porție pentru adulți ~20ml)
Ingrediente
Cost estimativ: 10.0
Materiale
- - storcător de rădăcinoase
- - recipiente
Preparare
Se spală și apoi se curăță de coajă ghimbirul.
Se spală și apoi se curăță de coajă lămâile.
Se dă prin storcătorul de rădăcinoase ghimbirul curățat. Fiind o rădăcinoasă tare, este recomandat să fie tăiat în bucăți mai mici pentru a nu bloca storcătorul.
După ce terminăm de stors sucul de ghimbir, punem într-un recipient pulpa rezultată, pentru a crea un produs suplimentar. Adăugăm 2 linguri de miere și amestecăm. Astfel am format un produs auxiliar "pulpa de ghimbir cu miere", care trebuie lăsat la macerat ~12 ore și ținut la rece. Se poate consuma câte o linguriță fie ca atare, fie în paharul cu apă, în ceai chiar și în cafea (la libera imaginație).
Sucul de ghimbir se pune într-un recipient mai mare.
Se taie lămâile în 4 și apoi se dau prin storcător. Sucul rezultat se toarnă peste sucul de ghimbir.
Se adaugă mierea și se amestecă energic.
Se pune amestecul într-o sticlă închisă ermetic și se păstrează la rece. Astfel am terminat și produsul de baza "concentratul de ghimbir cu miere".
Observații
Suc concentrat de ghimbir cu lămâie și miere și pulpă de ghimbir cu miere
La prepararea acestui suc concentrat obținem și un produs secundar: maceratul de pulpă de ghimbir cu miere.
La prepararea acestui suc concentrat obținem și un produs secundar: maceratul de pulpă de ghimbir cu miere.
Administrare
Suc concentrat de ghimbir, lămâie și miere: câte o lingură în diverse băuturi de 3-4 ori pe zi., cea mai bună variantă fiind consumul cu apă călduță pe stomacul gol (înainte de mese).
Maceratul de pulpă de ghimbir cu miere: (~12 ore de macerare) formează un produs la fel de valoros ca și primul. Se pune câte o linguriță în diverse băuturi calde sau reci, cum ar fi ceaiuri, cafea, fresh-uri, ... , se poate folosi și la gătit.
Maceratul de pulpă de ghimbir cu miere: (~12 ore de macerare) formează un produs la fel de valoros ca și primul. Se pune câte o linguriță în diverse băuturi calde sau reci, cum ar fi ceaiuri, cafea, fresh-uri, ... , se poate folosi și la gătit.
Efecte
- stimulează digestia
- previne infecțiile orale
- antioxidant
- tonic/energizant (crește anduranța sportivilor)
- întărește sistemul imunitar
- remediu împotriva răcelii și gripei
- contribuie la scăderea colesterolului rău LDL
- calmează greața
- anti-inflamator natural
- contribuie la îngrijirea pielii și a parului
- ajută la reechilibrarea pH-ului sangvin
- scade riscul de apariţie a calculilor renali
- întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor
- curață vasele de sânge
- anti-cancerigen
- analgezic natural
Efecte secundare
În doze foarte mari poate deveni purgativ.
Contraindicații
Atenție la persoanele cu probleme hemoroidale.
22/11/2020
Foarte energizant.
(1) (0)
Evaluează acest remediu:
=
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.