Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 2

Propolis

Propolis

Propolis – Leacul din stupul albinelor

Considerat ‘’farmacia albinelor’’, propolisul este un produs apicol cunoscut și utilizat încă din antichitate. Este dovedit că poate combate nu mai puțin de 30 de tipuri de viruși, 21 de bacterii și 9 ciuperci parazite. Se poate utiliza cu succes în peste 70 de afecțiuni.

Măceșe

Măceșe

Măceșele, aliatele sistemului imunitar

Măceșele sunt fructe bogate în vitamine și substanțe nutritive, ce au multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizate atât în scopuri medicinale, anume în îmbunătățirea sistemului imunitar și în prevenirea cancerului ori a bolilor cardio-vasculare, cât și în cosmetică, îmbunătățind aspectul pielii, dar și în bucătărie, datorită aromei specifice.

Soc

Soc

Socul, băutură vindecătoare

Socul este o plantă bogată în vitamine și nutrienți, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat în scopuri medicinale, anume în tratarea gripelor și răcelilor, sau în detoxifiere, cât și în cosmetică, tratând diverse afecțiuni ale pielii.

Nucşoară

Nucşoară

Nucșoara, “filtrul dragostei”

Nucșoara (“filtrul dragostei”) este un condiment bogat în vitamine și substanțe nutritive, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și în prevenirea afecțiunilor cardio-vasculare, cât și în cosmetică sau ca ingredient, în alimentația de zi cu zi, datorită aromei dulcege și iuțelii specifice.

Susan

Susan

Susanul și proprietățile sale terapeutice

Susanul este o plantă cultivată pentru calitățile sale terapeutice și elementele nutritive. Găsim o multitudine de vitamine și minerale în susan, cum ar fi Vitamina B, E, cupru, mangan, magneziu, fier, fosfor, calciu sau omega-6. De la susan se utilizează semințele și uleiul obținut din acestea și sunt folosite în alimentație, tratamente cosmetice sau detoxifierea organismului.

Tapioca

Tapioca

Tapioca, sfaturi și recomandări pentru sănătate

Cunoscută și sub denumirile cassava, madioca, yuca, kappa sau manioc („cartoful continentului negru”), tapioca este aliment un bogat in amidon, plasandu-se pe locul al treilea ca sursa de hrana si aport de calorii, dupa orez si porumb. Tapioca se obține din rădăcinile sub formă de tuberculi ale unui arbust tropical și se comercializează sub formă de fulgi, perle sau făină.

Piper

Piper

Piperul, regele mirodeniilor

Piperul, regele mirodeniilor, este un condiment bogat în vitamine și substanțe nutritive, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în prevenirea cancerului, în îmbunătățirea sistemului digestiv și a celui nervos, cât și ca ingredient, în alimentația de zi cu zi, datorită aromei și iuțelii specifice.

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka: proprietăți, clasificare, întrebuințări pentru sănătate

Mierea de Manuka este produsă din vremuri străvechi de albinele care polenizează arbuștii de Manuka, originari din Noua Zeelandă. Această miere are beneficii dovedite științific pentru sănătate: este antibacteriană, antiinflamatoare, calmantă, regeneratoare. Cu proprietăți unice în lume, mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist a multor afecțiuni.

Cuișoare

Cuișoare

Cuișoarele și beneficiile acestora

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuișoare, un arbust ce se poate confunda cu vița-de-vie. Mugurii acestui arbust se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de cui, de unde și denumirea.

Muguri de brad

Muguri de brad

Mugurii de brad și beneficiile lor

Mugurii de brad sunt acele părți noi ale bradului care cresc primăvara la capătul crenguțelor și pot fi remarcați cu ușurință datorită culorii verde crud pe care o au. Ei sunt recunoscuți pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, digestive și renale.

Muguri de pin

Muguri de pin

Mugurii de pin și beneficiile lor

Mugurii sunt partea nouă a pinului de culoare verde deschis. Ei tratează un număr mare de afecțiuni datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Folosește-i pentru afecțiuni respiratorii, sinuzite, tuse, bronșite, răceli, anemie, migrene, iritații ale pielii sau dureri articulare.

Avocado

Avocado

Avocado și beneficiile lui pentru sănătate

Cu peste 20 de vitamine și minerale în compoziție, avocado este o sursă excelentă de acizi grași mononesaturați (grăsimi benefice pentru organism) și are efect anticancerigen, detoxifiant și antimicrobian. Include-l în dietă pentru a te proteja de bolile de inimă, a-ți îmbunătăți digestia și a regla nivelul de colesterol din sânge.

Cafea verde

Cafea verde

Cafeaua verde, un izvor de beneficii pentru sănătate

Cafeaua verde este cunoscută ca având un efect miraculos pentru pierderea în greutate, numeroase studii însă au demonstrat că are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate, datorită faptului că este extrem de bogată în acid clorogenic, substanță care se pierde la cafeaua neagră prin prăjire.

Rubarbă

Rubarbă

Rubarba și proprietățile ei pentru sănătate

Asigurând un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina K și un aport important de vitamina C, calciu și fibre, rubarba este o legumă pe care ar trebui să o incluzi mai des în meniul tău, pentru că reglează colesterolemia, susține digestia și previne diabetul și bolile de inimă.

Cafea

Cafea

Cafeaua – numeroase beneficii mai puțin cunoscute

Cafeaua este bogată în antioxidanți și alți nutrienți stimulanți (de exemplu cofeina), care ajută la prevenirea oboselii și a bolilor precum cancerul sau problemele cardiace. De asemenea, s-a descoperit că aceasta ajută la combaterea depresiei, la îmbunătățirea stării de spirit și a bunei dispoziții.

Semințe de in

Semințe de in

Semințele de in sunt bogate în fibre, proteine și acizi grași Omega-3, având multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fapt pentru care sunt utilizate atât în scopuri alimentare și medicinale – pentru menținerea unui stil de viață sănătos, pentru reducerea riscului de cancer și pentru prevenirea afecțiunilor neurologice și cardio-vasculare, cât și în cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Urzici

Urzici

Urzicile – beneficii pentru sănătate și modalități de utilizare

Urzica este una dintre plantele istorice cu multiple beneficii atât în ​​bucătărie, cât și pentru sănătate (inclusiv în industria farmaceutică și cosmetică). Este suculentă, nutritivă, ne furnizează o varietate de nutrienți, motiv pentru care a devenit extrem de cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Sare de himalaya

Sare de himalaya

Sare roz de Himalaya

Se spune că sarea de Himalaya conține 84 de minerale valoroase pentru organism ce aduc avantaje asupra îmbunătățirii sistemului vascular, sprijină funcțiile respiratiorii, reduc semnele de îmbătrânire și multe altele. Sarea de Himalaya este mai mult decât o simplă sare, deoarece unii cercetători susțin că aceasta are efecte curative, revigorante și oferă energie. Cel care îi dă această culoare roz este oxidul de fier, această sare având peste 250 de milioane de ani vechime.

Ceai verde

Ceai verde

Ceaiul verde, aliatul creierului

Ceaiul verde este un tip de ceai, bogat în cafeină și teină, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în optimizarea funcțiilor cognitive și în tratarea afecțiunilor sistemelor nervos și cardio-vascular, cât și-n cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Lime

Lime

Lime, un fruct cu numeroase beneficii pentru organism

Lime-ul sau „lămâia dulce” este folosit de sute de ani pentru pierderea în greutate, îngrijirea pielii, îmbunătățirea digestiei, ca leac împotriva constipației și senzației de greață, dar și ca tratament eficient pentru anemie, scorbut, afecțiuni respiratorii, gută, afecțiuni urinare, ulcer peptic etc. Este recomandat persoanelor cu diabet și bolnavilor de inimă.

Lămâie

Lămâie

Lămâia: beneficii miraculoase pentru sănătate și frumusețe

Lămâia este cunoscută ca remediu natural de combatere a răcelii și gripei, un aliat pentru frumusețea pielii și a părului, dar și ca unul dintre cele mai folosite fructe din lume pentru a lupta împotriva bolilor și a vindeca rănile. Puterea sa se datorează conținutului său redus de energie, nivelului echilibrat de sodiu și potasiu și, evident, conținutului ridicat de vitamina C.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic care face parte din categoria sărurilor, cunoscut și sub denumirea științifică de hidrogenocarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este format din radicalul carbonat de acid (HCO3-) și ionul de sodiu (Na+) fiind un ingredient versatil, ce se găsește cu ușurință în orice gospodărie, care reprezintă un ajutor de nădejde chiar și în cele mai aparte situații, dacă știi cum sa îl utilizezi.

Goji

Goji

Tot ce trebuie să știi despre fructele goji

Fructele goji sunt sursa naturală cu cea mai mare concentrație de melatonină și au a treia cea mai mare capacitate antioxidantă dintre fructele de pădure uscate. Printre acești antioxidanți se numără zeaxantina (care protejează ochii) și polizaharidele (care scad riscul de boli de inimă, cancer, diabet și îmbătrânire a pielii).

Ridiche roșie

Ridiche roșie

Ridichile roșii – o comoară a primăverii pentru organismul tău

Ridichile roșii sunt apreciate pentru că au cantități mari vitamina C, acid folic și potasiu fiind folosite pentru conținutul bogat în vitamina B6, fibre, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de luna conține antioxidanți si este un bun detoxifiant și întăritor al imunității.