Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 2

Cuișoare

Cuișoare

Cuișoarele și beneficiile acestora

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuișoare, un arbust ce se poate confunda cu vița-de-vie. Mugurii acestui arbust se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de cui, de unde și denumirea.

Muguri de brad

Muguri de brad

Mugurii de brad și beneficiile lor

Mugurii de brad sunt acele părți noi ale bradului care cresc primăvara la capătul crenguțelor și pot fi remarcați cu ușurință datorită culorii verde crud pe care o au. Ei sunt recunoscuți pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, digestive și renale.

Muguri de pin

Muguri de pin

Mugurii de pin și beneficiile lor

Mugurii sunt partea nouă a pinului de culoare verde deschis. Ei tratează un număr mare de afecțiuni datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Folosește-i pentru afecțiuni respiratorii, sinuzite, tuse, bronșite, răceli, anemie, migrene, iritații ale pielii sau dureri articulare.

Avocado

Avocado

Avocado și beneficiile lui pentru sănătate

Cu peste 20 de vitamine și minerale în compoziție, avocado este o sursă excelentă de acizi grași mononesaturați (grăsimi benefice pentru organism) și are efect anticancerigen, detoxifiant și antimicrobian. Include-l în dietă pentru a te proteja de bolile de inimă, a-ți îmbunătăți digestia și a regla nivelul de colesterol din sânge.

Cafea verde

Cafea verde

Cafeaua verde, un izvor de beneficii pentru sănătate

Cafeaua verde este cunoscută ca având un efect miraculos pentru pierderea în greutate, numeroase studii însă au demonstrat că are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate, datorită faptului că este extrem de bogată în acid clorogenic, substanță care se pierde la cafeaua neagră prin prăjire.

Rubarbă

Rubarbă

Rubarba și proprietățile ei pentru sănătate

Asigurând un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina K și un aport important de vitamina C, calciu și fibre, rubarba este o legumă pe care ar trebui să o incluzi mai des în meniul tău, pentru că reglează colesterolemia, susține digestia și previne diabetul și bolile de inimă.

Cafea

Cafea

Cafeaua – numeroase beneficii mai puțin cunoscute

Cafeaua este bogată în antioxidanți și alți nutrienți stimulanți (de exemplu cofeina), care ajută la prevenirea oboselii și a bolilor precum cancerul sau problemele cardiace. De asemenea, s-a descoperit că aceasta ajută la combaterea depresiei, la îmbunătățirea stării de spirit și a bunei dispoziții.

Semințe de in

Semințe de in

Semințele de in sunt bogate în fibre, proteine și acizi grași Omega-3, având multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fapt pentru care sunt utilizate atât în scopuri alimentare și medicinale – pentru menținerea unui stil de viață sănătos, pentru reducerea riscului de cancer și pentru prevenirea afecțiunilor neurologice și cardio-vasculare, cât și în cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Urzici

Urzici

Urzicile – beneficii pentru sănătate și modalități de utilizare

Urzica este una dintre plantele istorice cu multiple beneficii atât în ​​bucătărie, cât și pentru sănătate (inclusiv în industria farmaceutică și cosmetică). Este suculentă, nutritivă, ne furnizează o varietate de nutrienți, motiv pentru care a devenit extrem de cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Sare de himalaya

Sare de himalaya

Sare roz de Himalaya

Se spune că sarea de Himalaya conține 84 de minerale valoroase pentru organism ce aduc avantaje asupra îmbunătățirii sistemului vascular, sprijină funcțiile respiratiorii, reduc semnele de îmbătrânire și multe altele. Sarea de Himalaya este mai mult decât o simplă sare, deoarece unii cercetători susțin că aceasta are efecte curative, revigorante și oferă energie. Cel care îi dă această culoare roz este oxidul de fier, această sare având peste 250 de milioane de ani vechime.

Ceai verde

Ceai verde

Ceaiul verde, aliatul creierului

Ceaiul verde este un tip de ceai, bogat în cafeină și teină, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în optimizarea funcțiilor cognitive și în tratarea afecțiunilor sistemelor nervos și cardio-vascular, cât și-n cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Lime

Lime

Lime, un fruct cu numeroase beneficii pentru organism

Lime-ul sau „lămâia dulce” este folosit de sute de ani pentru pierderea în greutate, îngrijirea pielii, îmbunătățirea digestiei, ca leac împotriva constipației și senzației de greață, dar și ca tratament eficient pentru anemie, scorbut, afecțiuni respiratorii, gută, afecțiuni urinare, ulcer peptic etc. Este recomandat persoanelor cu diabet și bolnavilor de inimă.

Lămâie

Lămâie

Lămâia: beneficii miraculoase pentru sănătate și frumusețe

Lămâia este cunoscută ca remediu natural de combatere a răcelii și gripei, un aliat pentru frumusețea pielii și a părului, dar și ca unul dintre cele mai folosite fructe din lume pentru a lupta împotriva bolilor și a vindeca rănile. Puterea sa se datorează conținutului său redus de energie, nivelului echilibrat de sodiu și potasiu și, evident, conținutului ridicat de vitamina C.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic care face parte din categoria sărurilor, cunoscut și sub denumirea științifică de hidrogenocarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este format din radicalul carbonat de acid (HCO3-) și ionul de sodiu (Na+) fiind un ingredient versatil, ce se găsește cu ușurință în orice gospodărie, care reprezintă un ajutor de nădejde chiar și în cele mai aparte situații, dacă știi cum sa îl utilizezi.

Goji

Goji

Tot ce trebuie să știi despre fructele goji

Fructele goji sunt sursa naturală cu cea mai mare concentrație de melatonină și au a treia cea mai mare capacitate antioxidantă dintre fructele de pădure uscate. Printre acești antioxidanți se numără zeaxantina (care protejează ochii) și polizaharidele (care scad riscul de boli de inimă, cancer, diabet și îmbătrânire a pielii).

Ridiche roșie

Ridiche roșie

Ridichile roșii – o comoară a primăverii pentru organismul tău

Ridichile roșii sunt apreciate pentru că au cantități mari vitamina C, acid folic și potasiu fiind folosite pentru conținutul bogat în vitamina B6, fibre, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de luna conține antioxidanți si este un bun detoxifiant și întăritor al imunității.

Ridiche albă

Ridiche albă

Ridichea albă – beneficii pentru sănătatea ta

Ridichea albă este o legumă cu calități terapeutice deosebite, având efect detoxifiant și este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, are efect antiviral și antiinflamatoriu. Întâlnită mai rar decât ridichea neagră, varietatea de ridiche albă este gustoasă și bine tolerată de organism.

Ridiche neagră

Ridiche neagră

Ridichea neagră, beneficii pentru un ten mai frumos, un corp sănătos

Ridichea neagră are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește sănătatea pielii și a părului, reglează colesterolul și este eficientă în bolile de rinichi sau ficat. Ridichea este un valoros detoxifiant pentru organism și este faimoasă ca remediu pentru răceli și dureri de gât.

Stafide

Stafide

Stafidele – cele mai bune și hrănitoare fructe uscate

Stafidele reprezintă o adevărată sursă de sănătate, fiind recomandate în special studenților și persoanelor vârstnice, întrucât îmbunătățesc funcțiile creierului și previn problemele de pierdere a memoriei, dar și femeilor în timpul sarcinii sau în perioada de lactație, datorită conținutului ridicat de calciu. Acestea sunt un puternic aliat împotriva anemiei și constipației.

Aronia

Aronia

Tot ce trebuie să știi despre fructele de aronia

Fructele de aronia provin de la arbuști din aceeași familie ca a trandafirilor și sunt pe locul 5 în topul fructelor de pădure proaspete, după conținutul de antioxidanți. Asemănătoare ca aspect afinelor, fructele de aronia pot fi consumate proaspete, înghețate sau sub formă de suplimente alimentare (capsule sau pudră).

Spanac

Spanac

Spanacul, aliment minune

Spanacul, numit popular și mătura intestinului, este un aliment minune, bogat în fier și multivitamine, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, cât și-n alimentația zilnică, de către gospodinele și oamenii cuprinși și convinși de satisfacția unei vieți sănătoase.

Dafin

Dafin

Dafin (foile de dafin) și beneficiile lui pentru sănătate

Dafinul poate fi recunoscut cu ușurință datorită frunzelor cu lungime de 6 – 12 cm și lățimea cuprinsă între doi și patru cm, cu margini dantelate și ușor curbate. Fructul dafinului este în formă de boabă neagră, având aproape un cm lungime și conținând o singură sămânță.

Scorţişoară

Scorţişoară

Scorţişoara și beneficiile acesteia

Folosită, cel mai frecvent, în deserturi, scorţişoara, poate deveni însă nelipsită în antreuri sau chiar feluri principale. Sfaturile despre înfrumusețare și menținerea unui corp sănătos pot conține de asemenea îndemnul de a utiliza, cu încredere, scorțișoara. Are importante proprietăți antibacteriene, ceea ce o aduce în prim-plan atunci când ne dorim o sănătate de fier.

Ceapa verde

Ceapa verde

Ceapa verde și beneficiile acesteia

Ceapă verde este folosită primăvara pentru efectele antioxidante, antiinflamatoare și detoxifiante asupra organismului. Cura de ceapă verde, sau sucul de ceapă, vă ajută să vă întăriți organismul și să vă păstrați sănătatea. Dacă vreți să vă reglați glicemia sau să țineți sub control colesterolul, ceapa verde este remediul ideal.